Prenumerera på iTunes-matchning

iTunes-matchning lagrar all din musik i iCloud. Det gäller till och med låtar som du har importerat från andra källor, till exempel CD-skivor, och du kan komma åt dem från alla dina enheter när du vill. iTunes-matchning är en årsprenumeration.

Om iTunes-matchning

När du prenumererar på eller aktiverar iTunes-matchning kopplas enheten eller datorn till ditt Apple-ID. Apple-ID:t kan vara kopplat till upp till tio enheter och datorer (sammanlagt, dock högst fem datorer). Läs mer om hur du kopplar enheter och datorer till ditt Apple-ID.

När du har börjat prenumerera på iTunes-matchning börjar Genius att associera information om ditt iTunes-bibliotek med ditt Apple-ID. Det går inte att inaktivera Genius när du använder iTunes-matchning. När du prenumererar på iTunes-matchning går det även att lyssna på musik på iTunes Radio utan reklamavbrott. Läs mer om tillgängligheten för iTunes Radio i ditt land.

Du kan prenumerera på iTunes-matchning med iTunes på en dator eller på en iPhone, iPad eller iPod touch som har iOS 7.1 eller senare.

Du kan även stänga av automatisk förnyelse för iTunes-matchning från en dator eller iPhone, iPad eller iPod touch.

Minimikrav för iTunes-matchning

• iTunes 10.5.2 eller senare på Mac eller PC.
  • iOS 5.0.1 eller senare på iPhone, iPad eller iPod touch.

Prenumerera på iTunes-matchning på en Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Mac: Välj Affär > Slå på iTunes-matchning från menyraden i skärmens överkant.
    Windows: Slå på iTunes-menyraden genom att trycka på Kontroll och B på tangentbordet. Välj sedan Affär > Slå på iTunes-matchning. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  3. Klicka på knappen Prenumerera.
  4. Dialogrutan Logga in om du vill prenumerera på iTunes-matchning visas.

Om du redan har ett Apple-ID som du använder för inköp i iTunes Store loggar du in genom att ange detta tillsammans med lösenordet. Klicka sedan på Prenumerera. Läs om att använda samma Apple-ID för iTunes Store-köp och iCloud.

Klicka på Skapa konto om du inte redan har ett Apple-ID.

5. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod klickar du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes-matchning med affärskrediter, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.
  6. Godkänn villkoren för iTunes-matchning. iTunes söker automatiskt igenom ditt iTunes-bibliotek efter matchningar.
  7. Sökningens förlopp visas med en statusindikator. Du kan manuellt pausa och återuppta sökningen när du vill genom att klicka på Stopp eller Start. Om internetanslutningen eller strömmen bryts under matchnings- eller överföringsprocessen återupptas iTunes automatiskt där det avbröts nästa gång du öppnar iTunes.
  8. När iTunes har sökt igenom, matchat och överfört alla omatchade låtar klickar du på Klar.

Hämtningssymbolen   visas bredvid objekt som kan hämtas från iCloud. Om hämtningsknappen inte visas betyder det att objektet redan finns lokalt i iTunes-biblioteket.

Prenumerera från en iOS-enhet som använder iOS 7.1 eller senare

Om du prenumererar på iTunes-matchning från en iOS-enhet varken matchas eller överförs dina lokala låtar till iCloud (det vill säga sådana spår som är lagrade där).  Logga in med ditt Apple-ID på en dator när du vill matcha och överföra ditt lokala musikbibliotek.

1. Kontrollera att iOS-enheten har iOS 7.1 eller senare.
  2. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  3. Om du inte redan är inloggad med ditt Apple-ID trycker du på fältet för Apple-ID och anger det tillsammans med lösenordet. Tryck sedan på Klar på tangentbordet som visas på skärmen.
  4. När du har loggat in trycker du på Prenumerera på iTunes-matchning.
  5. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod trycker du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes-matchning med affärskrediter, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.
  6. Godkänn villkoren för iTunes-matchning. Det visas ett meddelande på skärmen om att du har börjat prenumerera på iTunes-matchning.

Stänga av automatisk förnyelse för iTunes-matchning

iTunes-matchning förnyar din prenumeration automatiskt i slutet av varje ettårsperiod som standard. Du kan stänga av automatisk förnyelse på en dator eller på en iOS-enhet med iOS 7.1 eller senare.

På en dator

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Mac: Välj Affär > Logga in från menyraden i skärmens överkant.
    Windows: Slå på iTunes-menyraden genom att trycka på Kontroll och B på tangentbordet. Välj sedan Affär > Logga in. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Klicka på Logga in.
  5. Mac: Välj Affär > Visa mitt konto från menyraden i skärmens överkant.
    Windows: Välj Affär > Logga in från iTunes-menyraden.
    Det kan hända att du behöver ange ditt Apple-ID-lösenord på nytt.
  6. I avsnittet iTunes-molnet klickar du på Stäng av automatisk förnyelse till höger om iTunes-matchning.

På iOS-enheten

1. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Om du inte redan är inloggad med ditt Apple-ID trycker du på fältet för Apple-ID och anger ditt användarnamn och lösenord. Tryck sedan på Klar på tangentbordet som visas på skärmen.
  3. Tryck på ditt Apple-ID.
  4. Välj Visa Apple-ID från popupmenyn.
    Ange ditt lösenord om du uppmanas till det.
  5. Bläddra ned till iTunes-molnet.
  6. Tryck på reglaget för förnyelse av iTunes-matchning så att det flyttas åt vänster.

Mer om iTunes-matchning

• iTunes-matchning har en begränsning på 25 000 låtar.
  • iTunes Store-köp som görs med samma Apple-ID som används för iTunes-matchning räknas inte av mot gränsen på 25 000 låtar.
  • Icke-matchat innehåll överförs i befintligt skick. Överföringstiden varierar beroende på hur mycket som överförs och hastigheten i nätverket.
  • Låtfiler som är större än 200 MB laddas inte upp till iCloud.
  • Musikfiler som är längre än två timmar överförs inte till iCloud.
  • Låtar med DRM (Digital Rights Management) matchas eller överförs inte till iCloud, såvida inte datorn är auktoriserad för uppspelning av sådant innehåll.

Om filformat

• Låtar som kodats i formaten ALAC, WAV eller AIFF transkodas till separata temporära filer i 256 kbit/s AAC lokalt innan de överförs till iCloud. Originalfilerna ändras inte.
  • Låtar som kodats i AAC- eller MP3-format, och som inte uppfyller vissa kvalitetskriterier, matchas eller överförs inte till iCloud.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: