Använda Walkie-talkie på Apple Watch

Använd appen Walkie-talkie för att prata med bara ett tryck, oavsett om du är ute och handlar eller försöker hitta någon i trängseln. Lägg till vänner. Därefter kan du hantera vem du vill prata med.

Använda Walkie-talkie på Apple Watch

Både du och din vän behöver ha en Apple Watch Series 1 eller senare med watchOS 5.3 eller senare för att använda Walkie-talkie. Du måste också både ställa in FaceTime-appen Appen Walkie-talkie är inte tillgänglig i alla länder eller regioner.

Lägga till vänner i appen Walkie-talkie

1. Öppna appen Walkie-talkie på din Apple Watch.

2. Rulla igenom listan med kontakter och tryck sedan på ett namn för att skicka en inbjudan.

3. Vänta på att din vän accepterar inbjudan. Kontaktkortet behåller den grå färgen och visas under Vänner du har bjudit in tills din vän accepterar. När din vän har accepterat blir kontaktkortet gult, och du och din vän kan börja prata direkt.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-invite-friend

Du tar bort en vän genom att öppna appen Walkie-talkie, svepa till vänster på vännen och sedan trycka på knappen Radera . Eller öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på Walkie-talkie > Redigera. Tryck därefter på minusknappen och sedan på Ta bort.

Få hjälp om du inte kan lägga till en vän till Walkie-talkie.

Acceptera en inbjudan i Walkie-talkie

Tryck på Tillåt alltid i notisen som visas när någon bjuder in dig. Om du missar notisen första gången, kan du leta reda på den i Notiscenter. Inbjudningarna visas också i appen Walkie-talkie.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-friend-wants-to-talk-notification

Starta en konversation i Walkie-talkie

1. Öppna appen Walkie-talkie på din Apple Watch.

2. Tryck på en vän.

3. Håll ned pratknappen och säg sedan något. Om du ser ”ansluter” på skärmen väntar du på att Walkie-talkie ansluts. När Walkie-talkie har anslutit kan din vän höra din röst och prata med dig direkt.

Om din vän har på sig sin Apple Watch och Walkie-talkie är aktiverat visas aviseringar när du vill prata.

Prata via Walkie-talkie

1. Håll ned pratknappen och säg sedan något.

2. När du är klar släpper du bara. Din vän hör direkt vad du sa.

Om du vill ändra volymen vrider du på Digital Crown.

Slå på eller stäng av Walkie-talkie

1. Öppna appen Walkie-talkie.

2. Inaktivera eller aktivera Walkie-talkie. Om någon försöker nå dig när du inte är tillgänglig visas en notis som frågar om du vill prata.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-turn-off

Du kan också stänga av eller slå på Walkie-talkie genom att trycka på Walkie-talkie-knappen  i Kontrollcenter.

Om du aktiverar Tyst läge i Kontrollcenter kan du fortfarande höra ljud och din väns röst. Om du aktiverar Biografläge blir du automatiskt otillgänglig för konversationer med Walkie-talkie. Stör ej speglar dina iPhone-inställningar så du kan hantera vilka Walkie-talkie-aviseringar som ska visas och när.

Få hjälp

Om din iPhone inte är i närheten kan du använda Walkie-talkie med en wifi- eller mobilanslutning. Läs om hur du använder din Apple Watch när din iPhone inte är i närheten.

Om du behöver mer hjälp letar du reda på ditt problem nedan.

Om du inte ser appen Walkie-talkie

1. FaceTime krävs för att Walkie-talkie ska fungera, så om du har raderat det måste du hämta om FaceTime till din iPhone. Öppna App Store på din iPhone, sök efter FaceTime och tryck sedan på hämtningsknappen .

2. Kontrollera att FaceTime är på. Öppna appen Inställningar, tryck på FaceTime och aktivera sedan FaceTime.

3. Öppna FaceTime. Kontrollera att FaceTime är installerat korrekt genom att ringa ett samtal.

4. Starta om din Apple Watch.

5. Starta om iPhone-enheten.

Om du har FaceTime på din iPhone men inte ser appen Walkie-talkie på din klocka kan det bero på att du har raderat den. Öppna App Store på din Apple Watch och hämta appen på nytt.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Om du har problem med att skicka och ta emot inbjudningar

1. På din iPhone öppnar du appen Inställningar och trycker sedan på FaceTime. Se till att du är inloggad med ditt Apple-ID. Under Du kan nås för FaceTime via ser du till att din e-postadress är vald.

2. Starta om din Apple Watch.

3. Starta om iPhone-enheten.

4. Pröva att skicka inbjudan igen. På din Apple Watch öppnar du Walkie-talkie-appen, sveper åt vänster på kontakten och trycker sedan på raderingsknappen . Tryck på plusknappen och välj sedan samma kontakt.

Om du behöver mer hjälp

Om du har uppdaterat till watchOS 5.3 eller senare och prövat med stegen ovan men fortfarande behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.