Använda Smart Keyboard med iPad Pro

Läs om hur du ansluter och använder ett Smart Keyboard.

Du behöver en iPad Pro för att använda Smart Keyboard.

Ansluta till iPad Pro

Anslut ditt Smart Keyboard till iPad Pro med Smart Connector som har tre små, magnetiska kontakter. Smart Connector sitter på ovansidan av ditt Smart Keyboard och på sidan av iPad Pro.

Till skillnad från Bluetooth-tangentbord behöver du inte parkoppla eller slå på ditt Smart Keyboard. Du behöver bara kontrollera att tangentbordet är anslutet och i skrivläge.

Ställa upp iPad Pro

Du kan vika ditt Smart Keyboard och använda det som ett stativ för iPad Pro på två sätt:

Skriv

Vik ihop ditt Smart Keyboard till en triangel med tangentbordet framför iPad Pro.

Titta

Vik ihop ditt Smart Keyboard till en triangel med tangentbordet bakom iPad Pro.

När du vill använda tangentbordet ska din iPad Pro sitta i fåran ovanför nummertangenterna med tangentbordet vikt i skrivläge.

Använda kortkommandon

Det finns flera kortkommandon på tangentbordet som du kan använda till att utföra kommandon.

För de flesta kortkommandon används kommandotangenten ⌘, som på en Mac-dator. Om du är van vid ett PC-tangentbord kan man säga att kommandotangenten ⌘ gör samma sak som kontrolltangenten på en PC.

Kortkommandon

Du kan visa en lista med kortkommandon för en app genom att hålla kommandotangenten ⌘ intryckt när du använder appen eller på hemskärmen.

Här är några vanliga kortkommandon:

• Hemknappen: Kommando-H
  • Sök: Kommando-Mellanslag
  • Växla appar: Kommando-Tabb
  • Välj alla: Kommando-A
  • Klipp ut: Kommando-X
  • Kopiera: Kommando-C
  • Klistra in: Kommando-V
  • Fetstil: Kommando-B
  • Kursiv: Kommando-I

Växla från Smart Keyboard till det virtuella tangentbordet

Du kan behöva använda det virtuella tangentbordet istället för Smart Keyboard för att göra sådant som att skriva accenttecken eller använda diktering. Tryck på nedåtpilen på ditt Smart Keyboard och tryck och håll ned  tills det virtuella tangentbordet visas om du vill visa det virtuella tangentbordet. Tryck på  för att dölja tangentbordet igen.

Läs mer om att använda iOS-tangentbord.

Få hjälp

Om din iPad Pro inte identifierar ditt Smart Keyboard eller om varningen ”Tillbehöret stöds inte” visas på iPad Pro, kontrollerar du att det inte finns något skräp eller plast som täcker Smart Connector-stiften på tangentbordet eller Smart Connector på din iPad Pro. Prova även med dessa steg:

1. Se till att iPad Pro och Smart Keyboard är i Type rätt position och att du har den senaste versionen av iOS.
  2. Ta bort Smart Keyboard från din iPad Pro.
  3. Starta om din iPad Pro.
  4. Återanslut Smart Keyboard.