Ställa in och använda iCloud-bilder

iCloud-bilder fungerar tillsammans med appen Bilder för att säkert lagra bilder och videor på iCloud och se till att de hålls uppdaterade på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV och på iCloud.com.

Så här fungerar det

iCloud-bilder lagrar automatiskt alla bilder och videor du tar på iCloud, så att du kan komma åt biblioteket från alla dina enheter, när du vill. Alla ändringar du gör i din samling på en enhet görs också på dina andra enheter. Dina bilder och videor är organiserade i År, Månader, Dagar och Alla bilder. Och alla dina Minnen och Personer uppdateras överallt. Det gör att du snabbt kan hitta ögonblicket, familjemedlemmen eller vännen du letar efter.

Din samling överförs till iCloud varje gång enheten ansluts till ett wifi-nätverk och batteriet laddas. När du har iOS 11 eller senare kan ditt bibliotek också uppdateras via mobilnätet. Beroende på hur snabb internetanslutning du har kan det ta olika lång tid innan du ser bilderna och videorna på alla enheterna och på iCloud.com.

Innan du börjar

1. Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste iOS- eller iPadOS-versionen, Mac till den senaste macOS-versionen och Apple TV till den senaste tvOS-versionen.
  2. Ställ in iCloud på alla dina enheter.
  3. Se till att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter som du vill använda med iCloud-bilder.
  4. Uppdatera till Windows 7 eller senare och hämta iCloud för Windows om du har en Windows-dator.

Slå på iCloud-bilder

• Öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder på din iPhone, iPad eller iPod touch och aktivera sedan iCloud-bilder.
  • På din Mac går du till Systeminställningar > Apple-ID. Klicka på iCloud i sidofältet och välj sedan Bilder. Om du har en tidigare version av macOS går du till Systeminställningar > iCloud. Klicka på Alternativ bredvid Bilder och välj sedan iCloud-bilder.
  • På Apple TV 4K och Apple TV HD går du till Inställningar > Användare och konton > iCloud. Aktivera sedan iCloud-bilder.
  • Följ de här anvisningarna på en Windows-dator.

I tidigare versioner av iOS, macOS, tvOS och iCloud för Windows kallades iCloud-bilder för iCloud-bildbibliotek.

Se dina ändringar på alla dina enheter

När du gör ändringar i appen Bilder på en iOS- eller iPadOS-enhet eller Mac uppdateras bilden automatiskt på alla andra enheter. Så när du beskär eller förbättrar en bild på din iPhone visas ändringarna när du öppnar biblioteket på din Mac. De ursprungliga bilderna och videorna lagras på iCloud och du kan återgå till dem när du vill och ångra ändringarna du har gjort.

Bilderna och videorna som du raderar på en enhet raderas på alla enheter som du använder iCloud-bilder på. Bilder och videor lagras i mappen Senast raderade i 30 dagar innan de raderas permanent.

Du kan göra ändringar på din iPhone, iPad, iPod Touch eller Mac, så visas de på din Apple TV automatiskt. Hela din samling är tillgänglig på din Apple TV, inklusive dina minnen och delade album.

Filtyper som du kan använda med iCloud-bilder

Dina bilder och videor lagras på iCloud precis som när du tog dem. Alla bilder sparas i sina ursprungliga format med full upplösning – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC och MP4 samt speciella format som du har på din iPhone, till exempel slowmotion, tidsförskjutning, 4K-videor och Live Photo.

Säkerhetskopiera bilder och videor

När du aktiverar iCloud-bilder överförs dina bilder och videor automatiskt till iCloud. Dessa dupliceras inte i din iCloud-säkerhetskopiering, så du bör säkerhetskopiera ditt bibliotek. Du kan hämta bilder och videor från iCloud.com till datorn och lagra dem som ett separat bibliotek, överföra dem till datorn med Bildinsamling eller Bilder eller lagra dem på en separat enhet.

Om du använder en enhet med iOS 11 eller senare eller macOS High Sierra eller senare är bilderna och videorna i HEIF- och HEVC-format. Dessa format tar upp mindre lagringsplats men har samma kvalitet.

Hämta bilder och videor

Du kan hämta en kopia av dina originalbilder eller originalvideor på iCloud.com, iOS, iPadOS eller Mac.

• Klicka på Bilder på iCloud.com och välj bilderna och videorna som du vill hämta. Klicka på och håll ned hämtningsknappen längst upp till höger i fönstret. Om du vill hämta innehållet som det ursprungligen skapades eller importerades väljer du Original i ursprungsversion. För formaten JPEG eller H.264 (inklusive ändringar, även om filformatet ursprungligen var HEIF- eller HEVC-format) väljer du Mest kompatibla. Klicka på Hämta.
  • På iOS och iPadOS kan du använda AirDrop: välj några bilder eller videor i appen Bilder. Tryck på delningsknappen och välj vilken enhet du vill dela med. Läs mer om hur du använder AirDrop.
  • Välj en eller flera bilder på din Mac. Dra innehållet till skrivbordet eller högerklicka och välj Dela > AirDrop.

Kontrollera att du har tillräckligt med lagringsutrymme

Bilder och videor som du lagrar i iCloud-bilder använder iCloud-lagringsutrymmet och enhetens lagringsutrymme. Så länge du har tillräckligt med utrymme på iCloud och på din enhet kan du lagra så många bilder och videor du vill.

När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du behöver mer lagringsutrymme kan du köpa mer iCloud-lagring. Den minsta planen ger 50 GB i lagringsutrymme för 9 kr i månaden. Om du väljer en plan med 200 GB eller 2 TB kan du dela ditt lagringsutrymme med familjen

Läs mer om planer och priser i din region.

Spara utrymme på enheten

iCloud-bilder lagrar alla dina bilder och videor i sina ursprungliga och högupplösta skick. Du kan spara utrymme på enheten genom att aktivera Optimera lagring.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  2. Tryck på Bilder.
  3. Välj Optimera [enhetens] lagring.

På din Mac:

1. Öppna programmet Bilder och klicka på Bilder i menyfältet.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Gå till fliken iCloud och välj en inställning för lagring.

Om du aktiverar Optimera lagring hanteras storleken på enhetens bibliotek automatiskt av iCloud-bilder. Dina ursprungliga bilder och videor lagras i iCloud, och i mindre och mer utrymmessnåla format på enheten. Biblioteket optimeras bara när du behöver utrymme, och börjar med de bilder och videor du visar minst. Du kan hämta originalbilderna och -videorna via ett wifi-nätverk eller mobilnätet när du behöver dem. Du kan använda Optimera lagring på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Om du aktiverar Hämta original sparar iCloud-bilder originalbilderna och -videorna i full upplösning på iCloud och på enheten.

Pausa överföring av bibliotek till iCloud

Det tar olika tid för dina bilder och videor att överföras till iCloud, beroende på samlingens storlek och internethastigheten. Om du har en stor samling bilder och videor kan överföringen ta längre tid än vanligt. Du kan se statusen och pausa överföringen i en dag.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder. Du kan även öppna appen Bilder, gå till fliken Bilder och rulla ned till slutet av skärmen.
  • På din Mac öppnar du programmet Bilder. Välj Bilder i sidofältet och klicka sedan på Alla bilder i listan över flikar i verktygsfältet. Rulla längst ned i bilderna och klicka på Pausa.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.