Förbereda för att uppgradera till Apple School Manager

Gör skolan redo för uppgraderingen från Apples driftsättningsprogram till Apple School Manager.

Skolor som för närvarande använder Apples driftssättningsprogram (programmet för MDM-registrering eller volymköpsprogrammet) kan uppgradera till Apple School Manager.

Apple School Manager är en tjänst som låter dig köpa innehåll, konfigurera automatisk enhetsregistrering i din MDM-lösning (Mobile Device Management) och skapa konton för dina elever och anställda. Apple School Manager finns tillgängligt på webben och är utformat för teknikchefer, IT-administratörer, anställda och instruktörer.

Granska den här informationen innan du uppgraderar till Apple School Manager.

Bjud in VPP-programköpare till Apple School Manager

Skolan kan ha ett eller flera separata volymköpsprogramkonton (VPP-konton). Om din skola har dessa konton måste du bjuda in dem separat från dina användare efter uppgraderingen till Apple School Manager. Läs om hur du bjuder in VPP-programköpare till Apple School Manager.

Välj en domän för hanterade Apple-ID:n

När du uppgraderar ditt konto för Apples driftssättningsprogram till Apple School Manager blir du ombedd att ange din skolas webbplats. Apple School Manager använder den skolwebbplats du angivit som basen för förvalsdomänen för dina hanterade Apple-ID:n. Om din webbplats exempelvis är www.myschool.edu, kommer dina hanterade Apple-ID:n att likna student@appleid.myschool.edu.

Om din webbplatsdomän skiljer sig från din e-postdomän kanske du föredrar att ange din e-postdomän istället. Din Apple School Manager-administratör kan ändra förvalsdomänen efter uppgraderingen.

När du är klar läser du om hur du uppgraderar din institution till Apple School Manager.