Om köp inuti appar

I många appar till iPhone, iPad, iPod touch och Mac kan du göra köp inuti appen, till exempel återkommande prenumerationer, spelvaluta eller upplåsningar av hela spel eller appar.

Ta reda på vilka köp inuti appar som är tillgängliga

Köp inuti appar är extrainnehåll eller prenumerationer som du kan köpa i appar på iOS-enheter och datorer.

Alla appar har inte köp inuti appar. Om det finns köp inuti en app står det Erbjuder köp inuti app eller Köp inuti app bredvid appens knapp för Pris, Köp eller Hämta i App Store.

Är appen gratis att hämta finns knappen Hämta. Det kostar inget att hämta den här appen. Men vissa eller samtliga funktioner i appen kan kräva att du gör ett engångs eller återkommande (prenumeration) köp inuti appen.

Olika typer av köp inuti appar

När du köper extra innehåll eller prenumerationer, gör du något av följande köp inuti app:

Typer av köp inuti app

Exempelinnehåll

Beskrivning

Påfyllningsbara

• Spelvaluta
  • Ledtrådar i spel
  • Extra liv
  • Extra erfarenhetspoäng
  • Ett paket med exporter till ett nytt filformat

Du måste köpa de här artiklarna varje gång du vill ha dem och du kan inte hämta dem kostnadsfritt på nytt. Om du tar bort och installerar om en app eller om du installerar en app på en ny enhet, kan köp som är påfyllningsbara försvinna. Om du till exempel installerar ett spel på en iPod touch som du började spela på din iPhone synkroniseras spelnivåerna men extra hälsa eller erfarenhetspoäng som du köpte på iPhone synkroniseras inte.

Ej påfyllningsbara

• Uppgradering till pro-version
  • Ta bort reklam
  • Låsa upp det fullständiga spelet
  • Obegränsade ledtrådar
  • Extra karaktärer
  • Extra tillbehör
  • Bonusspelnivåer
  • Stadskartor

Du köper de här objekten en gång och kan överföra dem till andra enheter som är kopplade till ditt Apple-ID. Om du förlorar ej påfyllningsbara köp kan det hända att du kan hämta dem igen utan extra kostnad. Läs om hur du återskapar köp inuti appar.

Prenumerationer som inte kan förnyas

• Ett säsongspass för sport
  • Prenumerationer för en viss tidsperiod (till exempel en, två eller tre månader)
Du kan använda det här innehållet under en begränsad tidsperiod som beror på appen och du kan köpa dessa objekt igen när prenumerationen tar slut.

Prenumerationer som kan förnyas automatiskt

• Prenumerationer på dagstidningar
  • Prenumerationer på tidningar
  • Löpande tjänster (Netflix, Hulu Plus med mera)
  • Spel

Du kan köpa dessa tjänster eller detta innehåll för en viss prenumerationsperiod och prenumerationen förnyas automatiskt i slutet av perioden. Appar kan erbjuda prenumerationsperioder som är olika långa, till exempel en vecka, en månad, ett kvartal eller ett år. Vissa appar kan erbjuda en provversion till nedsatt pris eller gratis.

Läs om hur du avbryter den automatiska förnyelsen av din prenumeration.

Köp inuti app delas inte med familjemedlemmar i Familjedelning. Läs om vilket köpt innehåll du kan dela med Familjedelning.

Göra ett köp inuti en app

Du kan behöva autentisera ditt Apple-ID för att göra köp inuti appar. Läs om hur du hanterar inställningar för lösenordet till ditt Apple-ID för köp.

Om du har problem med att genomföra ett köp inuti en app kan du kontrollera att din betalningsinformation är uppdaterad. För andra problem med köp inuti appar kan du rapportera ett problem. Du kan även visa eller avsluta automatisk förnyelse av prenumerationer i appar.

Visa och hantera tidigare köp i appar

Läs om vad du kan göra om ditt köp inte visas.

Om du inte hittar ett köp inuti app eller om du inte är säker på om köpet lyckades, kan du kontrollera din köphistorik. Köphistoriken innehåller även detaljerade köp för varje beställning.

Om det fortfarande inte visas ett köp inuti en app som du vet lyckades kontaktar du apputvecklaren.

För andra problem med köp i appar kan du rapportera ett problem. Du kan även visa eller avsluta automatisk förnyelse av prenumerationer i appar.

Läs mer

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.