Prenumerera på iTunes-matchning

Med iTunes-matchning har du tillgång till all din musik, till och med den som du importerat från andra källor som cd-skivor, på alla dina enheter.

Om du har ett Apple Music-medlemskap får du alla fördelar med iTunes-matchning, samt tillgång till hela Apple Music-katalogen. Du kan också skaffa ett familjemedlemskap och dela katalogen med dina familjemedlemmar. Läs mer om att gå med i Apple Music.

Om iTunes-matchning

iTunes-matchning lägger till all din musik i ditt iCloud-musikbibliotek1 med hjälp av iTunes på en Mac eller PC. Du kommer åt din musik på alla dina enheter genom att aktivera iCloud-musikbiblioteket på dem.

Du behöver iTunes 10.5.2 eller senare på din Mac eller PC för att prenumerera på iTunes-matchning. Skaffa den senaste version av iTunes.

Tillgängligheten för iTunes-matchning varierar beroende på land och region. Läs mer om vad som är tillgängligt i det land där du bor. iCloud-musikbibliotek är ingen säkerhetskopieringstjänst, så se till att du alltid har en säkerhetskopia av din musiksamling innan du gör några ändringar.

Prenumerera på iTunes-matchning

1. Öppna iTunes på en Mac eller PC. Se till att du har den senaste versionen av iTunes.
  2. Klicka på Store överst i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på iTunes-matchning under Musik Snabblänkar på höger sida av fönstret.
  4. Klicka på knappen Prenumerera.
  5. När dialogrutan Logga in om du vill prenumerera på iTunes-matchning visas anger du det Apple-ID och lösenord som du använder för att handla i iTunes Store.
  6. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod klickar du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes-matchning med din butikskredit, men du måste ha registrerat en giltig betalningsmetod.
  7. Godkänn villkoren för iTunes-matchning
  8. iTunes söker automatiskt igenom ditt iTunes-bibliotek efter matchningar. Sökningens förlopp visas med en statusindikator. Du kan manuellt pausa och återuppta sökningen när du vill genom att klicka på Stopp eller Start. Om internetanslutningen eller strömmen bryts under matchnings- eller överföringsprocessen återupptar iTunes automatiskt sökningen där den avbröts nästa gång du öppnar iTunes.

När processen är klar visas en hämtningssymbol  bredvid objekt som är tillgängliga för hämtning från iCloud. Om du inte ser hämtningssymbolen finns objektet redan i ditt lokala iTunes-bibliotek.

Avsluta prenumerationen på iTunes-matchning

Som standard förnyas din prenumeration på iTunes-matchning automatiskt i slutet av varje ettårsperiod. Du kan visa eller avbryta din prenumeration på  iTunes-matchning på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV (4:e generationen).

Använda iTunes-matchning

För att komma åt dina låtar och spellistor på andra enheter slår du på iCloud-musikbibliotek på varje iPhone, iPad, iPod touch, Mac och PC som du vill komma åt din musiksamling på.

När du loggar in med det Apple-ID som du använder med iTunes Match på din iOS-enhet eller dator kopplar du den enheten till ditt konto och får tillgång till ditt iCloud-musikbibliotek.

Det kan ta en stund innan iTunes-matchning har överfört din musik från iTunes på en Mac eller PC till iCloud-musikbiblioteket. Om du inte ser din musik på en annan enhet direkt väntar du en stund och ser efter senare. När iTunes-matchning är klar visas en hämtningssymbol   bredvid innehåll i iCloud-musikbiblioteket som inte hämtats till den enheten.

Mer om iTunes-matchning

• iTunes-matchning har en begränsning på 100 000 låtar.
  • iTunes Store-köp som görs med samma Apple-ID som används för iTunes-matchning räknas inte av mot begränsningen på 100 000 låtar.
  • Icke-matchat innehåll överförs i befintligt skick. Överföringstiden varierar beroende på hur mycket som överförs och nätverkshastigheten.
  • Låtfiler som är större än 200 MB laddas inte upp till iCloud-musikbibliotek.
  • Musikfiler som är längre än två timmar överförs inte till iCloud-musikbibliotek.
  • Låtar med DRM (Digital Rights Management) matchas eller överförs inte till iCloud-musikbibliotek, såvida inte datorn är auktoriserad för uppspelning av sådant innehåll.
  • När du har börjat prenumerera på iTunes-matchning börjar Genius att associera information om ditt iTunes-bibliotek med ditt Apple-ID. Det går inte att inaktivera Genius när du använder iTunes-matchning.

Om filformat

• Om du har låtar kodade i ALAC-, WAV- eller AIFF-format skapar vi en AAC 256 kBit/s-version och överför den till iCloud-musikbiblioteket så de kan spelas på alla dina andra enheter. Den ursprungliga musikfilen ligger kvar orörd på din Mac eller PC.
  • Låtar som kodats i formaten AAC eller MP3 och som inte uppfyller vissa kvalitetskriterier kommer inte att matchas eller överföras till iCloud-musikbibliotek.
  • Låtar som kodats i formaten MP3 eller AAC och som har matchats med iTunes Store, kommer att finnas tillgängliga för hämtning som 256 kbit/s i AAC-format från iCloud-musikbibliotek.
  • Låtar från iTunes Store kan ha en högre kvalitet än dina originalversioner. Om du vill ha iTunes Store-versionen med högre kvalitet tar du bort låtarna från ditt iTunes-bibliotek och hämtar sedan om dem från iTunes Store.

Läs mer

1Man kanske pratar om iCloud-musikbibliotek som en funktion i Apple Music. Funktionen iCloud-musikbibliotek finns i både iTunes-matchning och Apple Music. Om du är medlem i Apple Music behöver du inte prenumerera på iTunes-matchning om du inte fortfarande behöver komma åt din musik på en Apple TV (2:a eller 3:e generationen).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.