Aktiveringslås på Mac-datorer

Aktiveringslås har skapats för att hindra någon annan från att använda din Mac om den försvinner eller blir stulen.

Aktiveringslås skyddar din Mac, till och med om den försvinner eller blir stulen, och kan förbättra dina chanser att få tillbaka den. När Aktiveringslås är aktivt krävs ditt Apple-ID-lösenkod eller enhetens lösenkod innan någon kan inaktivera Hitta, radera eller återaktivera och använda din Mac. Även om du fjärraderar din Mac kan Aktiveringslås avskräcka andra från att återaktivera enheten utan din tillåtelse. Det enda du behöver göra är att aktivera Hitta och komma ihåg ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Aktivera Hitta om du vill aktivera Aktiveringslås

Om din Mac uppfyller systemkraven för Aktiveringslås behöver du bara slå på Hitta för att aktivera Aktiveringslås. Det förblir aktiverat så länge Hitta är aktiverat. Läs mer om Hitta.

macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på ditt namn (Apple-ID) i sidofältet.

3. Klicka på iCloud till höger.

4. Klicka på knappen Visa fler appar (eller knappen Visa alla) till höger, klicka sedan på Hitta min Mac och aktivera funktionen.

Tidigare versioner av macOS

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple-ID.

3. Klicka på iCloud i sidofältet.

4. Markera kryssrutan Hitta min Mac till höger.

Slå av Hitta för att inaktivera Aktiveringslås

Slå av Hitta för att inaktivera Aktiveringslås. Kan du inte stänga av Hitta?

macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på ditt namn (Apple-ID) i sidofältet.

3. Klicka på iCloud till höger.

4. Rulla nedåt och stäng av Hitta min Mac. Ange sedan lösenordet till ditt Apple-ID när du uppmanas till det.

5. Klicka på knappen Visa fler appar (eller knappen Visa alla) till höger, klicka sedan på Hitta min Mac och stäng av funktionen. Ange ditt Apple‑ID-lösenkod när du uppmanas till det.

Tidigare versioner av macOS

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple-ID.

3. Klicka på iCloud i sidofältet.

4. Avmarkera kryssrutan Hitta min Mac till höger och ange sedan ditt Apple-ID-lösenkod när du uppmanas att göra det.

Om du inte kan stänga av Hitta

Om du inte kan stänga av Hitta i iCloud-inställningar använder du en av följande andra metoder för att avaktivera Aktiveringslås:

Om din Mac har haft en tidigare ägare kan du ombes att ange någon annans Apple-ID i fönstret för Aktiveringslås. I så fall måste den tidigare ägaren ta bort Aktiveringslås åt dig.

Systemkrav för Aktiveringslås

Aktiveringslås är tillgängligt på Mac-datorer med Apple-chip och Mac-datorer med Apple T2-säkerhetschip. Ytterligare krav: