Gömma bilder på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

I Bilder kan du välja vilka bilder och videor som visas och vilka som döljs.

När du gömmer bilder och videor flyttas de till albumet Gömda så att de inte visas i biblioteket, andra album eller i widgeten Bilder på din hemskärm. Med iOS 14 kan du inaktivera albumet Gömda så att bilderna är helt dolda. Du kan när som helst visa gömda bilder och videor och aktivera albumet Gömda igen.

Så här gömmer du bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Bilder.
  2. Välj den bild eller video som du vill gömma.
  3. Tryck på knappen Dela och tryck sedan Göm.
  4. Bekräfta att du vill gömma bilden eller videon.

Visa dina gömda bilder igen på iPhone, iPad eller iPod touch

På en iPhone eller iPod touch:

1. Öppna Bilder och tryck på fliken Album.
  2. Rulla nedåt och tryck på Gömda under Verktyg.
  3. Tryck på den gömda bilden eller videon du vill visa igen.
  4. Tryck på knappen Dela och tryck sedan på Göm inte.

På en iPad:

1. Öppna Bilder. Tryck på symbolen Sidofält i det övre vänstra hörnet om sidofältet är dolt.
  2. Rulla nedåt tills du ser Gömda under Verktyg.
  3. Tryck på den gömda bilden eller videon du vill visa igen.
  4. Tryck på knappen Dela och tryck sedan på Göm inte.

Hitta albumet Gömda

Albumet Gömda är aktiverat som standard på iPhone, iPad och iPod touch, men du kan stänga av det. När du inaktiverar albumet Gömda kommer de bilder och videor du dolt inte att visas i appen Bilder. Så här hittar du albumet Gömda:

1. Öppna Bilder och tryck på fliken Album.
  2. Rulla nedåt och leta efter albumet Gömda under Verktyg. Du kan behöva trycka på symbolen Sidofält i det övre vänstra hörnet om du använder en iPad. Rulla sedan ned tills du ser albumet Gömda under Verktyg.

Såhär inaktiverar du albumet Gömda:

1. Gå till Inställningar och tryck på Bilder.
  2. Rulla nedåt och inaktivera albumet Gömda.

Så här gömmer du bilder på din Mac

1. Öppna Bilder.
  2. Välj den bild eller video som du vill gömma.
  3. Kontrollklicka på bilden och välj Göm bild. Du kan också gömma bilder via menyraden när du väljer Bild > Göm bild. Eller så kan du trycka på Kommando-L för att gömma bilden.
  4. Bekräfta att du vill gömma bilden eller videon.

Om du använder iCloud-bilder döljs de bilder som du har gömt på en av dina enheter även på dina andra enheter.

Visa gömda bilder på Mac

1. Öppna Bilder. Välj Visa > Visa fotoalbumet Gömda i menyfältet.
  2. Välj Gömda i sidofältet.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa igen.
  4. Kontrollklicka på bilden och välj Göm inte bild. Du kan också välja Bild > Göm inte bild från menyraden eller trycka på Kommando-L.

Hitta albumet Gömda

Albumet Gömda är inaktiverat som standard på Mac. Du kan dock aktivera det när du vill så att det blir lättare att hitta de bilder och videor du dolt. Såhär aktiverar du albumet Gömda:

1. Öppna Bilder.
  2. Välj Visa > Visa fotoalbumet Gömda.

När albumet Gömda är aktiverat ser du det i sidofältet under Bilder.