Se till att dina bilder lagras säkert och är uppdaterade på alla dina enheter

iCloud-bilder är det enklaste sättet att skydda hela ditt bibliotek även om du råkar förlora din enhet. Om du föredrar att synkronisera bilderna manuellt kan du använda iTunes för att överföra bilder och videor från datorn till din iPhone, iPad och iPod touch.

Appen Bilder på iPad, iPhone och Mac

Med iCloud-bilder kan du komma åt dina bilder och videor från iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV, samt på iCloud.com och till och med från en Windows-dator. När du är ansluten till internet, wifi eller ett mobilnät överförs dina nyaste bilder automatiskt och dina redigeringar uppdateras i realtid. Du får alltså alltid se den senaste versionen på dina enheter och online.

Innan du börjar

Slå på iCloud-bilder

• Öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch och aktivera sedan iCloud-bilder.
  • Öppna Systeminställningar på din Mac > iCloud > Alternativ bredvid Bilder och markera iCloud-bilder.
  • Öppna Inställningar > Konton > iCloud > iCloud-bilder på Apple TV.
  • På en Windows-dator ska du hämta iCloud för Windows och sedan ställa in iCloud-bilder.

Om dina bilder synkroniseras till din iOS-enhet från iTunes och du sedan aktiverar iCloud-bilder visas meddelandet ”Bilder och videor som synkroniserats från iTunes raderas”. Originalversionerna av bilder och videor finns kvar på datorn och kopiorna raderas från iOS-enheten. När du startar iCloud-bilder på Mac- eller Windows-datorn överförs dina originalversioner till iCloud och du får tillgång till dem på alla dina enheter.

Om du väljer att inte aktivera iCloud-bilder kan du synkronisera dina bilder och videor manuellt i iTunes.

Synkronisera bilder manuellt med iTunes

Du kan ställa in iTunes för att synkronisera bilder till din iPhone, iPad eller iPod touch från appen Bilder eller från en mapp på din dator. Varje gång som du synkroniserar din iOS-enhet med iTunes uppdateras bilder och videor på din iOS-enhet så att de matchar albumen på datorn. Om du har bilder på en iPhone, iPad eller iPod touch som inte finns på datorn följer du dessa steg för att importera dem.

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  2. Öppna iTunes på datorn.
  3. Använd den medföljande USB-kabeln för att ansluta din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn.
  4. Klicka på enhetssymbolen i iTunes.
    iTunes som visar enhetssymbol
  5. Klicka på Bilder i sidofältet på vänster sida i iTunes-fönstret.
    Bilder som markerats i sidfältet i iTunes
  6. Klicka på rutan vid Synkronisera bilder. Om du istället ser meddelandet ”iCloud-bilder är på”, finns alla dina bilder och videor redan på alla dina enheter som använder iCloud-bilder. Du behöver inte synkronisera dem via iTunes.
  7. Välj appen eller mappen som du vill synkronisera från. Om du väljer att synkronisera en mapp som har andra mappar i sig kommer den första nivån av mappar i din mapp visas som album på din enhet.
    välja på vilken plats bilder ska synkroniseras i iTunes
  8. Ange om du vill synkronisera alla bilder och album eller endast album som du väljer.
  9. Välj Inkludera videor om du vill synkronisera videor även från din app eller mapp.
  10. Klicka på Verkställ.

Videor i slowmotion och med tidsförskjutning måste importeras via appen Bilder eller Bildinsamling i OS X Yosemite eller senare för att effekterna ska synkroniseras via iTunes. När du använder iCloud-bilder behåller långsamma videor och videor med tidsförskjutning sina effekter.

Live Photos behåller sin effekt när de importeras till Bilder i OS X El Capitan och senare, men de förlorar sin effekt om du synkroniserar dem tillbaka till din enhet via iTunes. Om du använder iCloud-bilder behålls Live Photos-effekterna oavsett vilken enhet du använder.

Om du synkroniserar från Bilder är endast ditt systembildbibliotek tillgängligt i iTunes.

Slå av iTunes-synkronisering

Om du inte längre vill ha de synkroniserade bilderna på din iPhone, iPad eller iPod touch stänger du av synkronisering i iTunes så att de raderas från enheten. Du kan slå av synkronisering bara för vissa fotoalbum eller samtliga på en gång.

Stoppa synkroniseringen av vissa album

1. Öppna iTunes på datorn och anslut din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klicka på enhetssymbolen i iTunes.
  3. Klicka på Bilder.
  4. Välj Markerade album och avmarkera de album eller samlingar där du vill stoppa synkroniseringen.
  5. Klicka på Verkställ.

Stoppa synkroniseringen av alla bilder

1. Öppna iTunes på datorn och anslut din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klicka på enhetssymbolen i iTunes.
  3. Klicka på Bilder.
  4. Avmarkera Synkronisera bilder och klicka sedan på Radera bilder.
  5. Klicka på Verkställ.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.