Använd strömsparläget för att spara batteritiden på din iPhone eller iPad

Strömsparläget reducerar den mängd ström som din iPhone eller iPad använder när batteriets laddning blir låg.

Slå på eller stäng av strömsparläge genom att gå till Inställningar > Batteri. Du kan även slå på och av Strömsparläge från Kontrollcenter. Gå till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa reglage och välj Strömsparläge för att lägga till det i Kontrollcenter.

När strömsparläget är aktiverat tar det längre tid innan du behöver ladda din iPhone eller iPad men vissa funktioner kan ta längre tid att uppdatera eller slutföra. Dessutom fungerar kanske inte vissa uppgifter förrän du stänger av strömsparläget eller laddar din iPhone eller iPad till 80 procent eller mer.

En iPhone som visar skärmen Inställningar > Batteri. Strömsparläget är på och en gul batterisymbol visas i statusfältet.

Strömsparläge begränsar eller påverkar dessa funktioner:

• 5G (utom videoströmning) på iPhone 12- och iPhone 13-modeller1

• Autolås (som standard 30 sekunder)

• Skärmens ljusstyrka

• Skärmens uppdateringsfrekvens (begränsad upp till 60 Hz) på iPhone- och iPad-modeller med ProMotion-skärm2

• Vissa visuella effekter

• iCloud-bilder (tillfälligt pausat)

• Automatiska hämtningar

• Hämta e-post

• Bakgrundsuppdatering

När strömsparläge är på blir batteristatusfältet gult. Du kommer att se en gul batterisymbolNo alt supplied for Imageoch batteriprocenten. När du har laddat din iPhone eller iPad till 80 procent eller mer stängs strömsparläget automatiskt av.

1. Om du aktiverar strömsparläget avaktiveras 5G, förutom i vissa fall som videoströmning och stora hämtningar på iPhone 12- och iPhone 13-modeller. Med iPhone 12-modeller avaktiverar strömsparläge också 5G standalone-läget (där det är tillgängligt).

2. Följande enheter har ProMotion-skärm: iPhone 13 Pro och senare, iPhone 13 Pro Max och senare, iPad Pro 10,5 tum, alla iPad Pro 11-tumsmodeller och iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen) och senare.

Läs mer

iPhone med iOS 11.3 eller senare visar batteristatus och rekommenderar om ett batteri behöver bytas ut. Läs mer i iPhone-enhetens batteri och prestanda. Du kan också läsa om hur du maximerar batteriets laddning och livstid.