Radera iOS-enheten och sedan ställa in den som en ny enhet eller återskapa den från en säkerhetskopia

Lär dig hur du raderar alla data på din iPhone, iPad eller iPod touch och ställer in den som en ny enhet eller återställer den från en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia.

Om du har problem med din iPhone, iPad eller iPod touch följer du dessa felsökningssteg:

Om du ska ge bort eller sälja din iOS-enhet kan du läsa om vad du ska göra innan du säljer eller ger bort din iPhone, iPad eller iPod touch.

Så här säkerhetskopierar du dina data

1. Leta efter iOS-programuppdateringar. Installera dem om det finns några.
  2. Ägna några minuter åt att överföra innehållet från enheten till en dator för att säkerställa att alla viktiga data lagras.
  3. Säkerhetskopiera enheten innan du raderar den.

Läs mer om att kopiera din säkerhetskopia till en annan mapp, disk eller plats för säker förvaring.

Radera enheten

När du raderar allt innehåll och alla inställningar raderas alla data från enheten, som låtar, kontakter, bilder, kalenderinformation och alla andra data. Alla inställningar återställs till fabriksinställningarna.

Ta bort alla inställningar och all information från enheten genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst.

Om du inte kan radera enheten kan du återskapa enheten med hjälp av iTunes.

Ställa in enheten som en ny enhet

När enheten har raderats bör följande skärm visas:

Följ dessa steg för att slutföra inställningsassistenten. Välj Ställ in som ny iPhone när du uppmanas till det. Tryck sedan på Nästa.

Hoppa över inloggningen med Apple-ID om det ursprungliga problemet hade att göra med ditt innehåll i iCloud.

När du har ställt in enheten som en ny enhet måste du ange Visual Voicemail-lösenordet för iPhone (hos operatörer som stöder Visual Voicemail). Om du har glömt lösenordet kontaktar du leverantören för att få hjälp med att nollställa det.

Efter att du har raderat och ställt in enheten som en ny enhet, är den nu konfigurerad med fabriksinställningarna. Försök utföra åtgärden som du försökte göra tidigare och se om problemet gick att lösa genom att radera och ställa in som en ny enhet. Innehåll på enheten kan ha orsakat det oväntade beteendet.

• Om problemet kvarstår kan du kontakta Apple-supporten.
  • Om problemet är löst synkroniserar du tillbaka innehållet till enheten, en innehållstyp åt gången. Om problemet inträffade till exempel när musik spelades upp, lägger du till låtar från iTunes och kontrollerar att låtarna kan spelas upp utan problem. Eller om problemet inträffade vid inläsning av dina kontakter, provar du att lägga in kontakterna igen. Efter varje synkronisering kontrollerar du om problemet har återkommit.

Återskapa enheten

När du har raderat enheten kan du återskapa en tidigare säkerhetskopia med iCloud eller iTunes. Lär dig att säkerhetskopiera och återskapa iOS-enheten med iCloud eller iTunes.

Om Hitta min iPhone är aktiverat trycker du på Inställningar > iCloud för att stänga av funktionen innan du återskapar enheten.

För vissa Apple-tjänster (som tvåstegsverifiering av ditt Apple-ID) krävs att Hitta min iPhone är aktiverat. När du har kontrollerat att problemet är löst loggar du in på ditt iCloud-konto och aktiverar Hitta min iPhone igen.

Senast ändrad: