Hjälp ditt barn att konfigurera en iPhone, iPad eller iPod touch

Ställ in ditt barns enhet så att hen kan använda Familjedelning, hålla enheten skyddad och mer. Om du redan har ställt in ditt barns enhet kan du ändå justera inställningar och ställa in funktioner.

Ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod

Ställ in en lösenkod som ditt barn kan använda för att låsa upp enheten. Använd inte samma lösenkod för ditt barns enhet som för din egen enhet. Påminn ditt barn att inte dela lösenkoden med andra.

Du kan också ställa in Face ID eller Touch ID så att du kan låsa upp enheten med en blick eller en vidrörning. Du kan registrera ett alternativt utseende för Face ID och upp till fem fingeravtryck, så att du kan lägga till dina barns och ditt eget.

Ställa in en lösenkod.

Ställa in Face ID.

Ställa in Touch ID.

Se till att ditt barn har sitt eget Apple-ID

Ett Apple-ID är det konto som du använder med Meddelanden, App Store och andra Apple-tjänster. Alla ska ha sitt eget Apple-ID, så dela inte ditt Apple-ID med ditt barn. Om ditt barn använder ditt Apple-ID kommer hen att ha tillgång till allt ditt personliga innehåll, inklusive sms och bilder.

Om ditt barn inte har ett Apple-ID kan du skapa ett Apple-ID för hen när du konfigurerar Familjedelning.

Om ditt barn redan har ett Apple-ID bör hen fortsätta att använda det. Be ditt barn logga in på appleid.apple.com och kontrollera att födelsedatumet är korrekt.

Ställa in Familjedelning

Med Familjedelning kan du automatiskt dela din plats med familjemedlemmar. Och om en familjemedlems enhet saknas kan du hitta den på en karta med appen Hitta.

Familjer kan också dela på prenumerationer som Apple Music, iCloud-lagring och mer. Och familjemedlemmar kan dela på köp från App Store, iTunes Store, Apple TV-appen och Apple Books.

Ställa in Familjedelning.

Se till att Hitta är aktiverat

Ställa in Föräldrakontroll

Om du vill blockera eller begränsa specifika appar och funktioner på ditt barns iPhone ställer du in föräldrakontroller. Du kan begränsa barnförbjudet innehåll, förhindra köp och hämtningar, ställa in gränser för spel och mer.

Ställa in föräldrakontroller.

Slå på Be om köp

Om du vill att barn ska få tillstånd innan barnet köper något, hämtar gratisappar eller registrerar sig för en prenumeration ställer du in Be om köp. Be om köp är automatiskt på för barn under 13 år.

Ställa in Be om köp.