Gömma bilder på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Läs om hur du gömmer bilder och videor i dina Ögonblick, År och Samlingar så du bara ser dem i albumet Gömt.

Så här gömmer du foton på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Bilder.
  2. Välj den bild eller video som du vill gömma.
  3. Tryck på delasymbolen > Göm.
  4. Bekräfta att du vill gömma bilden eller videon.

Så här gömmer du foton på din Mac

1. Öppna Bilder.
  2. Välj den bild eller video som du vill gömma.
  3. Kontrollklicka på bilden och välj Göm bild. Du kan också gömma en bild från menyraden när du väljer Bild > Göm bild från menyfältet. Eller också trycker du på Kommando-L för att gömma en bild.
  4. Bekräfta att du vill gömma bilden eller videon.

Om du använder iCloud-bilder göms de bilder du gömmer på en enhet på dina andra enheter också.

Om du använder iOS 10 eller tidigare eller macOS Sierra eller tidigare kan du fortfarande se dina gömda bilder och videor i alla album du har skapat.

Så här visar du bilder

Du kan visa dina bilder och videor och se dem igen i Ögonblick, År och Samlingar när du följer dessa steg:

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna appen Bilder och gå till fliken Album.
  2. Rulla längst ned och tryck på Göm nedanför Andra album.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Tryck på delasymbolen > Göm inte.

På Mac-datorn:

1. Öppna Bilder. I menyfältet väljer du Visa > Visa fotoalbumet Gömda.
  2. Välj Gömda i det vänstra sidofältet.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Kontrollklicka på bilden och välj Göm inte bild. Du kan också välja Bild > Göm inte bild från verktygsfältet eller tryck på Kommando-L.