Använda appar på din Apple Watch

Installera och hantera appar för Apple Watch.

Hämta appar på din Apple Watch

När du ställer in Apple Watch får du välja om du vill installera alla dina appar nu eller senare. Om du väljer Installera alla synkroniseras automatiskt alla appar som finns i din iPhone och är kompatibla med Apple Watch.

Om du vill lägga till en ny app på din Apple Watch hämtar du den först på din iPhone. Sedan kan du lägga till den på din klocka. Så här hittar du appar som är kompatibla med Apple Watch:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken App Store.
  3. Bläddra efter appar. Köp eller hämta en app när du hittar en som du vill ha. Appköp installeras automatiskt när Automatisk appinstallation är aktiverat. Om en app inte installeras automatiskt måste du kanske manuellt lägga till den på din Apple Watch.

WatchKit 1- eller watchOS 1-apparna stöds inte i watchOS 5.

Lägga till eller ta bort appar på din Apple Watch

Så här tar du bort appar från tredje part från din Apple Watch:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Bläddra till appen som du vill lägga till eller ta bort. Appar som du kan installera visas i avsnittet Tillgängliga appar. Appar som du redan installerat visas i avsnittet Installerat på Apple Watch.
    Tillgängliga appar i Apple Watch-appen.
  3. Tryck på Installera för att lägga till en app på din Apple Watch.
  4. För att ta bort en app trycker du på den och stänger sedan av Visa app på din Apple Watch.

Så här tar du bort inbyggda appar.

Uppdatera appar på din Apple Watch

Alla appuppdateringar på din iPhone eller framtida appköp installeras automatiskt när Automatisk appinstallation är aktiverad. Så här aktiverar och inaktiverar du funktionen:

1. Öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  2. Tryck på Allmänt och starta eller stäng av Automatisk appinstallation.
    Inställningsskärmen på iPhone.

Gör mer med appar

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.