Få hjälp med bilder som saknas

Om du saknar en bild eller video från appen Bilder följer du dessa tips för att försöka hitta dem igen.

Kontrollera mappen Senast raderade

Du kanske oavsiktligt har raderat din bild eller video så den nu finns i mappen Senast raderade,

Gå till Bilder > Album > Senast raderade. Om du ser en saknad bild kan du flytta tillbaka den till albumet Alla bilder.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på Välj.
  2. Tryck på > Återskapa för bilden eller videon.
  3. Bekräfta att du vill återskapa bilden.

På Mac-datorn:

1. Klicka på bilden eller videon.
  2. Klicka på Återskapa.

Allting i mappen Senast raderade ligger kvar där i 30 dagar. Därefter är de borta för alltid.

Kontrollera att iCloud-bildbibliotek är aktiverat

iCloud-bildbibliotek lagrar säkert alla dina bilder och videor i iCloud så du kommer åt dem på alla enheter. Kontrollera inställningarna om du tog en bild med iPhone men inte ser den på dina andra enheter.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Bilder.
  3. Slå på iCloud-bildbibliotek.

På Mac-datorn:

1. Gå till Systeminställningar > iCloud.
  2. Klicka på Bilder bredvid Alternativ.
  3. Välj iCloud-bildbibliotek.

När du har aktiverat iCloud-bildbibliotek ansluter du till wifi och väntar några minuter. Sedan tittar du efter dina bilder igen.

Bilder som du lägger till din enhet med iTunes hålls inte uppdaterade med iCloud. Få hjälp om du har bilder från iTunes.

Logga in med samma Apple-ID

Kontrollera att du loggar in på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter för att hålla dina bilder och videor uppdaterade på alla dina enheter.

Du kan kontrollera vilket Apple-ID som enheten använder i Inställningar eller Systeminställningar. Du ser ditt namn och e-postadress. Den e-postadressen är ditt Apple-ID.

Visa dina bilder

Om du gömmer dina bilder och videor i dina Ögonblick, År och Samlingar ser du dem bara i albumet Gömt. Du kan visa dina bilder och videor från albumet Gömt.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna appen Bilder och gå till fliken Album.
  2. Tryck på albumet Gömt.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Klicka på  > Visa.

På Mac-datorn:

1. Öppna Bilder. I menyraden klickar du på Visa > Visa gömda fotoalbum.
  2. Öppna vyn Album och öppna sedan albumet Gömda bilder.
  3. Välj bilden eller videon som du vill visa.
  4. Kontrollklicka på bilden.
  5. Klicka på Visa bild.

Om du använder iCloud-bildbibliotek göms de bilder du gömmer på en enhet på dina andra enheter också.

Läs mer

• Om du organiserar en bild eller video i ett album och därefter raderar det från Bilder kommer den att raderas överallt, även i ditt album.
  • När du trycker och håller ner symbolen Kamera i Meddelanden för att ta en snabb selfie stannar den i Meddelanden. Bilden flyttas inte till appen Bilder. Du kan gör en del med selfie-bilder i samlingen när du sparar den från Meddelanden.
  • Om du behöver hjälp med iCloud-bildbibliotek eller med att hantera dina bilder kan du läsa mer.