Använda Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard med din iPad

Läs om hur du ansluter och använder Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard.

ios-17-ipad-pro-ipad-7gen-smart-keyboard-folio-smart-keyboard-hero

Det här behöver du

För att använda Smart Keyboard Folio behöver du en av följande modeller:

• iPad Pro 11 tum (1:a generationen eller senare)

• iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen eller senare)

• iPad Air (4:e eller 5:e generationen)

För att använda ett Smart Keyboard behöver du en av följande modeller:

• iPad (7:e, 8:e eller 9:e generationen)

• iPad Air (3:e generationen)

• iPad Pro 9,7 tum

• iPad Pro 10,5 tum

• 12,9-tums iPad Pro (1:a eller 2:a generationen)

Har du ett Magic Keyboard eller Magic Keyboard Folio?

Läs om hur du ställer in och använder Magic Keyboard för iPad Air och iPad Pro

Läs om hur du ställer in och använder Magic Keyboard Folio för iPad (10:e generationen)

Ansluta till iPad

Till skillnad från Bluetooth-tangentbord behöver du inte parkoppla eller slå på Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard.

ipad-pro-2nd-gen-smart-keyboard-connection-callout

Har du en iPad Pro 11 tum (1:a generationen eller senare), iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen eller senare) eller iPad Air (4:e eller 5:e generationen): Anslut ditt Smart Keyboard Folio till din iPad med din Smart Connector. Smart Connector har tre små magnetiska kontakter och finns på baksidan av din iPad. Därefter placerar du iPad-enheten i skrivläget.

ipad-pro-smart-keyboard-connection-callout

Har du en iPad (7:e, 8:e eller 9:e generationen), iPad Air (3:e generationen), iPad Pro 9,7 tum, iPad Pro 10,5 tum eller iPad Pro 12,9 tum (1:a eller 2:a generationen): Anslut ditt Smart Keyboard till din iPad med Smart Connector, som har tre små magnetiska kontakter. Smart Connector sitter på ovansidan av ditt Smart Keyboard och på sidan av iPad. Därefter placerar du iPad-enheten i skrivläget.

Läs om vad du kan göra om du inte kan ansluta tangentbordet till din iPad.

Ställa upp din iPad

Vik ihop Smart Keyboard Folio till skrivläget:

pad-pro-smart-keyboard-folio-profile

Vik ihop ditt Smart Keyboard till en triangel med tangentbordet framför iPad:

ipad-7gen-smart-keyboard

Din iPad måste sitta i fåran ovanför nummertangenterna med tangentbordet vikt i skrivläge när du vill använda tangentbordet.

Växla till det virtuella tangentbordet

Du kan behöva använda det virtuella tangentbordet som visas på iPad-skärmen istället för Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard för att göra sådant som att skriva accenttecken eller använda diktering.

Du kan visa det virtuella skrivbordet genom att trycka på knappen för tangentbordet i det nedre högra hörnet av skärmen. Tryck på knappen Visa tangentbord i menyn som visas. Tryck på knappen Avfärda om du vill dölja det virtuella tangentbordet.

Läs mer

Ta reda på vad du ska göra om du inte kan ansluta din iPad till ditt Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard.

För de flesta kortkommandon används kommandotangenten ⌘, som på en Mac-dator. Om du är mer bekant med ett tangentbord för pc liknar Kommando ⌘-tangenten Ctrl-tangenten på en pc. Läs mer om att utföra kommandon med kortkommandon till iPad.