Få hjälp med bilder som saknas

Om du saknar en bild eller video från appen Bilder följer du dessa tips för att försöka hitta dem igen.

Sju bilder valda i appen Bilder

Kontrollera mappen Senast raderade

Du kanske oavsiktligt har raderat din bild eller video så den nu finns i mappen Senast raderade,

Gå till Bilder > Album > Senast raderade. Om du ser en saknad bild kan du flytta tillbaka den till albumet Alla bilder.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på > Återskapa för bilden eller videon.
  2. Bekräfta att du vill återskapa bilden.

För att återställa flera bilder:

1. Tryck på Välj.
  2. Tryck på bilderna eller videorna > Återställ.
  3. Bekräfta att du vill återskapa bilderna eller videorna.

På Mac-datorn:

1. Klicka på bilden eller videon.
  2. Klicka på Återskapa.

Allting i mappen Senast raderade ligger kvar där i 30 dagar. Därefter är de borta för alltid.

iCloud-bilder aktiverade i Inställningar

Se till att iCloud-bilder är aktiverat

iCloud-bilder lagrar säkert alla dina bilder och videor i iCloud så du kommer åt dem på alla enheter. Kontrollera inställningarna om du tog en bild med iPhone men inte ser den på dina andra enheter.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  2. Tryck på Bilder.
  3. Slå på iCloud-bilder.

På Mac-datorn:

1. Gå till Systeminställningar > iCloud.
  2. Klicka på Alternativ bredvid Bilder.
  3. Välj iCloud-bilder.

När du har aktiverat iCloud-bilder kan du behöva ansluta till wifi och vänta några minuter. Sedan tittar du efter dina bilder igen.

Bilder som du lägger till din enhet med iTunes hålls inte uppdaterade med iCloud. Få hjälp om du har bilder från iTunes.

Apple-ID för John Appleseed

Logga in med samma Apple-ID

Kontrollera att du loggar in på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter för att hålla dina bilder och videor uppdaterade på alla dina enheter.

Du kan kontrollera vilket Apple-ID som enheten använder i Inställningar eller Systeminställningar. Du ser ditt namn och e-postadress. Den e-postadressen är ditt Apple-ID.

Visa valda

Visa dina bilder

Om du gömmer dina bilder och videor i dina Ögonblick, År och Samlingar ser du dem bara i albumet Gömt. Du kan visa dina bilder och videor från albumet Gömt.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna appen Bilder och gå till fliken Album.
  2. Tryck på Gömda under Andra album.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Tryck på delasymbolen > Göm inte.

På Mac-datorn:

1. Öppna Bilder och klicka på Visa > Visa fotoalbumet Gömda i verktygsfältet.
  2. Välj Gömda i det vänstra sidofältet.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Kontrollklicka på bilden och välj Göm inte bild. Du kan också välja Bild > Göm inte bild från verktygsfältet eller tryck på Kommando-L.

Om du använder iCloud-bilder göms de bilder du gömmer på en enhet på dina andra enheter också.

Läs mer

• Om du organiserar en bild eller video i ett album och därefter raderar det från Bilder kommer den att raderas överallt, även i ditt album.
  • Om du behöver hjälp med iCloud-bilder eller med att hantera dina bilder kan du läsa mer.