Statussymboler och andra symboler på Apple Watch

Läs om vad statussymbolerna överst på skärmen på Apple Watch betyder.

grön blixt

Apple Watch laddas.

flygplanssymbol

Flygplansläget är på. Trådlösa funktioner är inaktiverade tills du stänger av den här inställningen. Du kan fortfarande använda andra funktioner på klockan. När du slår av Flygplansläge på klockan är läget fortfarande aktivt på din iPhone.

månsymbol

Stör ej är aktiverat. Samtal och notiser kommer inte att höras eller lysa upp skärmen förrän du inaktiverar den här inställningen. Alarm hörs fortfarande.

biografläge-symbol

Biografläget är aktiverat. Tyst läge är också aktiverat och skärmen är svart tills du trycker på den, trycker på en knapp eller vrider på Digital Crown. I det här läget hålls skärmen släckt även om du använder funktionen Alltid på med Apple Watch Series 5. Du stänger av Biografläget genom att öppna Kontrollcenter och trycka på symbolen.

wifi-symbol

När din Apple Watch ansluter till ett wifi-nätverk istället för till din iPhone visas wifi-symbolen  i Kontrollcenter.

gröna punkter-symbol

Din Apple Watch med GPS + Cellular är ansluten till mobilnätet. Antalet punkter indikerar signalstyrkan.

Apple Watch är inte ansluten till din iPhone. Flytta enheterna närmare varandra eller stäng av flygplansläge.

rött kryss-symbol

Din Apple Watch med GPS + Cellular har tappat anslutningen till mobilnätet.

vattendroppssymbol

Undervattenslås är på och skärmen svarar inte på tryck. Vrid på Digital Crown för att låsa upp din Apple Watch. Vattendroppsymbolen visas bara på Apple Watch Series 2 eller senare. Apple Watch Series 1 och Apple Watch (1:a generationen) bör inte användas vid simning. Läs om vilket skydd mot vatten din Apple Watch har.

röd punktsymbol

Du fick en notis. Svep nedåt på urtavlan om du vill läsa den.

Bluetooth-symbol

Tryck på ljudutmatningsknappen  för att växla ljudutmatning mellan headset, högtalare och tillbehör som parkopplats via Bluetooth.

Pilsymbol

En app på din Apple Watch har använt platstjänster.

Låssymbol

Apple Watch är låst. Tryck för att ange lösenkoden.

Symboler för aktiva appar

Med watchOS 5 och senare visar din Apple Watch aktiva appar, till exempel Walkie-talkie symbol för Walkie-talkie-app eller Telefon , högst upp på urtavlan. Tryck på symbolen om du vill öppna appen. Om du exempelvis får vägbeskrivningar i Kartor Kartor-symbol visas symbolen högst upp på skärmen.

Det här visas när du använder Träning. Om Träning-symbolen  fortfarande visas efter att du avslutat träningen startar du om klockan.

Tryck för att öppna Walkie-talkie och få kontakt med dina vänner direkt.

Spelas nu-symbol

När ljudet spelas upp visas Spelas nu-symbolen  längst upp på skärmen.

Detta visas när du navigerar med en app från tredje part. Om navigeringssymbolen  fortfarande visas efter att du avslutat navigeringen startar du om klockan.

Om du försöker parkoppla din Apple Watch och din iPhone igen och Apple Watch-appen på din iPhone uppmanar dig att trycka på infoknappen , ska du ansluta dina enheter igen. Med manuell parkoppling ansluts inte dina enheter igen.