Prenumerera på iTunes-matchning

Med iTunes-matchning lagras all din musik i iCloud. Det gäller till och med låtar som du har importerat från andra källor, till exempel CD-skivor, och du kan komma åt dem från alla dina enheter när du vill. iTunes-matchning är en årsprenumeration.

Om prenumeration på iTunes-matchning

När du prenumererar på eller aktiverar iTunes-matchning kopplas enheten eller datorn till ditt Apple-ID. Apple-ID:t kan vara kopplat till upp till tio enheter och datorer (sammanlagt, dock högst fem datorer). Läs mer om hur du kopplar enheter och datorer till ditt Apple-ID.

När låtar läggs till i ditt iCloud-musikbibliotek genom iTunes med din prenumeration på iTunes-matchning är de tillgängliga på alla dina enheter. Kom åt musiken på alla dina enheter genom att aktivera iCloud-musikbiblioteket på varje enhet.

Ditt iCloud-musikbibliotek kan även innehålla låtar från ditt Apple Music-medlemskap. Om du är medlem i Apple Music behöver du inte prenumerera på iTunes-matchning om du inte fortfarande behöver komma åt din musik på en Apple TV (2:a eller 3:e generationen).

Minimikrav för iTunes-matchning

• iTunes 10.5.2 eller senare på Mac eller PC.
  • iOS 5.0.1 eller senare på iPhone, iPad eller iPod touch.

Prenumerera på iTunes-matchning på Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Klicka på iTunes Store.
  3. Klicka på iTunes-matchning under Snabblänkar till höger i fönstret.
  4. Klicka på knappen Prenumerera.
  5. Dialogrutan Logga in om du vill prenumerera på iTunes-matchning visas. Ange det Apple-ID och lösenord som du använder för att göra inköp med i iTunes Store.
  6. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod klickar du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes-matchning med din butikskredit, men du måste ha registrerat en giltig betalningsmetod.
  7. Godkänn villkoren för iTunes-matchning. iTunes söker automatiskt igenom ditt iTunes-bibliotek efter matchningar.

Sökningens förlopp visas med en statusindikator. Du kan manuellt pausa och återuppta sökningen när du vill genom att klicka på Stopp eller Start. Om internetanslutningen eller strömmen bryts under matchnings- eller överföringsprocessen återupptar iTunes automatiskt sökningen där den avbröts nästa gång du öppnar iTunes.

8. När iTunes har genomfört sökningen, matchningen och överföringen av låtar som inte matchats, klickar du på Klar.

En hämtningssymbol   visas bredvid objekt som är tillgängliga för hämtning från iCloud. Om du inte ser hämtningssymbolen finns objektet redan i ditt lokala iTunes-bibliotek.

Avsluta prenumerationen på iTunes-matchning

Som standard förnyas din prenumeration på iTunes-matchning automatiskt i slutet av varje ettårsperiod. Du kan avsluta prenumerationen på iTunes-matchning på Mac eller PC eller på iPhone, iPad, eller iPod touch.

På Mac eller PC

Om du automatiskt vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation från din dator, klickar du på den här länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Bläddra till avsnittet Inställningar.
  2. Klicka på Hantera till höger om prenumerationerna.
  3. Klicka på Redigera till höger om iTunes-matchning.
  4. Klicka på Avsluta prenumeration för att avsluta din prenumeration. Prenumerationen avslutas i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in eller använda Touch ID.
  4. Tryck på prenumerationer.
  5. Tryck på iTunes-matchning.
  6. Tryck på Avsluta prenumeration för att avsluta din prenumeration. Prenumerationen avslutas i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.

Mer om iTunes-matchning

• iTunes-matchning har en begränsning på 100 000 låtar.
  • iTunes Store-köp som görs med samma Apple-ID som används för iTunes-matchning räknas inte av mot begränsningen på 100 000 låtar.
  • Icke-matchat innehåll överförs i befintligt skick. Överföringstiden varierar beroende på hur mycket som överförs och nätverkshastigheten.
  • Låtfiler som är större än 200 MB överförs inte till iCloud.
  • Musikfiler som är längre än två timmar överförs inte till iCloud.
  • Låtar med DRM (Digital Rights Management) matchas eller överförs inte till iCloud, såvida inte datorn är auktoriserad för uppspelning av sådant innehåll.
  • När du har börjat prenumerera på iTunes-matchning börjar Genius att associera information om ditt iTunes-bibliotek med ditt Apple-ID. Det går inte att inaktivera Genius när du använder iTunes-matchning.

Om filformat

• Om det finns filer kodade i ALAC-, WAV- eller AIFF-format skapar vi en version i formatet AAC 256 kBit/s och överför denna till iCloud så att den kan spelas på alla dina andra enheter. Den ursprungliga musikfilen ligger kvar orörd på din Mac eller PC.
  • Låtar som kodats i formaten AAC eller MP3 och som inte uppfyller vissa kvalitetskriterier kommer inte att matchas eller överföras till iCloud.
  • Låtar som kodats i formaten MP3 eller AAC och som har matchats med iTunes Store, finns tillgängliga för hämtning i formatet AAC 256 kbit/s från iCloud.
  • Matchade låtar i det lokala biblioteket transkodas inte automatiskt till 256 kBit/s AAC-format. Om du vill få transkodning med högre kvalitet kan du hämta de matchade låtarna från iCloud.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.