Använda Bilder på din Mac

Lär dig hur du får tillgång till dina bilder på alla enheter, hanterar din samling samt redigerar och delar bilder.

Med Bilder får du hjälp att hålla ditt växande bibliotek organiserat och lättåtkomligt. Kraftfulla och intuitiva redigeringsverktyg hjälper dig att skapa perfekta bilder. Minnen visar de bästa bilderna från ditt bildbibliotek i vackra samlingar. Och med iCloud-bildbibliotek kan du lagra en hel livstids bilder och videor i iCloud och hålla dem uppdaterade på alla dina enheter.

Innan du börjar

Kom åt alla dina bilder var du än är

iCloud-bildbibliotek lagrar automatiskt alla dina bilder i iCloud så att du har tillgång till dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, iCloud.com och PC. När du redigerar och organiserar bilder i programmet Bilder, uppdateras förändringarna och är synliga överallt.

Hantera lagringsutrymmet i iCloud

De bilder och videor som du förvarar i iCloud-bildbibliotek använder ditt lagringsutrymme i iCloud. Innan du slår på iCloud-bildbibliotek ska du kontrollera att du har tillräckligt med lagringsutrymme för att lagra hela samlingen. Du kan ta reda på hur mycket plats som behövs och sedan uppgradera lagringsutrymmet om det behövs.

Slå på iCloud-bildbibliotek

Det är enkelt att komma igång. Slå bara på iCloud-bildbibliotek i Inställningar och kontrollera att du är inloggad med samma Apple-ID på alla enheter. På din Mac går du till Systeminställningar > iCloud och klickar på knappen Alternativ bredvid Bilder. Välj iCloud-bildbibliotek.

Hålla ditt bildbibliotek organiserat

Programmet Bilder är organiserad på samma sätt på alla dina Apple-enheter. På så sätt känns den alltid bekant. På din Mac är samlingen indelad i fyra huvudkategorier: Bibliotek, Delade, Album och Projekt.

Programmet Bilder sorterar automatiskt dina bilder, videor, Minnen, Favoriter, Personer och annat för dig i Bibliotek. Bilder och videor tagna vid ungefär samma tidpunkt och på samma plats är grupperade i Ögonblick, Samlingar och År. Se de bilder som du delar med andra i iCloud-bilddelning i Delade. Organisera din samling i Album. Visa och beställ böcker, kort, kalendrar, utskrifter med mera i Projekt.

Gör mer med programmet Bilder

Din Mac är den du använder när du vill få saker gjorda. Det är därför som programmet Bilder gör det enklare än någonsin att skapa ett fantastiskt bildspel, dela med vem du vill och snabbt hitta det ögonblick du letar efter. Allt med bara några klick.

Spela upp ett bildspel

Skapa ett bildspel direkt i Bilder. Öppna vilket album som helst och klicka på Bildspel. Anpassa temat och musiken och sedan är det klart.

Du kan också klicka på titeln för ett Ögonblick, en Samling eller ett År. Klicka sedan på

Dela med vänner

Använd  till att dela bilder i iCloud-bilddelning, Mail och annat. Eller skicka bilder till konton på sociala media som Facebook eller Twitter.

Markera flera bilder

Med programmet Bilder blir det effektivare att markera flera bilder och videor. Markera bara fler än en bild eller video så kan du direkt se hur många du har i det övre högre hörnet i programmet Bilder. Du kan sedan flytta dem till ett album, dölja dem, radera dem, visa info om dem och annat.

Söka igenom dina bilder

Hitta den bild eller video du letar efter på nolltid. Använd bara sökfältet som finns inbyggt direkt i Bilder. Du kan söka efter bilder baserat på vem som är med på dem eller vad som finns i dem, till exempel tårta eller ballonger.

Eller prova filtret i det övre högra hörnet i programmet Bilder. Klicka på Visar och välj mellan Favoriter, Ändrad, Bilder eller Videor.

Radera bilder och videor från biblioteket

Om du har bilder och videor som du inte längre vill ha kvar kan du ta bort dem – en i taget eller flera på en gång.

Radera en bild

1. Markera den bild du vill ta bort.
  2. Tryck på raderingstangenten.
  3. Bekräfta att du vill radera bilden.

Radera flera bilder

1. Tryck på och håll ned kommandotangenten.
  2. Markera de bilder du vill ta bort.
  3. Tryck på raderingstangenten.
  4. Bekräfta att du vill radera bilderna.

När du tar bort en bild hamnar den i albumet Senast raderade, där den finns kvar i 30 dagar. Om du använder iCloud-bildbibliotek flyttas de bilder du raderar till albumet Senast raderade på dina andra enheter också. Efter 30 dagar tas bilderna bort permanent. Du kan radera bilder permanent genom att klicka på Radera alla i albumet Senast raderade.

När du tar bort bilder direkt från ett album genom att trycka på raderingstangenten tar du bara bort dem från albumet och inte från hela bildsamlingen. Om du vill ta bort bilder från både albumet och samlingen trycker du på Kommando-raderingstangenten.

Redigera bilder

Bilder har kraftfulla och lättanvända redigeringsverktyg. Du kan göra justeringar i bilderna så att de ser ut precis som du vill. Om du vill börja om kan du alltid återgå till den ursprungliga bilden. Så här kommer du igång:

1. Dubbelklicka på den bild som du vill redigera i vyn Bilder eller i ett album.
  2. Klicka på Redigera eller  i det övre högra hörnet av Bilder.
  3. Redigeringsverktygen visas längs den högra sidan av fönstret. Klicka på det verktyg du vill använda.

När du har redigerat bilden klickar du på Klar. Vill du börja om? Klicka på Återgå till original. Använder du iCloud-bildbibliotek ser du ändringarna på alla dina enheter.

Med Bilder för macOS High Sierra kan du också skicka en bild till de flesta fotoappar från tredje part och redigera dem där, och sedan spara ändringarna direkt i ditt bibliotek. Läs mer om att redigera dina bilder med appar och tillägg från tredje part.

Se och lägga till information om en bild

Du kan också lägga till detaljer i dina bilder, som en beskrivning, nyckelord eller en specifik plats. Med Lägg till ansikten kan du ange namnen på dem som är med på bilderna.

Visa fönstret Info genom att dubbelklicka på en bild så att den öppnas. Klicka sedan på  i det övre högra hörnet, eller markera en bild och använd kortkommandot Kommando-I. När du har lagt till informationen kan du hitta bilder i sökfältet genom att söka efter nyckelord, titel, beskrivning, ansikten eller plats.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.