Se till att dina bilder lagras säkert och är uppdaterade på alla dina enheter

iCloud-bilder är det enklaste sättet att automatiskt hålla hela ditt bibliotek säkert och uppdaterat på alla dina enheter. Eller så kan du använda din dator för att synkronisera bilder och videor manuellt till din iPhone, iPad eller iPod touch.

Håll dina bilder uppdaterade automatiskt med iCloud

Med iCloud-bilder kan du lagra alla dina bilder och videor i iCloud och smidigt synkronisera över alla dina enheter så att du kommer åt ditt bibliotek från din Mac, Apple TV, iPhone, iPad och t.o.m. din pc.

När du är ansluten till internet, wifi eller ett mobilnät överförs dina nyaste bilder automatiskt och dina redigeringar uppdateras i realtid. Du får alltså alltid se den senaste versionen på dina enheter och online.

Innan du börjar

Slå på iCloud-bilder

• Öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch och aktivera sedan iCloud-bilder.
  • Öppna Systeminställningar på din Mac > iCloud > Alternativ bredvid Bilder och markera iCloud-bilder.
  • Öppna Inställningar > Konton > iCloud > iCloud-bilder på Apple TV.
  • På din Windows-dator hämtar du iCloud för Windows och sedan ställer du in iCloud-bilder.

När du sätter på iCloud-bilder blir alla bilder eller videor som du har synkroniserat manuellt till din iOS-enhet överskrivna. Om dessa bilder och videor finns kvar på din Mac eller pc, visas de på din iOS-enhet när iCloud-bilder uppdaterar ditt bildbibliotek.

Om du väljer att inte aktivera iCloud-bilder kan du synkronisera dina foton och videor manuellt i Finder på din Mac.

Synkronisera dina bilder manuellt med Finder

Du kan använda Finder på din Mac för att synkronisera bilder till din iPhone, iPad eller iPod touch från appen Bilder eller från en mapp på din dator. Varje gång som du synkroniserar din iOS-enhet med din dator uppdateras bilderna och videorna på din iOS-enhet så att de matchar albumen på datorn. Om du har bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch som inte finns på datorn följer du dessa steg för att importera dem.

1. Öppna ett Finder-fönster och anslut din enhet till datorn med en usb-kabel.
  2. Din enhet dyker upp i sidovyn på Finder-fönstret. Välj en enhet genom att klicka på den.
  3. Lita på din enhet om du uppmanas till det.
  4. Klicka på fliken Bilder under enhetens uppgifter.
  5. Markera kryssrutan bredvid Synkronisera bilder med din enhet och välj sedan Bilder eller en mapp på din Mac.
  6. Välj mellan att synkronisera alla dina bilder och album eller bara markerade album. Du kan också välja att bara synkronisera favoriter och om du vill inkludera videor.
  7. Klicka på knappen Utför i det nedre högra hörnet i fönstret. Klicka på knappen Synkronisera om synkroniseringen inte startar automatiskt.

Videor i slowmotion och med tidsförskjutning måste importeras via appen Bilder eller Bildinsamling i OS X Yosemite eller senare för att effekterna ska synkroniseras via Finder. När du använder iCloud-bilder behåller långsamma videor och videor med tidsförskjutning sina effekter.

Live Photos behåller sin effekt när de importeras till Bilder i OS X El Capitan och senare, men de förlorar sin effekt om du synkroniserar dem tillbaka till din enhet via din dator. Om du använder iCloud-bilder behålls Live Photos-effekterna oavsett vilken enhet du använder.

Du kan endast synkronisera din enhet med systembildbiblioteket. Om du har fler än ett bildbibliotek på din Mac, se då till att det blir det rätta som utses till systembildbibliotek.

Inaktivera Finder-synkronisering

Om du inte längre vill ha de synkroniserade bilderna på din iPhone, iPad eller iPod touch inaktiverar du synkronisering i Finder så att de raderas från enheten. Du kan slå av synkronisering bara för vissa fotoalbum eller samtliga på en gång.

Stoppa synkroniseringen av vissa album

1. Öppna ett Finder-fönster och anslut din enhet till datorn med en usb-kabel.
  2. Din enhet dyker upp i sidovyn på Finder-fönstret. Välj en enhet genom att klicka på den.
  3. Lita på din enhet om du uppmanas till det.
  4. Klicka på fliken Bilder under enhetens uppgifter.
  5. Välj Markerade album och avmarkera de album eller samlingar där du vill stoppa synkroniseringen.
  6. Klicka på Verkställ.

Stoppa synkroniseringen av alla bilder

1. Öppna ett Finder-fönster och anslut din enhet till datorn med en usb-kabel.
  2. Din enhet dyker upp i sidovyn på Finder-fönstret. Välj en enhet genom att klicka på den.
  3. Lita på din enhet om du uppmanas till det.
  4. Klicka på fliken Bilder under enhetens uppgifter.
  5. Avmarkera Synkronisera bilder och klicka sedan på Radera bilder.
  6. Klicka på Verkställ.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.