Statussymboler och andra symboler på Apple Watch

Läs om vad statussymbolerna överst på skärmen betyder.

grön blixt

Apple Watch laddas.

flygplanssymbol

Flygplansläget är på. Trådlösa funktioner är inaktiverade tills du stänger av den här inställningen. Du kan fortfarande använda andra funktioner på klockan. När du slår av Flygplansläge på klockan är läget fortfarande aktivt på din iPhone.

månsymbol

Stör ej är aktiverat. Samtal och notiser kommer inte att höras eller lysa upp skärmen förrän du inaktiverar den här inställningen. Alarm hörs fortfarande.

biografläge-symbol

Biografläget är aktiverat. Tyst läge är aktiverat och skärmen är svart tills du trycker på den eller på en knapp.1 Du stänger av läget genom att öppna Kontrollcenter och trycka på symbolen.

wifi-symbol

När din Apple Watch ansluter till ett wifi-nätverk istället för till din iPhone visas wifi-symbolen i Kontrollcenter.

gröna punkter-symbol

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) eller Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) är ansluten till ett mobilnät. Antalet punkter indikerar signalstyrkan.

frånkopplad telefon-symbol

Apple Watch är inte ansluten till din iPhone. Flytta enheterna närmare varandra eller stäng av flygplansläge.

rött kryss-symbol

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) eller Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) har tappat anslutningen till mobilnätverket.

vattendroppssymbol

Undervattenslås är på och skärmen svarar inte på tryck. Vrid på Digital Crown för att låsa upp din Apple Watch.

röd punktsymbol

Du fick en notis. Svep nedåt på urtavlan om du vill läsa den.

Bluetooth-symbol

Tryck på Bluetooth-symbolen om du vill växla ljudutmatning mellan headset, högtalare och tillbehör som parkopplats via Bluetooth.

Pilsymbol

En app på din Apple Watch har använt platstjänster.

låssymbol

Apple Watch är låst. Tryck för att ange lösenkoden.

Symboler för aktiva appar

Med watchOS 5 visar din Apple Watch aktiva appar, till exempel Walkie-talkie symbol för Walkie-talkie-app eller Telefon , längst upp på urtavlan. Tryck på symbolen om du vill öppna appen. Om du exempelvis får vägbeskrivningar i Kartor Kartor-symbol visas symbolen längst upp på skärmen.

Det här visas när du använder Träning. Om Träning-symbolen fortfarande visas efter att du avslutat träningen, startar du om klockan.

Symbol för Walkie-talkie

Tryck om du vill öppna Walkie-talkie och få kontakt med dina vänner direkt.

Spelas nu-symbol

När ljudet spelas upp visas Spelas nu-symbolen längst upp på skärmen.

Om du försöker parkoppla din Apple Watch och iPhone igen och får uppmaningen att trycka på informationssymbolen i Apple Watch-appen på din iPhone, måste du ansluta dina enheter igen. Med manuell parkoppling ansluts inte dina enheter igen.

1. På Apple Watch Series 2 eller senare kan du också aktivera klockan genom att vrida på Digital Crown.
  2. Vattendroppsymbolen visas endast på Apple Watch Series 2 eller senare. Apple Watch Series 1 och Apple Watch (1:a generationen) är inte lämpliga för simning. Läs om vilket skydd mot vatten din Apple Watch har.