Om dina iCloud-bilder inte synkroniseras med din enhet

Om dina bilder eller videor inte synkroniseras med iCloud-bilder på din enhet kan du läsa om hur du kontrollerar statusen för ditt bildbibliotek och vad du ska göra om du ser ett statusmeddelande.

Kontrollera statusen för ditt bibliotek i Bilder

Om dina bilder inte synkroniseras tittar du i statusfältet i Bilder om det finns ett statusmeddelande. Sedan följer du anvisningarna på skärmen eller läser om vad statusmeddelandet betyder.

På din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Bilder.

2. På fliken Bibliotek trycker du på Alla bilder.

3. Rulla längst ned för att se statusfältet.

The status bar at the bottom of the Photos app shows that 3 items are syncing to iCloud.

På din Mac

1. Öppna programmet Bilder.

2. Välj Bibliotek i Bilder-sidofältet.

3. Klicka på Alla bilder i verktygsfältet högst upp i fönstret och rulla sedan längst ned.

Vad statusmeddelandet betyder

Om dina iCloud-bilder inte synkroniseras ska du inte stänga av iCloud-bilder. Synkronisering med iCloud kan pausas av olika anledningar, bland annat om du aktiverar vissa enhetsinställningar eller behöver mer iCloud-lagring.

Om du ser läget Sparar mobildata eller läget Lite mobildata

iCloud-bilder pausar automatiskt synkroniseringen av olika anledningar tills du är ansluten till wifi. Om det händer ser du ett statusmeddelande och alternativet att synkronisera nu. Om du vill synkronisera dina bilder till iCloud trycker du på Synkronisera nu. Eller stäng av läget Låg dataförbrukning.

Om du läget sparar batteri eller strömsparläge visas

iCloud-bilder pausar tillfälligt synkroniseringen om din enhet använderströmsparläget Om du vill synkronisera dina bilder till iCloud kan du ladda enhetens batteri, stänga av strömsparläget eller trycka på Synkronisera nu bredvid statusmeddelandet.

Om du ser Väntar på synkronisering

Om du ser statusmeddelandet Väntar på synkronisering kontrollerar du att enheten är ansluten till internet och väntar några minuter tills synkroniseringen är slutförd.

Om ditt iCloud-lagringsutrymme är fullt eller nästan fullt

Om du överskrider den övre gränsen för din iCloud-lagring går det inte att synkronisera bilder och videor till iCloud och biblioteket är inte längre uppdaterat på alla dina enheter. Om du vill fortsätta att använda iCloud-bilder kan du uppgradera lagringsplanen eller minska din användning av lagringsutrymmet.

Om du ser Flytta bilder till personligt bibliotek för att fortsätta synkronisera

Om du är en deltagare i ett delat iCloud-bildbibliotek och ägarens lagringsutrymme är fullt, kan du inte synkronisera ditt personliga bibliotek förrän ägaren av det delade biblioteket uppgraderar sin lagringsplan eller minskar mängden lagringsutrymme som hen använder.

Om dina bilder fortfarande inte synkroniseras till iCloud

Läs om vad du ska göra om du inte ser ett statusmeddelande längst ned i appen Bilder som förklarar varför dina bilder inte synkroniseras eller att synkroniseringen tar lång tid. Om du ser statusmeddelandet Kunde inte synkronisera [antal objekt] till iCloud läser du om hur du flyttar dessa bilder till ditt bibliotek.

Ansluta din enhet till ström

Om din enhet verkar ha fastnat på ett statusmeddelande liknande Synkronisera [antal objekt] till iCloud eller Synkronisera med iCloud... ansluter du din iPhone eller iPad till ström och till wifi.

Kontrollera ditt Apple-ID

Kontrollera att du har loggat in på iCloud med rätt Apple-ID på din enhet.

Läs om hur du loggar in på iCloud

Kontrollera vilken biblioteksvy du är i

Om du ställer in Delat iCloud-bildbibliotek i iOS 16.1 eller senare, iPadOS 16.1 eller senare eller macOS Ventura eller senare, kontrollerar du vilken biblioteksvy du är i. När du flyttar bilder till ditt delade bibliotek ser du dem inte längre i ditt personliga bibliotek. Du kommer inte heller att se bilder som är flyttade till ditt delade bibliotek om du använder en enhet med en tidigare version av iOS, iPadOS eller macOS eller om ägaren till det delade iCloud-bildbiblioteket har slut på lagringsutrymme i iCloud.

Läs om hur du växlar mellan ditt personliga bibliotek och delade bibliotek

Vyn Båda biblioteken vald på en iPhone.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.