Installera appar på din Apple Watch

Läs om att installera nya appar på din Apple Watch och hantera vilka appar som visas på din klocka.

watchOS 6 är för närvarande kompatibelt med Apple Watch Series 3 och senare. Apple Watch Series 1 och 2 kommer att ha stöd för watchOS 6 senare i år.

När du ställer in Apple Watch får du välja om du vill installera alla dina appar nu eller senare. Om du väljer Installera alla installeras alla klockappar som motsvarar apparna på din iPhone.

Efter inställningen kan du installera appar direkt på din Apple Watch med det inbyggda App Store i watchOS 6.

Så här installerar du appar på din Apple Watch

1. Tryck på Digital Crown för att visa hemskärmen och tryck sedan på App Store.
  2. Tryck på Sök för att hitta appar som använder Rita text eller Diktering eller rulla ned för att hitta appar i fokus och utvalda appsamlingar.
  3. Tryck på en app för att visa dess beskrivning, betyg och recensioner, skärmbilder, viktig information med mera.
  4. Tryck på priset eller tryck på Hämta.
  5. När du uppmanas till det dubbelklickar du på sidoknappen för att hämta och installera appen.

När du hämtar en app på klockan som du inte har hämtat tidigare visas den automatiskt på din iPhone. Du kan hantera det genom att öppna appen Inställningar på din iPhone och sedan trycka på iTunes och App Store. Under Automatiska hämtningar kan du stänga av eller slå på Appar.

Hantera dina Apple Watch-appar

Du kan hantera dina Apple Watch-appar direkt på din klocka eller med Watch-appen på din iPhone.

Så här tar du bort appar från startskärmen

1. Tryck på Digital Crown för att visa hemskärmen.
  2. Om hemskärmen har en rutnätsvy kan du hålla en app lätt intryckt tills appsymbolen börjar vibrera. Om appen inte börjar vibrera ser du till att inte trycka så hårt. Tryck på raderingsknappen  på appen som du vill radera och tryck sedan på Radera app.
  3. Om hemskärmen är i listvyn sveper du till vänster på appen som du vill radera och trycker sedan på den röda raderingsknappen.
  4. Tryck på Digital Crown för att avsluta.

Om du tar bort en inbyggd Apple-app från din iPhone tas den appen även bort från din Apple Watch. Om du vill återskapa en inbyggd Apple-app kan du hämta den från App Store på din iPhone eller Apple Watch.

Så här använder du din iPhone till att hantera dina klockappar

1. Öppna appen Watch och tryck sedan på fliken Min klocka.
  2. Bläddra till appen som du vill lägga till eller ta bort. Appar som du redan installerat visas i avsnittet Installerat på Apple Watch. Appar som du kan installera visas i avsnittet Tillgängliga appar.
  3. Om du vill lägga till en app trycker du på Installera.
  4. För att ta bort en app trycker du på den och stänger sedan av Visa app på din Apple Watch.

Uppdatera dina Apple Watch-appar

Slå på automatiska hämtningar och uppdateringar, eller leta efter appuppdateringar manuellt.

Så här håller du dina Apple Watch-appar uppdaterade automatiskt

1. Visa hemskärmen genom att trycka på Digital Crown och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på App Store.
  3. Slå på Automatiska hämtningar för att automatiskt hämta nya appköp som du gör på andra enheter. Slå på Automatiska hämtningar för att automatiskt hämta nya versioner av dina appar.

Dessa inställningar är även tillgängliga i App Store-avsnittet i Watch-appen på din iPhone.

Så här letar du manuellt efter uppdateringar på din Apple Watch

1. Öppna App Store på din klocka och rulla längst ned.
  2. Tryck på Konto.
  3. Tryck på Uppdateringar.
  4. Tryck på Uppdatera vid en app för att uppdatera bara den appen eller tryck på Uppdatera alla.

Så här slår du på Automatisk appinstallation på din iPhone

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på Allmänt.
  4. Slå på eller stäng av Automatisk appinstallation. När det är påslaget kommer alla uppdateringar av appar på din iPhone eller alla kommande appköp att installeras automatiskt på din klocka.

Göra mer med appar

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.