Gömma bilder på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Läs om hur du gömmer bilder och videor i dina Ögonblick, År och Samlingar så du bara ser dem i albumet Gömt.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Bilder.
  2. Välj den bild eller video som du vill gömma.
  3. Tryck på  > Göm.
  4. Bekräfta att du vill gömma bilden eller videon.

På Mac-datorn

1. Öppna Bilder.
  2. Välj den bild eller video som du vill gömma.
  3. Kontrollklicka på bilden och klicka sedan på Göm bild. Du kan också gömma en bild från menyraden när du går till Bild > Göm bild. Eller också trycker du på Kommando-L för att gömma en bild.
  4. Bekräfta att du vill gömma bilden eller videon.

Om du använder iCloud-bildbibliotek göms de bilder du gömmer på en enhet på dina andra enheter också.

Om du använder iOS 10 eller tidigare eller macOS Sierra eller tidigare kan du fortfarande se dina gömda bilder och videor i alla album du har skapat.

Visa dina bilder

Du kan visa dina bilder och videor och se dem igen i Ögonblick, År och Samlingar när du följer dessa steg:

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna appen Bilder och gå till fliken Album.
  2. Tryck på albumet Gömt.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Tryck på  > Visa.

På Mac-datorn:

1. Öppna Bilder. I menyraden klickar du på Visa > Visa gömda fotoalbum.
  2. Öppna vyn Album och öppna sedan albumet Gömda bilder.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Kontrollklicka på bilden.
  5. Klicka på Visa bild.