Om fel -54 visas när du synkroniserar med iTunes

Klicka på OK för att fortsätta synkroniseringen. Om innehållet inte synkroniserar slår du samman filerna i iTunes-biblioteket och kontrollerar om det är problem med säkerhetsprogramvara från tredje part.

När du försöker synkronisera iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes kan det visas ett varningsmeddelande om att:

”iPhone-enheten [iPhone-namn] kan inte synkroniseras. Ett okänt fel inträffade (-54).”

Det kan hända om en fil på din dator eller iOS-enhet är låst. I de flesta fall fortsätter synkroniseringen om du klickar på OK längst ned i meddelandet.

Om innehållet inte synkroniserar startar du om datorn och din iOS-enhet. Kontrollera också att du har den senaste versionen av iTunes och de senaste programuppdateringarna för din enhet. Om problemet är kvar fortsätter du nedan.

Samla mediefilerna i ditt iTunes-bibliotek

Mediefilerna i ditt iTunes-bibliotek kan vara sparade på flera platser. Prova att samla dina filer i mappen iTunes Media.

Titta efter problem med säkerhetsprogram från tredje part

Vissa program från tredje part, gäller även säkerhetsprogram, kan störa synkroniseringsprocessen mellan datorn och enheten. Ändra inställningarna för säkerhetsprogrammet och se om det löser problemet.

Synkronisera en liten mängd innehåll

Synkronisera endast en liten mängd innehåll i taget. Lägg till mer innehåll tills felet uppstår igen. På det sättet kan du identifiera det innehåll som orsakar felet.

Radera det och hämta innehållet på nytt

Om problemet uppstår med innehåll från iTunes Store raderar du innehållet och hämtar det på nytt. Eller hämta innehållet direkt till din iPhone, iPad eller iPod touch.

Radera och importera innehåll på nytt

Om innehållet inte är från iTunes Store raderar du det och importerar det på nytt från originalkällan. Du kan till exempel ta bort en låt och sedan importera den på nytt från cd:n.

Ta bort pdf-filer från synkroniseringsprocessen

Det kan hända när du försöker överföra iTunes-köp från din iOS-enhet till din dator.  Det kan även hända när du försöker synkronisera med iBooks eftersom det använder samma process. I så fall kan det vara problem med en pdf-fil som är sparad i appen iBooks på din iOS-enhet.

Lös problemet genom att använda alternativet Dela i iBooks på din enhet för att skicka pdf-filen till dig själv. En kopia av pdf-filen sparas på ditt e-postkonto och delar den med den e-postadress du väljer och som kan nås från din dator. Därefter tar du bort pdf-filen från din enhet.