Ställa in och använda iCloud-bilder

iCloud-bilder fungerar tillsammans med appen Bilder för att säkert lagra bilder och videor på iCloud och se till att de hålls uppdaterade på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV och på iCloud.com.

iPad Pro och iPhone 13 Pro visar samma iCloud-bildbibliotek

Så här fungerar iCloud-bilder

iCloud-bilder lagrar automatiskt alla bilder och videor du tar på iCloud, så att du kan komma åt biblioteket från alla dina enheter, när du vill. Alla ändringar du gör i din samling på en enhet görs också på dina andra enheter. Dina bilder och videor är organiserade i År, Månader, Dagar och Alla bilder. Och alla dina Minnen och Personer uppdateras överallt. Det gör att du snabbt kan hitta ögonblicket, familjemedlemmen eller vännen du letar efter.

Dina bilder och videor lagras på iCloud i sina ursprungliga format med full upplösning. Detta omfattar HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC och MP4 samt speciella format som du tar med din iPhone eller iPad, till exempel Slowmotion, Uppsnabbat, 4K-videor och Live Photos. De bilder och videor som du tar med dessa enheter är i HEIF- och HEVC-format. Beroende på hur snabb Internetanslutning du har kan det variera hur lång tid det tar innan du ser bilderna och videorna på olika enheter och på iCloud.com.

Aktivera iCloud-bilder

Se till att du ställer in iCloud och loggar in på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter. Om du har en pc krävs Windows 7 eller senare och iCloud för Windows.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på iCloud.
  3. Tryck på Bilder och aktivera sedan iCloud-bilder.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar >.
  2. Klicka på Apple-ID.
  3. Klicka på iCloud i sidofältet och välj sedan Bilder.

På en Apple TV 4K och Apple TV HD

1. Gå till Inställningar > Användare och konton.
  2. Välj iCloud.
  3. Slå på iCloud-bilder.

Det här händer när du redigerar eller tar bort bilder

När du redigerar eller tar bort bilder eller videor återspeglas ändringarna på alla dina enheter.

Ändringar visas på alla dina enheter

När du redigerar i appen Bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch eller på din Mac uppdateras bilden automatiskt på alla dina enheter, inklusive din Apple TV. Så när du beskär eller förbättrar en bild på din iPhone visas ändringarna när du öppnar biblioteket på din Mac. De ursprungliga bilderna och videorna lagras på iCloud och du kan återgå till dem när du vill och ångra ändringarna du har gjort.

Bilder raderas från alla dina enheter

När du raderar bilder och videor på en enhet raderas de överallt där du använder iCloud-bilder. Om du raderar något av misstag kan du återställa det i mappen Senast raderade i 30 dagar. Efter det raderas den permanent.

Hämta kopior av dina bilder och videor

När du aktiverar iCloud-bilder överförs dina bilder och videor automatiskt till iCloud. Det skapas inga dubbletter av dessa i din iCloud-säkerhetskopiering, så du bör säkerhetskopiera ditt bibliotek. Följ stegen nedan för att hämta kopior av dina bilder och videor till din Mac eller pc. Du kan också importera biblioteket till din Mac eller pc

Hämta dina bilder och videor från iCloud.com

1. iCloud.com klickar du på Bilder.
  2. Välj bilderna och videorna som du vill hämta.
  3. Klicka på och håll ned hämtningsknappen längst upp till höger i fönstret. Om du vill hämta innehållet som det ursprungligen skapades eller importerades väljer du Original i ursprungsversion. För formaten JPEG eller H.264 (inklusive ändringar, även om filformatet ursprungligen var HEIF- eller HEVC väljer du Mest kompatibla.
  4. Klicka på Hämta.

Hämta bilder och videor från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Bilder och välj sedan en eller flera bilder eller videor.
  2. Tryck på knappen Dela .
  3. Tryck på AirDrop och välj sedan den enhet som du vill dela med. Läs mer om hur du använder AirDrop.

För ett stort antal bilder läser du om hur du importerar dina bilder istället.

Hämta bilder och videor från din Mac

1. På din Mac öppnar du programmet Bilder.
  2. Välj en eller flera bilder eller videor.
  3. Dra innehållet till skrivbordet eller kontrollklicka och välj Dela > AirDrop.

Kontrollera att du har tillräckligt med lagringsutrymme

Bilder och videor som du lagrar i iCloud-bilder använder iCloud-lagringsutrymmet och enhetens lagringsutrymme. Så länge du har tillräckligt med utrymme på iCloud och på din enhet kan du lagra så många bilder och videor som du vill. Läs mer om iCloud-lagringsutrymme och enhetslagring.

Om du behöver mer lagringsutrymme på iCloud

När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du behöver mer utrymme och tillgång till premiumfunktioner kan du uppgradera till iCloud+.

Läs om hur du uppgraderar till iCloud+

Om du behöver spara utrymme på enheten

iCloud-bilder lagrar alla dina bilder och videor i deras ursprungliga och högupplösta skick. Du kan aktivera Optimera lagring om du vill spara lagringsutrymme på din enhet.

Om du aktiverar Optimera lagring hanteras storleken på enhetens bibliotek automatiskt av iCloud-bilder. Dina ursprungliga bilder och videor lagras på iCloud, och i mindre och mer utrymmessnåla format på enheten. Biblioteket optimeras bara när du behöver utrymme, och börjar med de bilder och videor du visar minst. Du kan hämta originalbilderna och -videorna via ett wifi-nätverk eller mobilnätet när du behöver dem.

Om du aktiverar Hämta original lagrar iCloud-bilder de ursprungliga bilderna och videorna i full upplösning i iCloud och på enheten.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  2. Tryck på Bilder.
  3. Välj Optimera [enhetens] lagring.
    En iPhone som visar bildinställningar för iCloud, inklusive alternativen för att optimera iPhone-lagring eller hämta och behålla original

På din Mac

1. Öppna programmet Bilder och klicka på Bilder i menyfältet.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Gå till fliken iCloud och välj en inställning för lagring.

Pausa överföring av bibliotek till iCloud

Det tar olika tid för dina bilder och videor att överföras till iCloud, beroende på samlingens storlek och Internethastigheten. Om du har en stor samling bilder och videor kan överföringen ta längre tid än vanligt. Du kan se statusen och pausa överföringen i en dag.

• Öppna appen Bilder, gå till fliken Bibliotek och tryck på Alla bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch. Rulla ned till slutet av skärmen.
  • På din Mac öppnar du programmet Bilder.Välj Bibliotek i sidofältet och klicka sedan på Alla bilder i listan över flikar i verktygsfältet. Rulla längst ned i bilderna och klicka på Pausa.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.