Prenumerera på iTunes Match

iTunes Match lagrar all din musik i iCloud. Det gäller till och med låtar som du har importerat från andra källor, till exempel CD-skivor, och du kan komma åt dem från alla dina enheter när du vill. iTunes Match är en årsprenumeration.

Om prenumeration på iTunes Match

När du prenumererar på eller aktiverar iTunes Match kopplas enheten eller datorn till ditt Apple-ID. Apple-ID:t kan vara kopplat till upp till tio enheter och datorer (sammanlagt, dock högst fem datorer). Läs mer om hur du kopplar enheter och datorer till ditt Apple-ID.

När du har börjat prenumerera på iTunes Match börjar Genius att associera information om ditt iTunes-bibliotek med ditt Apple-ID. Det går inte att inaktivera Genius när du använder iTunes Match.

Din prenumeration på iTunes Match lägger till låtar till ditt iCloud-musikbibliotek genom iTunes så att de är tillgängliga på alla dina enheter. Kom åt musiken på alla dina enheter genom att aktivera iCloud-musikbiblioteket på varje enhet. Ditt iCloud-musikbibliotek kan även innehålla låtar från ditt Apple Music-medlemskap. Läs mer om skillnaden mellan iTunes Match och Apple Music.

Minimikrav för iTunes Match

• iTunes 10.5.2 eller senare på Mac eller PC.
  • iOS 5.0.1 eller senare på iPhone, iPad eller iPod touch.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Mac: Välj Affär > iTunes Match från menyraden i skärmens överkant.
    Windows: Slå på iTunes-menyraden genom att trycka på Kontroll och B på tangentbordet. Välj sedan Affär > iTunes Match. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  3. Klicka på knappen Prenumerera.
  4. Dialogrutan Logga in om du vill prenumerera på iTunes Match visas.

Om du redan har ett Apple-ID som du använder för inköp i iTunes Store loggar du in genom att ange detta tillsammans med lösenordet. Klicka sedan på Prenumerera. Läs om att använda samma Apple-ID för iTunes Store-köp och iCloud.

Klicka på Skapa konto om du inte redan har ett Apple-ID.

5. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod klickar du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes Match med affärskrediter, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.
  6. Godkänn villkoren för iTunes Match. iTunes söker automatiskt igenom ditt iTunes-bibliotek efter matchningar.
  7. Sökningens förlopp visas med en statusindikator. Du kan manuellt pausa och återuppta sökningen när du vill genom att klicka på Stopp eller Start. Om internetanslutningen eller strömmen bryts under matchnings- eller överföringsprocessen återupptar iTunes automatiskt där det avbröts nästa gång du öppnar iTunes.
  8. När iTunes har sökt igenom, matchat och överfört alla omatchade låtar klickar du på Klar.

Hämtningssymbolen   visas bredvid objekt som kan hämtas från iCloud. Om hämtningsknappen inte visas betyder det att objektet redan finns lokalt i iTunes-biblioteket.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du prenumererar på iTunes Match från en iOS-enhet varken matchas eller överförs dina lokala låtar till iCloud-musikbiblioteket (det vill säga sådana låtar som är lagrade där). Logga in med ditt Apple-ID på en dator när du vill matcha och överföra ditt lokala musikbibliotek.

1. Kontrollera att iOS-enheten har iOS 7.1 eller senare.
  2. Tryck på Inställningar > Musik.
  3. Tryck på Prenumerera på iTunes Match.
  4. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod trycker du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes Match med affärskrediter, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.
  5. Godkänn villkoren för iTunes Match. Det visas ett meddelande på skärmen om att du har börjat prenumerera på iTunes Match.

Stäng av automatisk förnyelse för iTunes Match

iTunes Match förnyar din prenumeration automatiskt i slutet av varje ettårsperiod som standard. Avbryt ditt abonnemang eller prenumeration på iTunes Match genom att stänga av Automatisk förnyelse på din Mac eller PC eller på din iPhone, iPad eller iPod touch.

På Mac eller PC

Öppna iTunes genom att klicka och logga in på sidan Kontoinformation eller följ stegen nedan:

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på Logga in och ange ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Klicka på ditt namn och välj Kontoinformation från menyn.
  4. Ange ditt lösenord igen.

På skärmen Kontoinformation:

1. Bläddra till avsnittet iTunes-molnet.
  2. Tryck på Stäng av Automatisk förnyelse till höger om iTunes Match.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Välj Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Om du inte redan är inloggad med ditt Apple-ID trycker du på fältet för Apple-ID och anger ditt användarnamn och lösenord. Tryck sedan på Klar på tangentbordet som visas på skärmen.
  3. Tryck på ditt Apple-ID.
  4. Tryck på Visa Apple-ID.
  5. Om du uppmanas till det anger du ditt lösenord igen.
  6. Bläddra ned till avsnittet iTunes-molnet.
  7. Stäng av förnyelse för iTunes Match.

Mer om iTunes Match

• iTunes Match har en begränsning på 100 000 låtar.
  • iTunes Store-köp som görs med samma Apple-ID som används för iTunes Match räknas inte av mot gränsen på 100 000 låtar.
  • Icke-matchat innehåll överförs i befintligt skick. Överföringstiden varierar beroende på hur mycket som överförs och nätverkshastigheten.
  • Låtfiler som är större än 200 MB laddas inte upp till iCloud.
  • Musikfiler som är längre än två timmar överförs inte till iCloud.
  • Låtar med DRM (Digital Rights Management) matchas eller överförs inte till iCloud, såvida inte datorn är auktoriserad för uppspelning av sådant innehåll.

Om filformat

• Låtar som kodats i formaten ALAC, WAV eller AIFF transkodas till separata temporära filer i 256 kbit/s AAC lokalt innan de överförs till iCloud. Originalfilerna ändras inte.
  • Låtar som kodats i AAC- eller MP3-format, och som inte uppfyller vissa kvalitetskriterier, matchas eller överförs inte till iCloud.
  • Låtar som kodats i MP3- eller AAC-format och som har matchats med iTunes Store, kommer att finnas tillgängliga för hämtning som 256 kbps i AAC-format från iCloud.
  • Matchade låtar i det lokala biblioteket kommer inte att transkodas till 256 kbps AAC automatiskt. Få transkodning av högre kvalitet genom att hämta de matchade låtarna från iCloud.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: