Använda Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard med iPad Pro

Läs om hur du ansluter och använder Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard.

Du behöver en iPad Pro för att kunna använda Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard.

Ansluta till iPad Pro

Till skillnad från Bluetooth-tangentbord behöver du inte parkoppla eller slå på Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard.

Om du har en iPad Pro (11 tum) eller iPad Pro på 12,9 tum (3:e generationen): Anslut Smart Keyboard Folio till din iPad Pro med Smart Connector-kontakten. Smart Connector har tre små magnetiska kontakter och finns på baksidan av din iPad Pro. Därefter placerar du iPad-enheten i skrivläget.

Om du har en iPad Pro på 12,9 tum (1:a eller 2:a generationen), iPad Pro på 10,5 tum eller iPad Pro på 9,7 tum: Anslut Smart Keyboard till din iPad Pro med Smart Connector-kontakten som har tre små magnetiska kontakter. Smart Connector sitter på ovansidan av ditt Smart Keyboard och på sidan av iPad Pro. Därefter placerar du iPad-enheten i skrivläget.

Ställa upp iPad Pro

Vik ihop Smart Keyboard Folio till skrivläget:

Vik ihop Smart Keyboard till en triangel med tangentbordet framför din iPad Pro.

När du vill använda tangentbordet ska din iPad Pro sitta i fåran ovanför nummertangenterna med tangentbordet vikt i skrivläge.

Använda kortkommandon

Det finns flera kortkommandon på tangentbordet som du kan använda till att utföra kommandon.

För de flesta kortkommandon används kommandotangenten ⌘, som på en Mac-dator. Om du är van vid ett pc-tangentbord kan man säga att kommandotangenten ⌘ gör samma sak som kontrolltangenten på en pc.

Kortkommandon

Du kan visa en lista med kortkommandon för en app genom att hålla kommandotangenten ⌘ intryckt när du använder appen eller på hemskärmen.

Här är några vanliga kortkommandon:

• Hemknappen: Kommando-H
  • Sök: Kommando-Mellanslag
  • Växla appar: Kommando-Tabb
  • Välj alla: Kommando-A
  • Klipp ut: Kommando-X

• Kopiera: Kommando-C
  • Klistra in: Kommando-V
  • Fetstil: Kommando-B
  • Kursiv: Kommando-I

Växla till det virtuella tangentbordet

Du kan behöva använda det virtuella tangentbordet istället för Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard för att göra sådant som att skriva accenttecken eller använda diktering. Tryck på nedåtpilen på ditt Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard och tryck och håll ned  tills det virtuella tangentbordet visas om du vill visa det virtuella tangentbordet. Tryck på  för att dölja tangentbordet igen.

Läs mer om att använda iOS-tangentbord.

Få hjälp

Om din iPad Pro inte identifierar Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard, eller om varningen ”Tillbehöret stöds inte” visas på din iPad Pro, kontrollerar du att det inte finns skräp eller plast som täcker Smart Connector-stiften på tangentbordet eller Smart Connector-kontakten på din iPad Pro. Prova även med dessa steg:

1. Se till att din iPad Pro och Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard är i skrivläget och att du har den senaste versionen av iOS.
  2. Ta bort Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard från din iPad Pro.
  3. Starta om din iPad Pro.
  4. Anslut Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard på nytt.