Ställa in och använda Magic Keyboard Folio för iPad (10:e generationen)

Magic Keyboard Folio för iPad (10:e generationen) har en design i två delar, en stor styrplatta och en funktionsrad med 14 knappar.  Läs om hur du ansluter och använder Magic Keyboard Folio.

Ansluta till iPad

1. Magic Keyboard Folio har en design i två delar. Fäst bakpanelen magnetiskt på din iPad.* Sidan som är täckt med mikrofiber ska vara vänd mot baksidan av din iPad.

2. Fäst tangentbordet magnetiskt till Smart Connector, som sitter på ena kanten av din iPad. Smart Connector ger ström och data till tangentbordet, så du behöver inte ladda eller parkoppla det.

3. Justera stativet på baksidan till den visningsvinkel du vill ha.

Bilden visar Magic Keyboard Folio i skrivposition

När du inte behöver skriva kan du använda Magic Keyboard Folio i andra konfigurationer.

Använda funktionstangenter, kortkommandon och styrplattan

Magic Keyboard Folio har en funktionsrad med 14 tangenter, inklusive en escape-tangent, 12 funktionstangenter och en tangent för att låsa skärmen. Funktionsknapparna styr många funktioner på din iPad. Du kan till exempel trycka på knapparna med högtalarsymboler för att justera volymen.

Du kan använda kortkommandon för att utföra kommandon på din iPad. För de flesta kortkommandon används kommandotangenten ⌘, som på en Mac-dator. Om du är van vid ett pc-tangentbord kommer du märka att kommandotangenten ⌘ gör samma sak som kontrolltangenten på en pc.

Läs mer om kortkommandon för iPad

Du kan använda Multi-Touch-gester på styrplattan som på en Mac.

Läs mer om Multi-Touch-gester för iPad

Fler sätt att konfigurera ditt Magic Keyboard Folio

Du kan konfigurera ditt Magic Keyboard Folio på flera sätt när du inte behöver använda det fysiska tangentbordet och styrplattan.

Vänd tangentbordet bakom din iPad

Du kan vända tangentbordet så att det är på baksidan, vänt bort från din iPad. Tangenttryckningar registreras inte i detta läge.

Vänd tangentbordet bakom din iPad med tangenterna skyddade

Du kan också vända på tangentbordet så att tangenterna inte är synliga:

1. Lossa tangentbordet från din iPad.

2. Vänd tangentbordet 180 grader så att det är vänt bort från dig.

3. Sätt tillbaka tangentbordet till din iPad med Smart Connector.

4. Vänd tangentbordet bakåt.

Lossa tangentbordet

Om du inte behöver använda tangentbordet på ett tag kan du koppla loss det från din iPad.

Du kan fortfarande använda stativet för att stötta upp din iPad för att titta på en film eller spela ett spel. Om du behöver skriva kan du alltid använda det virtuella tangentbordet.

Växla till det virtuella tangentbordet

Du kan behöva använda det virtuella tangentbordet som visas på iPad-skärmen istället för det fysiska tangentbordet, för att göra saker som att skriva accenttecken eller använda diktering.

Du kan visa det virtuella skrivbordet genom att trycka på tangentbordsknappentangentbordsknappen i nedre högra hörnet av skärmen. I menyn som visas trycker du på Visa tangentbord. För att dölja det virtuella tangentbordet trycker du på avvisa-knappenavvisa-knappen.

Få hjälp

Om din iPad inte upptäcker ditt Magic Keyboard Folio eller om meddelandet Tillbehör stöds inte visas på din iPad, kontrollerar du att det inte finns skräp eller plast som täcker Smart Connector-stiften på tangentbordet eller Smart Connector på din iPad. Prova även med dessa steg:

1. Se till att din iPad och Magic Keyboard Folio är anslutna och att du har den senaste versionen av iPadOS.

2. Ta bort tangentbordet från din iPad och anslut det sedan igen.

3. Om din iPad fortfarande inte upptäcker din Magic Keyboard Folio startar du om din iPad.

*Magic Keyboard Folio har magneter som håller din iPad säkert på plats. Placera inte kort som lagrar information på en magnetremsa, till exempel kreditkort eller nyckelkort till hotell, inuti Magic Keyboard Folio eller mellan din iPad och Magic Keyboard Folio. Kortet kan avmagnetiseras.