Om skärmbilderna på din Mac-skärm när den startar

Här är några skärmbilder som kanske visas under starten, i den ordning du sannolikt kommer att se dem.

Startskärmarna kan variera efter Mac-modell, operativsystem (macOS) och mer. Starten är slutförd när du ser Finder-menyfältet, skrivbordet och Dock. Om din Mac fastnar på en skärm trycker du och håller ned strömbrytaren tills din Mac stängs av. Koppla sedan från alla externa enheter som inte är nödvändiga. Försök att använda säkert läge för att identifiera problemet om det inte hjälper. Om din Mac fortfarande inte slutför starten kanske du behöver installera om macOS eller återskapa från en säkerhetskopia.

Tom skärm

Tom skärm

Det är normalt att en tom skärm visas en eller flera gånger under starten. Bakgrunden kan vara svart, grå, blå eller visa en skrivbordsbild. Om en bild inte visas efter en kort stund ser du till att skärmen är på, ansluten och har hög ljusstyrka.

Frågetecken

En mapp med ett frågetecken innebär att den valda startskivan inte är tillgänglig eller inte innehåller ett Mac-operativsystem. Läs mer om hur du löser ett blinkande frågetecken.

Förbudssymbol

En cirkel med ett streck eller snedstreck genom den innebär att den valda startskivan innehåller ett Mac-operativsystem, men det är inte ett macOS som din Mac kan använda. Du bör installera om macOS på den skivan.

Låssymbol

Om din Mac använder ett lösenord för fast mjukvara visas låssymbolen när du försöker starta från en annan skiva eller volym, till exempel en extern enhet eller Återställning för macOS. Ange lösenordet för fast mjukvara för att fortsätta.

PIN-kod för systemlås

Om din Mac frågar efter en PIN-kod när den har fjärrlåsts med Förlorat läge-funktionen i Hitta min Mac. Ange den fyrsiffriga eller sexsiffriga lösenkoden för att fortsätta.

Inloggningsfönster

I inloggningsfönstret anger du ditt kontolösenord för att logga in på din Mac. Om FileVault är aktiverad så låser den också upp din skiva. En standardskrivbordsbild kanske visas i bakgrunden, vilken kanske ändras till din skrivbordsbild när du väljer ditt konto.