Statussymboler på Apple Watch

Läs om vad statussymbolerna överst på skärmen betyder.

grön blixt

Apple Watch laddas.

låssymbol

Apple Watch är låst. Tryck för att ange lösenkoden.

flygplanssymbol

Flygplansläget är på. Trådlösa funktioner är inaktiverade tills du stänger av den här inställningen. Du kan fortfarande använda andra funktioner på klockan.

månsymbol

Stör ej är aktiverat. Samtal och notiser kommer inte att höras eller lysa upp skärmen förrän du inaktiverar den här inställningen. Alarm hörs fortfarande.

teatermasksymbol

Teaterläget är aktiverat. Tyst läge är aktiverat och skärmen fortsätter vara mörk tills du trycker på skärmen eller på en knapp.1 Du stänger av det genom att öppna Kontrollcenter och trycka på symbolen.

röd punktsymbol

Du fick en notis. Svep nedåt på urtavlan om du vill läsa den.

löpningssymbol

Det här visas när du använder Träning. Om träningssymbol fortfarande visas efter att du avslutat träningen, startar du om klockan.

ljudsymbol

Tryck på ljudsymbol om du vill växla mellan att använda headset, högtalare och tillbehör som parkopplats via Bluetooth för ljudutmatning.

röd iPhonesymbol

Apple Watch är inte ansluten till din iPhone. Flytta enheterna närmare varandra eller stäng av flygplansläge.

wifi-symbol

När Apple Watch ansluter till ett wifi-nätverk istället för till din iPhone visas wifi-symbol i Kontrollcenter.

gröna punkter

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) är ansluten till ett mobilnät. Antalet punkter indikerar signalstyrkan.

rött kryss

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) har förlorat anslutningen till mobilnätet.

pil

En app på Apple Watch har använt platstjänster.

vattendroppssymbol

Undervattenslås är på och skärmen svarar inte på tryck. Vrid på Digital Crown för att låsa upp Apple Watch.

Om du försöker parkoppla Apple Watch och iPhone igen och får uppmaningen att trycka på informationssymbol i Apple Watch-appen på iPhone, måste du ansluta dina enheter igen. Manuell parkoppling ansluter inte dina enheter igen.

1. På Apple Watch Series 2 eller senare kan du också aktivera klockan genom att vrida på Digital Crown.
  2. vattendroppssymbol visas endast på Apple Watch Series 2 eller senare. Apple Watch Series 1 och Apple Watch (1:a generationen) är inte lämpliga för simning. Läs om vilket skydd mot vatten din Apple Watch har.