Om du saknar bilder eller videor i appen Bilder

Om du saknar en bild eller video från appen Bilder följer du dessa steg för att försöka hitta dem.

Fyra bilder valda i appen Bilder

Kontrollera mappen Senast raderade

Om du av misstag raderade din bild eller video hamnar den i mappen Senaste raderade. Gå till Bilder > Album och tryck på Senast raderade i avsnittet Verktyg. Om du ser en saknad bild eller video kan du flytta tillbaka den till albumet Senaste. Så här:

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på bilden eller videon och tryck sedan på Återställ.
  2. Bekräfta att du vill återskapa bilden.

För att återställa flera bilder:

1. Tryck på Välj.
  2. Tryck på bilderna eller videoklippen och tryck sedan på Återställ.
  3. Bekräfta att du vill återskapa bilderna eller videorna.

På Mac-datorn:

1. Klicka på bilden eller videon.
  2. Klicka på Återskapa.

Allting i mappen Senast raderade ligger kvar där i 30 dagar.Efter 30 dagar raderas de permanent och du kan inte få tillbaka dem.

iCloud-bilder aktiverade i Inställningar

Se till att iCloud-bilder är aktiverat

iCloud-bilder lagrar säkert alla dina bilder och videor i iCloud så du kommer åt dem på alla enheter. Kontrollera inställningarna med dessa steg om du tog en bild med iPhone men inte ser den på dina andra enheter:

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] och tryck sedan på iCloud.
  2. Tryck på Bilder.
  3. Slå på iCloud-bilder.

På Mac-datorn:

1. Gå till Bilder > Inställningar.
  2. Klicka på fliken iCloud.
  3. Välj iCloud-bilder.

När du har aktiverat iCloud-bilder kan du behöva ansluta till Wi-Fi och vänta några minuter. Sedan tittar du efter dina bilder igen.

Apple-ID för John Appleseed

Logga in med samma Apple-ID

Kontrollera att du loggar in på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter för att hålla dina bilder och videor uppdaterade på alla dina enheter.

Du kan kontrollera vilket Apple-ID som enheten använder i Inställningar eller Systeminställningar. Du ser ditt namn och e-postadress. Den e-postadressen är ditt Apple-ID.

Göm inte valt

Göm inte dina bilder

Om du gömmer bilder och videor ser du dem bara i ditt gömda album, så det kan verka som att de saknas. Men du kan sluta gömma dina bilder och videor när du vill. Med iOS 14 kan du gömma det gömda albumet så att det inte visas någonstans i appen Bilder. Så om du saknar bilder eller videor, se till att Gömt album inte är aktiverat så att du kan se det.

För att sluta gömma bilder och videor på din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna Bilder och gå till fliken Album.
  2. Tryck på Göm under Verktyg.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa igen.
  4. Tryck på knappen Dela  och tryck sedan på Göm inte.

För att sluta gömma bilder och video på din Mac:

1. Öppna Bilder och klicka på Visa, sedan Visa fotoalbumet Gömda i verktygsfältet.
  2. Välj Gömda i sidofältet.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa igen.
  4. Kontrollklicka på bilden och välj Göm inte bild. Du kan också välja Bild > Göm inte bild från menyraden eller trycka på Kommando-L.

Om du använder iCloud-bilder göms de bilder du gömmer på en enhet på dina andra enheter också.

Läs mer

• Om du organiserar en bild eller video i ett album och därefter raderar det från Bilder kommer den att raderas överallt, även i ditt album.
  • Om du behöver hjälp med iCloud-bilder eller hantering av dina bilder kan du läsa om vad du ska göra.
  • Om du använder Min bildström istället för iCloud-bilder kan det verka som att dina bilder och videor saknas. Läs mer om Min bildström.