iCloud-bildbibliotek

iCloud-bildbiblioteket fungerar sömlöst tillsammans med programmet Bilder för att säkert lagra bilder och videor i iCloud och se till att de hålls uppdaterade på iPhone, iPad, iPod touch, Mac-datorer, Apple TV och iCloud.com.

Så här fungerar det

iCloud-bildbiblioteket lagrar automatiskt alla bilder och videor du tar i iCloud, så att du kan komma åt biblioteket från alla dina enheter, när du vill. Ändringar du gör i din samling på en enhet visas också på dina andra enheter. Dina bilder och videor är sorterade efter Ögonblick, Samlingar och År. Och alla dina Minnen och Personer uppdateras överallt. Det gör att du snabbt kan hitta ögonblicket, familjemedlemmen eller vännen du letar efter.

Din samling överförs till iCloud varje gång enheten ansluts till ett wifi-nätverk och batteriet laddas. När du har iOS 11 eller senare uppdateras ditt bibliotek också via mobilnätet. Beroende på hur snabb internetanslutning du har kan det variera hur lång tid det tar innan du ser bilderna och videorna på olika enheter och på iCloud.com.

Innan du börjar

1. Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till senaste iOS, din Mac till senaste macOS, och din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) till senaste tvOS.
  2. Ställ in iCloud på alla dina enheter.
  3. Se till att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla enheter som du vill använda med iCloud-bildbibliotek.
  4. Uppdatera till Windows 7 eller senare och hämta iCloud för Windows om du har en Windows-dator.

Slå på iCloud-bildbiblioteket

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder och aktiverar sedan iCloud-bildbibliotek. I iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Bilder.
  • Gå till Systeminställningar > iCloud på en Mac-dator med OS X 10.10.3 eller senare. Tryck på Alternativ bredvid Bilder och välj därefter iCloud-bildbibliotek.
  • På Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) med tvOS 9.2 eller senare går du till Inställningar > Konton > iCloud > iCloud-bildbibliotek.
  • Följ de här anvisningarna på en Windows-dator.

Se dina ändringar på alla dina enheter

När du gör ändringar i programmet Bilder på en iOS-enhet eller Mac uppdateras bilden automatiskt på alla andra enheter. Så när du beskär eller förbättrar en bild i iPhone visas ändringarna när du öppnar biblioteket på din Mac-dator. Om du ändrar dig och vill återgå till den ursprungliga visningen är det lätt. De ursprungliga bilderna och videorna lagras i iCloud och du kan återgå till dem när du vill.

Även bilder och videor som du tar bort på en enhet tas bort på alla enheter som använder iCloud-bildbibliotek. Och om du vill ha tillbaka en bild kan du återskapa den från albumet Senast raderade i upp till 30 dagar.

Du kan göra ändringar på iPhone, iPad, iPod Touch eller Mac, så visas de på din Apple TV automatiskt. Hela din samling är tillgänglig på Apple TV, inklusive dina minnen och delade album.

Filtyper som du kan använda i iCloud-bildbibliotek

Dina bilder och videor lagras i iCloud precis som när du tog dem. Alla bilder sparas i sina ursprungliga format med full upplösning – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC och MP4 samt speciella format som du har på din iPhone, till exempel slowmotion, tidsförskjutning, 4K-videor och Live Photo.

Säkerhetskopiera bilder och videor

När du aktiverar iCloud-bildbibliotek överförs dina bilder och videor automatiskt till iCloud. Dessa dupliceras inte i din iCloud-säkerhetskopiering, men du börsäkerhetskopiera ditt bibliotek. Du kan hämta bilder och videor från iCloud.com till datorn och lagra dem som ett separat bibliotek, överföra dem till datorn med Bildinsamling eller Bilder eller lagra dem på en separat enhet.

Om du använder en enhet med iOS 11 eller macOS High Sierra tar du foton och filmar i HEIF- och HEVC-format. Dessa format tar upp mindre lagringsplats men har samma kvalitet.

Hämta originalbilder och -videor

Du kan hämta en kopia av dina originalbilder eller -videor på iCloud.com, iOS eller Mac.

• På iCloud.com klickar du på Bilder och väljer en eller flera videor som du vill hämta. Klicka och håll inne på  högst upp till hörnet i fönstret. Om du vill hämta innehållet som det ursprungligen skapades eller importerades väljer du Original i ursprungsversion. För formaten JPEG eller H.264 – inklusive ändringar, även om filformatet ursprungligen var HEIF- eller HEVC – väljer du Mest kompatibla. Klicka på Hämta.

• På Mac klickar du på Bilder. Välj en eller flera bilder. Dra innehållet till skrivbordet eller högerklicka och välj Dela > AirDrop.

Kontrollera att du har tillräckligt med lagringsutrymme

Bilderna och videorna som du lagrar i iCloud-bildbiblioteket använder iCloud-lagringsutrymmet och enhetens lagringsutrymme. Så länge du har tillräckligt med utrymme i iCloud och på din enhet kan du lagra så många bilder och videor du vill. När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du behöver mer lagringsutrymme kan du köpa mer iCloud-lagring. Den minsta planen ger 50 GB i lagringsutrymme för 9 kr i månaden. Om du väljer en plan med 200 GB eller 2 TB kan du dela ditt lagringsutrymme med familjenLäs mer om planer och priser i din region.

Spara utrymme på enheten

iCloud-bildbibliotek lagrar alla dina bilder och videor i de högupplösta ursprungsformaten. Du kan spara utrymme på enheten genom att aktivera Optimera lagring.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud.
  2. Tryck på Bilder.
  3. Välj Optimera [enhetens] lagring.

På Mac-datorn:

1. Öppna programmet Bilder och klicka på Bilder i menyfältet.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Gå till fliken iCloud och välj en inställning för lagring.

Om du aktiverar Optimera lagring hanteras storleken på enhetens bibliotek automatiskt av iCloud-bildbibliotek. Dina ursprungliga bilder och videor lagras i iCloud, och i mindre och mer utrymmessnåla format på enheten. Biblioteket optimeras bara när du behöver utrymme, och börjar med de bilder och videor du visar minst. Du kan hämta originalbilderna och -videorna via ett wifi-nätverk eller mobilnätet när du behöver dem. Du kan använda Optimera lagring på iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Om du aktiverar Hämta original lagrar iCloud-bildbibliotek de ursprungliga bilderna och videorna i full upplösning i iCloud och på enheten.

Pausa överföring av bibliotek till iCloud

När du aktiverar iCloud-bildbiblioteket är det samlingens storlek och internethastigheten som avgör hur lång tid det tar för dina bilder och videor att överföras till iCloud. Om du har en stor samling bilder och videor kan överföringen ta längre tid än vanligt. Du kan se statusen och pausa överföringen i en dag.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder. I iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Bilder. Du kan även öppna appen Bilder, gå till vyn Minnen och rulla ned till slutet av skärmen.
  • På Mac öppnar du programmet Bilder. Välj Bilder i sidofältet och klicka sedan på Ögonblick i listan med flikar i verktygsfältet. Rulla längst ned i bilderna och klicka på Pausa.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Publiceringsdatum: Wed Aug 01 22:18:31 GMT 2018