Använda Bilder på Mac

Lär dig hur du får tillgång till dina bilder på alla enheter, hanterar din samling samt redigerar och delar bilder.

Bilder på MacBook och iMac

Med Bilder får du hjälp att hålla ditt växande bibliotek organiserat och lättåtkomligt. Kraftfulla och intuitiva redigeringsverktyg hjälper dig att skapa perfekta bilder. Minnen visar de bästa bilderna från ditt bildbibliotek i vackra samlingar. Och med iCloud-bilder kan du lagra en hel livstids bilder och videor i iCloud och hålla dem uppdaterade på alla dina enheter.

Innan du börjar

Kom åt alla dina bilder var du än är

iCloud-bilder lagrar automatiskt alla dina bilder i iCloud så att du har tillgång till dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, iCloud.com och PC. När du redigerar och organiserar bilder i programmet Bilder, uppdateras förändringarna och är synliga överallt.

Bilder på iPhone, Mac och iPad

Hantera lagringsutrymmet i iCloud

De bilder och videor som du förvarar i iCloud-bilder använder ditt lagringsutrymme i iCloud. Innan du slår på iCloud-bilder ska du kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för att lagra hela samlingen. Du kan ta reda på hur mycket plats som behövs och sedan uppgradera lagringsutrymmet om det behövs.

Slå på iCloud-bilder

Det är enkelt att komma igång. Slå bara på iCloud-bilder i Inställningar och kontrollera att du är inloggad med samma Apple-ID på alla enheter. På din Mac går du till Systeminställningar > iCloud och klickar på knappen Alternativ bredvid Bilder. Välj sedan iCloud-bilder.

Hålla ditt bildbibliotek organiserat

Appen Bilder på Mac

På din Mac delas din bildsamling upp i fyra huvudkategorier: Bilder, Ögonblick, Samlingar och År. Under fliken Bilder visas alla dina bilder och videor i kronologisk ordning. Under Ögonblick, Samlingar och År är dina bilder och videor grupperade baserat på tid och plats som de togs.

Appen Bilder sorterar dina bilder till Minnen, Favoriter, Personer och Platser i sidofältet under Bibliotek. Sidofältet visar också vad du och dina vänner har delat, dina fotoalbum och projekt som du har skapat.

Gör mer med programmet Bilder

Din Mac är den du använder när du vill få saker gjorda. Det är därför som programmet Bilder gör det enklare än någonsin att skapa ett fantastiskt bildspel, dela med vem du vill och snabbt hitta det ögonblick du letar efter. Allt med bara några klick.

Spela ett bildspel i Bilder

Spela upp ett bildspel

Skapa ett bildspel direkt i Bilder. Öppna vilket album som helst och klicka på Bildspel. Anpassa temat och musiken och sedan är det klart.

Du kan också klicka på titeln för ett Ögonblick, en Samling eller ett År. Klicka sedan på symbolen spela.

Dela en bild med vänner

Dela med vänner

Använd symbolen dela för att dela bilder i delade album, Mail med flera. Eller skicka bilder till konton på sociala media som Facebook eller Twitter.

Välja flera bilder

Markera flera bilder

Med appen Bilder går det snabbt och effektivt att arbeta med flera bilder i ditt bibliotek. Markera bara fler än en bild eller video så kan du direkt se hur många du har markerat i det övre högre hörnet i programmet Bilder. Du kan sedan flytta dem till ett album, dölja dem, radera dem, visa info om dem och annat.

Leta efter födelsedagsbilder

Söka igenom dina bilder

Hitta den bild eller video du letar efter på nolltid. Använd bara sökfältet som finns i verktygsfältet i Bilder. Du kan söka efter bilder genom att använda namn på familjemedlemmar eller på vänner, platser eller vad som syns i bilden – som kaka eller ballonger.

Eller prova filtret i det övre högra hörnet i programmet Bilder. Kicka på Alla objekt intill Visar. Välj sedan att visa endast Favoriter, Redigerade, Bilder eller Videor.

Radera bilder och videor från biblioteket

Om du har bilder och videor som du inte längre vill ha kvar kan du ta bort dem – en i taget eller flera på en gång.

Radera en bild

1. Markera den bild du vill ta bort.
  2. Tryck på raderingstangenten.
  3. Bekräfta att du vill radera bilden.

Radera flera bilder

1. Tryck på och håll ned kommandotangenten.
  2. Markera de bilder du vill ta bort.
  3. Tryck på raderingstangenten.
  4. Bekräfta att du vill radera bilderna.

När du tar bort en bild hamnar den i albumet Senast raderade, där den finns kvar i 30 dagar. Om du använder iCloud-bilder flyttas de bilder du raderar till albumet Senast raderade på dina andra enheter också. Efter 30 dagar tas bilderna bort permanent. Du kan radera bilder permanent genom att klicka på Radera alla i albumet Senast raderade.

När du tar bort bilder direkt från ett album genom att trycka på raderingstangenten tar du bara bort dem från albumet och inte från hela bildsamlingen. Om du vill ta bort bilder från både albumet och samlingen trycker du på Kommando-raderingstangenten.

Redigera bilder

Bilder har kraftfulla och lättanvända redigeringsverktyg. Du kan göra justeringar i bilderna så att de ser ut precis som du vill. Om du vill börja om kan du alltid återgå till den ursprungliga bilden. Så här kommer du igång:

1. Dubbelklicka på den bild som du vill redigera i vyn Bilder eller i ett album.
  2. Klicka på Redigera eller symbolen Redigera i det övre högra hörnet på Bilder.
  3. Redigeringsverktygen visas längs den högra sidan av fönstret. Klicka på det verktyg du vill använda.

När du har redigerat bilden klickar du på Klar. Vill du börja om? Klicka på Återgå till original. Använder du iCloud-bilder ser du ändringarna på alla dina enheter.

Med Bilder för macOS High Sierra och senare kan du också skicka en bild till de flesta fotoappar från tredje part och redigera dem där, och sedan spara ändringarna direkt i ditt bibliotek. Läs mer om att redigera dina bilder med appar och tillägg från tredje part.

Visa information om en bild

Se och lägga till information om en bild

Du kan också lägga till detaljer i dina bilder, som en beskrivning, nyckelord eller en specifik plats. Med Lägg till ansikten kan du ange namnen på dem som är med på bilderna.

Visa fönstret Info genom att dubbelklicka på en bild så att den öppnas. Klicka sedan på informationssymbolen i det övre högra hörnet, eller markera en bild och använd kortkommandot Kommando-I. När du har lagt till informationen kan du hitta bilder i sökfältet genom att söka efter nyckelord, titel, beskrivning, ansikten eller plats.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.