Vad är skillnaden mellan att lagra på en enhet och på iCloud?

Enhetslagring är det lagringsutrymme som finns tillgängligt på din iPhone, iPad, Mac eller en annan Apple-enhet. iCloud-lagring håller dina bilder, filer, anteckningar med mera uppdaterade och tillgängliga på alla dina enheter.

Enhetslagring

En Apple-enhet som en iPhone, iPad eller Mac har ett visst lagringsutrymme. Ju mer lagringsutrymme du har på enheten, desto mer musik, appar, foton och annat innehåll kan du lagra på enheten. Ett varningsmeddelande kan visas när enhetens lagringsutrymme är fullt eller nästan fullt.

Så här gör du för att kontrollera hur mycket av enhetens lagringsutrymme som används och för att optimera och hantera lagringsutrymmet om det behövs.

Kontrollera lagringsutrymmet på din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på Allmänt.

3. Tryck på iPhone-lagring eller iPad-lagring för att se hur mycket av enhetens lagringsutrymme som används.

ios-16-iphone-13-pro-settings-general-iphone-storage

Så här frigör du lagringsutrymme på din iPhone eller iPad:

Kontrollera lagringsutrymmet på din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Allmänt i sidofältet.

3. Välj Lagring för att kontrollera hur mycket enhetslagring du har använt.

macos-ventura-system-settings-general-storage

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Om den här datorn.

2. Välj Lagring för att kontrollera hur mycket enhetslagring du har använt.

Läs om hur du frigör lagringsutrymme på din Mac

iCloud-lagring

Om du vill komma åt ditt innehåll på vilken enhet som helst och optimera lagringen kan du också använda iCloud-lagring. Du kan använda iCloud-lagring för att lagra bilder, videor, säkerhetskopior av enheter och mer, och hålla det här innehållet uppdaterat på alla dina enheter. Ett varningsmeddelande kan visas när iCloud-lagringen är full eller nästan full så att du kan köpa mer lagringsutrymme.

Så här frigör du iCloud-lagringsutrymme:

Kontrollera iCloud-lagringsutrymmet på din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på iCloud för att se hur mycket iCloud-lagringsutrymme som används.

ios-16-iphone-13-pro-settings-apple-id-icloud-storage-manage-storage-on-tap
  4. Tryck på Hantera lagring för kontot för mer information om din iCloud-användning.

Kontrollera iCloud-lagringsutrymmet på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple-ID.

3. Välj iCloud för att kontrollera mängden iCloud-lagring som du har kvar.

macos-ventura-system-settings-apple-id-icloud-plus-manage
  4. Tryck på Hantera om du vill ha mer information om din iCloud-användning.