Köpa flera appfunktioner med köp inuti appar och prenumerationer

I många appar till iPhone, iPad, iPod touch och Mac kan du göra köp inuti appen, till exempel återkommande prenumerationer, spelvaluta eller upplåsningar av hela spel eller appar.

En iPhone X med App Store öppet. Knappen Hämta är förstorad på en gratis app.

Ta reda på vilka köp inuti appar som är tillgängliga

Köp inuti appar är extrainnehåll eller prenumerationer som du kan köpa i appar på iOS-enheter och datorer.

Alla appar har inte köp inuti appar. Om det finns köp inuti en app står det Erbjuder köp inuti app eller Köp inuti app bredvid appens knapp för Pris, Köp eller Hämta i App Store.

Är appen gratis att hämta finns knappen Hämta. Det kostar inget att hämta den här appen. Men vissa eller samtliga funktioner i appen kan kräva att du gör ett engångsköp eller återkommande (prenumeration) köp inuti appen.

Vissa prenumerationer i appar kanske fungerar i flera appar av samma utvecklare. Läs om hur du kontaktar en apputvecklare om du har frågor. Du kan också visa och säga upp prenumerationer när du har tecknat en prenumeration.

Olika typer av köp inuti appar

När du köper extra innehåll eller prenumerationer, gör du något av följande köp inuti app:

Typer av köp inuti app

Exempelinnehåll

Beskrivning

Prenumerationer
  • Prenumerationer på dagstidningar
  • Löpande tjänster (Hulu Plus med flera)
  • Spel
  • Ett säsongspass för sport
  • Prenumerationer för en angiven tidsperiod

Du kan köpa dessa tjänster eller detta innehåll för en viss prenumerationsperiod. Appar kan erbjuda förnyade prenumerationsperioder som är olika långa, exempelvis en vecka, en månad, ett kvartal eller ett år. Appar kan också erbjuda prenumerationer för en viss prenumerationsperiod. Vissa appar kan också erbjuda en provversion till nedsatt pris eller gratis, eller en prenumeration på flera appar.

Automatisk förnyelse av prenumerationer fortsätter tills du säger upp dem. Om prenumerationen gäller för en viss tidsperiod kanske du kan köpa den igen för ännu en tidsperiod.

Läs om hur du säger upp prenumerationer.

Påfyllningsbara

• Spelvaluta
  • Ledtrådar i spel
  • Extra liv
  • Extra erfarenhetspoäng
  • Ett paket med exporter till ett nytt filformat

Du måste köpa de här artiklarna varje gång du vill ha dem och du kan inte hämta dem kostnadsfritt på nytt. Om du tar bort och installerar om en app eller om du installerar en app på en ny enhet, kan köp som är påfyllningsbara försvinna. Om du till exempel installerar ett spel på en iPod touch som du började spela på din iPhone synkroniseras spelnivåerna men extra hälsa eller erfarenhetspoäng som du köpte på iPhone synkroniseras inte.

Ej påfyllningsbara

• Uppgradering till pro-version
  • Ta bort reklam
  • Låsa upp det fullständiga spelet
  • Obegränsade ledtrådar
  • Extra karaktärer
  • Extra tillbehör
  • Bonusspelnivåer
  • Stadskartor

Du köper de här objekten en gång och kan överföra dem till andra enheter som är kopplade till ditt Apple-ID. Om du förlorar ej påfyllningsbara köp kan det hända att du kan hämta dem igen utan extra kostnad. Läs om hur du återskapar köp inuti appar.

Köp inuti app delas inte med familjemedlemmar i Familjedelning. Läs om vilket köpt innehåll du kan dela med Familjedelning.

Göra ett köp inuti en app

Du måste logga in med ditt Apple-ID för att göra köp inuti appar. Läs om hur du använder Skärmtid för att förhindra köp.

Om du har problem med att genomföra ett köp inuti en app kan du kontrollera att din betalningsinformation är uppdaterad. För andra problem med köp inuti appar kan du rapportera ett problem. Du kan även visa eller säga upp automatisk förnyelse av prenumerationer i appar.

Visa och hantera tidigare köp i appar

Läs om vad du kan göra om ditt köp inte visas.

Om du inte hittar ett köp inuti app eller om du inte är säker på om köpet lyckades, kan du kontrollera din köphistorik. Köphistoriken innehåller även detaljerade köp för varje beställning.

Om det fortfarande inte visas ett köp inuti en app som du vet lyckades kontaktar du apputvecklaren.

För andra problem med köp inuti appar kan du rapportera ett problem. Du kan även visa eller avsluta automatisk förnyelse av prenumerationer i appar.

Läs mer

• Om du använder iOS 12 kan du använda Skärmtid (Gå till Inställningar > Skärmtid > Begränsa innehåll/integritet. Tryck på Begränsa innehåll/integritet för att aktivera det. Tryck sedan på Köp i iTunes och App Store > Köp inuti app > Tillåt inte). Om du använder iOS 11 eller tidigare använder du Begränsningar (Inställningar > Allmänt > Begränsningar > Köp inuti app).
  • Du kan också använda Begränsningar på Apple TV.
  • Läs Villkor för Apples Mediatjänster för mer information.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.