Om din Mac inte startar helt

Om din Mac inte startar helt eller om du måste göra något under start fastnar den kanske på en av dessa skärmar.

Cirkel med ett streck

macOS startskärm som visar ett förbudstecken och webbadressen: https://support.apple.com/sv-se/mac/startup

Läs om vad du kan göra om en cirkel med ett streck visas när Mac startar (förbudssymbol).

Frågetecken

macOS startskärm som visar en mappsymbol med ett frågetecken på och webbadressen: support.apple.com/mac/startup

Läs om vad du kan göra om din Mac startar med ett frågetecken.

Skärm med en kugghjulssymbol

Tom skärm

Bärbar Mac-dator med tom grå skärm

Läs om vad du kan göra Om din Mac startar med en tom skärm, exempelvis en tom skärm som är grå, svart eller blå.

Glob med utropstecken

macOS startskärm som visar en jordglob med ett utropstecken på och webbadressen: support.apple.com/mac/startup

En jordglob med ett utropstecken på betyder att din Mac försökte starta från Återställning för macOS via internet, men inte lyckades. Läs om vad du ska göra om du inte kan starta från Återställning för macOS.

Låssymbol

macOS startskärm som visar en låssymbol för fast programvara och ett fält för inmatning av lösenord

Om din Mac använder ett lösenord för fast programvara visas låssymbolen när du försöker starta från en annan skiva eller volym, till exempel en extern enhet eller Återställning för macOS. Ange lösenordet för fast programvara för att fortsätta.

PIN-kod för systemlås

macOS startskärm som kräver en PIN-kod för systemlåset

Din Mac frågar efter en PIN-kod när den har fjärrlåsts med Hitta min. Ange den fyrsiffriga eller sexsiffriga lösenkoden för att fortsätta.

Inloggningsfönster

Inloggningsskärm för användare på macOS Big Sur

I inloggningsfönstret anger du lösenordet för ditt användarkonto för att logga in på din Mac. Om FileVault är aktiverad så låser den också upp din skiva. En standardskrivbordsbild kan visas i bakgrunden, vilken ändras till din skrivbordsbild när du väljer ditt konto.

Thunderbolt-, usb- eller FireWire-symbol

En stor Thunderbolt-symbol , usb-symbol  eller FireWire-symbol  mot en mörk bakgrund betyder att din Mac är i hårddiskläge.