Ta bort bilder på din iPhone, iPad och iPod touch

Det är enkelt att radera bilder och videor som du inte längre vill ha genom att bara trycka på symbolen Papperskorg. Du kan också läsa om hur du skapar mer utrymme på din enhet och hur du kan få tillbaka dina bilder om du råkar ta bort dem av misstag.

Frigöra lagringsutrymme på enheten

Innan du tar bort någonting ska du se till att säkerhetskopiera de bilder och videor som du vill ha kvar. När du använder iCloud-bildbibliotek och raderar en bild eller video på en enhet, kommer den även att raderas på alla övriga enheter där du är inloggad med samma Apple-ID.

Visa hur mycket utrymme du har kvar på din enhet genom att gå till Inställningar > Allmänt > [enhet]-lagring. Läs mer om hur du hanterar lagringsutrymmet för bilder på din enhet.

Behåll bara det som du vill ha kvar

Tryck på  om du vill ta bort bilder och videor från din iPhone, iPad eller iPod touch. När du tar bort en bild hamnar den i albumet Senast raderade. Där ligger den kvar i 30 dagar och därefter tas den bort permanent.

Om du lägger till bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch från iTunes kan du inte ta bort dem direkt från enheten i appen Bilder. Läs om hur du tar bort bilder från iTunes.

Ta bort en bild

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Tryck på den bild eller video som du vill ta bort.
  3. Tryck på  > Radera bild.

Radera flera bilder

1. Öppna appen Bilder och tryck på Välj.
  2. Tryck på alla bilder eller videor som du vill ta bort.
  3. Tryck på  > Radera bilder.

Tips! När du uppdaterar din enhet till iOS 10 eller senare kan du trycka, hålla ned och svepa för att markera flera bilder och videor i ett enda svep.

Få tillbaka dina bilder

Om du råkar ta bort en bild av misstag har du 30 dagar på dig att hämta den igen i albumet Senast raderade. När du återställer dem hamnar de i albumet Alla bilder igen.

1. Öppna appen Bilder och gå till fliken Album.
  2. Öppna albumet Senast raderade och tryck på Välj.
  3. Tryck på alla bilder och videor som du vill behålla.
  4. Tryck på Återskapa och bekräfta att du vill återställa bilderna.

Om en bild eller video saknas kan du följa de här anvisningarna och försöka hitta den.

Radera bilder permanent

Om du vill radera dina bilder eller videor permanent innan det gått 30 dagar kan du radera dem i albumet Senast raderade. När du raderar en bild ur detta album kan du inte få tillbaka den.

1. Öppna appen Bilder och gå till fliken Album.
  2. Öppna albumet Senast raderade och tryck på Välj.
  3. Tryck på alla bilder och videor som du vill radera permanent.
  4. Tryck på Radera.

Radera och nollställ allt

Innan du säljer eller ger bort din enhet kan du nollställa den och ta bort alla dina bilder och videor. När du raderar innehållet och inställningarna på din enhet raderas och nollställs allt, dvs. även låtar, videor, kontakter, bilder, kalenderinformation och allt annat. Alla inställningar återskapas till fabriksinställningarna.