Lära sig kortkommandon till iPad

Om du har ett externt tangentbord anslutet till din iPad kan du använda kortkommandon till att göra saker som du normalt behöver en mus, styrplatta eller annan inmatningsenhet för att utföra.

Visa kortkommandon

Du kan visa en lista med kortkommandon för en app genom att hålla kommandotangenten ⌘ intryckt på hemskärmen eller när du använder appen.

visa kortkommandon

Använda vanliga kortkommandon

För de flesta kortkommandon på iPad används kommandotangenten ⌘, som på en Mac. Om du är van vid ett pc-tangentbord kan man säga att kommandotangenten ⌘ gör samma sak som kontrolltangenten på en pc.

Här är några vanliga kortkommandon:

• Kommando-H: gå till hemskärmen.

• Kommando-Mellanslag: Visa eller dölj Sök{-fältet.

• Kommando-Tabb: Växla till det näst senast använda programmet bland de öppna programmen.

• Kommando-Skift-3: ta en skärmavbild.

• Kommando-Skift-4: Ta en skärmavbild och öppna Märkning direkt för att visa eller redigera den.

• Kommando-Alternativ-D: visa eller dölj Dock.

Vill du lägga till en emoji? För att snabbt hitta emoji-tangentbordet globtangentenNo alt supplied for Image när du är i ett textfält. Ser du inte emoji-tangentbordet? Kontrollera att det är aktiverat.

Anpassa kortkommandon

1. Öppna Inställningar och tryck på Hjälpmedel.

2. Tryck på Tangentbord.

3. Tryck på Tangentbordstjänster och aktivera.

4. Tryck på Kommandon.

5. Tryck på kommando och sedan på den kombination av tangenter som du vill använda.

6. Tryck på Klar.