Ta bort bilder på din iPhone, iPad och iPod touch

Se hur du tar bort bilder och videoklipp du inte vill ha kvar eller hur du får tillbaka dem om du skulle råka radera dem.

Innan du raderar

Se till att du säkerhetskopierar bilderna och videoklippen du vill ha kvar. När du använder iCloud-bilder och raderar en bild eller video på en enhet, kommer den även att raderas på alla övriga enheter där du är inloggad med samma Apple-ID. Läs hur du tar bort bilder och videoklipp i iCloud-bilder

Gå till Inställningar > Allmänt > [enhet]-lagring om du vill se hur mycket utrymme du har kvar på enheten. Läs mer om hur du kan hantera enhetens bildlagring.

Ta bort bilder eller videoklipp

När du tar bort bilder och videoklipp behålls de i 30 dagar i albumet Senast raderade. Efter 30 dagar raderas de permanent.

Använder du iCloud-bilder och tar bort bilder och videoklipp från en av dina enheter tas de även bort från dina andra enheter.

Lägger du till bilder i din iPhone, iPad eller iPod touch genom att koppla enheten till din dator kan du inte ta bort dem direkt från enheten i appen Bilder. Ser du en grå papperskorgssymbol  när du försöker ta bort en bild från din iPhone, iPad eller iPod touch kan du behöva stänga av bildsynkroniseringen med datorn. Läs hur du slutar synkronisera bilder med datorn.

Ta bort en enskild bild

Alternativet Radera bild som visas efter att du har tryckt på den bild eller video som du vill ta bort

1. Öppna Bilder.
  2. Tryck på Alla bilder och välj den bild eller video som du vill ta bort.
  3. Tryck på papperskorgen  och sedan på Radera bild.

Radera flera bilder

Flera bilder valda i appen Bilder

1. Öppna Bilder och tryck på Alla bilder och sedan på Välj.
  2. Välj flera bilder genom att trycka på eller dra fingret över flera bilder.
  3. Tryck på papperskorgen  och bekräfta att du vill ta bort objekten.

Återställa raderade bilder eller videoklipp

Om du råkar ta bort en bild eller video av misstag har du 30 dagar på dig att hämta den igen i albumet Senast raderade. När du återställer bilder eller videoklipp hamnar de i albumet Alla bilder igen. Så här återställer du raderade bilder eller videoklipp:

1. Öppna Bilder och tryck på fliken Album.
  2. Tryck på albumet Senast raderade och sedan på Välj.
  3. Tryck på bilden eller videoklippet som du vill behålla och sedan på Återställ alla.
  4. Tryck på Återställ igen för att bekräfta.

Om en bild eller video saknas kan du följa de här anvisningarna och försöka hitta den.

Radera bilder permanent

Om du vill radera dina bilder eller videor permanent kan du radera dem i albumet Senast raderade. När du raderar en bild ur detta album kan du inte få tillbaka den. Så här tar du bort bilder eller videoklipp permanent:

1. Öppna Bilder och tryck på fliken Album.
  2. Tryck på albumet Senast raderade och sedan på Välj.
  3. Tryck på de bilder eller videoklipp som du vill ta bort och sedan på Radera alla.
  4. Bekräfta genom att trycka på Radera en gång till.