Om Time Machine tar lång tid att säkerhetskopiera

Time Machine är utformad för att fungera i bakgrunden, utan att störa datorns vanliga uppgifter. Time Machine säkerhetskopierar endast ändringarna sedan den senaste säkerhetskopieringen. Efter den första säkerhetskopieringen blir de framtida snabbare.

Söka efter stora filer som uppdateras ofta

Vissa appar lagrar data i ovanligt stora filer som appen uppdaterar ofta. Det kan vara tidskrävande att säkerhetskopiera sådana filer och Time Machine säkerhetskopierar dem varje gång filen har ändrats.

Det går att hitta stora och ofta öppnade dokument på din Mac och sedan välja om du vill undanta dem från säkerhetskopiering med Time Machine.

Du kan också kontakta apputvecklaren för att få reda på hur du på bästa sätt använder deras app med Time Machine.

Söka efter appar som belastar säkerhetskopian

Vissa appar, till exempel antivirusprogram, kan belasta din säkerhetskopieringsdisk eftersom den ofta kommer åt den för att hitta eller spara objekt. Kontrollera om det går att ändra appens inställningar för att förhindra det och endast använda Time Machines säkerhetskopieringsdisk till Time Machine.

Ansluta säkerhetskopieringsdisken direkt till din Mac

Om du använder Time Machines säkerhetskopieringsdisk på ett nätverk påverkar nätverkets prestanda säkerhetskopieringshastigheten. Du kan få bättre prestanda genom att ansluta säkerhetskopieringsdisken direkt till din Mac.

Uppgradera macOS och använd en APFS-formaterad säkerhetskopieringsdisk

Följ dessa steg om du använder samma Time Machine-säkerhetskopieringsdisk som du använde innan du uppgraderade till macOS Big Sur eller senare:

1. Kontrollera att du använder macOS Big Sur eller senare. Se vilken version av macOS din Mac-dator har.

2. Välj din säkerhetskopieringsdisk i Finder.

3. Välj Arkiv > Visa info i menyraden. Sök efter objektet märkt Format i informationsfönstret som öppnas.

4. Om du vill förbättra Time Machine-prestanda, även om formatet inte är APFS, använder du Skivverktyg för att radera säkerhetskopieringsdisken med APFS-format. Det här raderar säkerhetskopior och andra data på den disken permanent.

5. Ställ in Time Machine för att använda säkerhetskopieringsdisken igen. Efter den första säkerhetskopian bör framtida säkerhetskopior gå fortare.

Läs mer

Starta, pausa eller återuppta en Time Machine-säkerhetskopiering