Prenumerera på iTunes-matchning

iTunes-matchning lagrar all din musik i iCloud – det gäller till och med låtar som du har importerat från andra källor, till exempel CD-skivor – och du kan komma åt dem från alla dina enheter när du vill. iTunes-matchning är en årsprenumeration.

Prenumerera på iTunes-matchning

När du prenumererar på eller aktiverar iTunes-matchning kopplas enheten eller datorn till ditt Apple-ID. Apple-ID:t kan vara kopplat till upp till tio enheter och datorer (sammanlagt, dock högst fem datorer). Läs mer om hur du kopplar enheter och datorer till ditt Apple-ID.

När du prenumererar på iTunes-matchning börjar Genius att koppla information om ditt iTunes-bibliotek till ditt Apple-ID. Du kan inte inaktivera Genius när du använder iTunes-matchning. När du prenumererar på iTunes-matchning går det även att lyssna på musik på iTunes Radio utan reklamavbrott. Läs mer om tillgängligheten för iTunes Radio i ditt land.

Du kan prenumerera på iTunes-matchning med iTunes på en dator eller på en iOS-enhet med iOS 7.1 eller senare.

Minimikrav för iTunes-matchning:

• iTunes 10.5.1 eller senare på din Mac-dator eller PC
  • iOS 5.0.1 eller senare på iPhone, iPad eller iPod touch

Prenumerera från en dator:

1. Öppna iTunes. Hämta den senaste versionen.
  2. Välj Affär > Slå på iTunes-matchning.
  3. Klicka på knappen Prenumerera.
  4. Dialogrutan Logga in om du vill prenumerera på iTunes-matchning visas.
    • ​Om du redan har ett Apple-ID som du använder för inköp i iTunes Store anger du det tillsammans med lösenordet. Klicka sedan på Prenumerera. Du kan läsa om att använda samma Apple-ID för iTunes Store-köp och iCloud
    • Klicka på Skapa konto om du inte redan har ett Apple-ID.
  5. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod klickar du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes-matchning med affärskrediter, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.
  6. Godkänn villkoren för iTunes-matchning. iTunes söker automatiskt igenom ditt iTunes-bibliotek efter matchningar.
  7. Sökningens förlopp visas med en statusindikator. Du kan manuellt pausa och återuppta sökningen när du vill genom att klicka på Stopp eller Start. Om internetanslutningen eller strömmen bryts under matchnings- eller överföringsprocessen återupptas iTunes automatiskt där det avbröts nästa gång du öppnar iTunes.
  8. När iTunes har sökt igenom, matchat och överfört alla omatchade låtar klickar du på Klar.

Hämtningsknappen   visas bredvid objekt som kan hämtas från iCloud. Om hämtningsknappen inte visas betyder det att objektet redan finns lokalt i iTunes-biblioteket.

Prenumerera från en iOS-enhet som använder iOS 7.1 eller senare:

Om du prenumererar på iTunes-matchning från en iOS-enhet varken matchas eller överförs dina lokala låtar till iCloud (det vill säga sådana spår som är lagrade där). Du måste logga in med ditt Apple-ID på en dator när du vill matcha och överföra ditt lokala musikbibliotek.

1. Kontrollera att iOS-enheten har iOS 7.1 eller senare.
  2. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  3. Om du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID:
    • Tryck på Apple-ID-fältet.
    • Ange användarnamnet och lösenordet.
    • Tryck på Klar på tangentbordet som visas på skärmen.
  4. När du har loggat in trycker du på Prenumerera på iTunes-matchning.

5. Du kan bli ombedd att bekräfta din faktureringsinformation. När du har lagt till en giltig betalningsmetod trycker du på Prenumerera. Du kan betala prenumerationen på iTunes-matchning med affärskrediter, men du måste ange en giltig betalningsmetod när du registrerar dig.
  6. Godkänn villkoren för iTunes-matchning. Det visas ett meddelande på skärmen om att du har börjat prenumerera på iTunes-matchning.

Avaktivera Förnya automatiskt för iTunes-matchning

iTunes-matchning förnyar din prenumeration automatiskt i slutet av varje ettårsperiod som standard.

Avaktivera Förnya automatiskt från en dator:

1. Öppna iTunes. Hämta den senaste versionen.
  2. Välj Affär > Logga in.
  3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Klicka på Logga in.
  5. Välj Affär > Visa konto. Det kan hända att du behöver ange ditt Apple-ID-lösenord på nytt.
  6. I avsnittet iTunes-molnet klickar du på Stäng av automatisk förnyelse till höger om iTunes-matchning.

Avaktivera Förnya automatiskt från en iOS-enhet med iOS 7.1 eller senare:

1. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Om du inte redan har loggat in med ditt Apple-ID:
    • Tryck på Apple-ID-fältet.
    • Ange användarnamnet och lösenordet.
    • Tryck på Klar på tangentbordet som visas på skärmen.
  3. Tryck på namnet för ditt Apple-ID.
  4. Välj Visa Apple-ID.
  5. Från sidan Kontoinställningar bläddrar du ned till avsnittet iTunes-molnet.
  6. Tryck på reglaget för förnyelse av iTunes-matchning så att det flyttas åt vänster.

Läs mer

Anteckningar

• iTunes-matchning har en begränsning på 25 000 låtar.
  • iTunes Store-köp som görs med samma Apple-ID som används för iTunes-matchning räknas inte av mot gränsen på 25 000 låtar.
  • Icke-matchat innehåll överförs i befintligt skick. Överföringstiden varierar beroende på hur mycket som överförs och hastigheten i nätverket.
  • Låtfiler som är större än 200 MB laddas inte upp till iCloud.
  • Musikfiler som är längre än två timmar överförs inte till iCloud.
  • Låtar med DRM (Digital Rights Management) matchas eller överförs inte till iCloud, såvida inte datorn är auktoriserad för uppspelning av sådant innehåll.

Om filformat

• Låtar kodade som ALAC, WAV eller AIFF transkodas till separata temporära AAC 256 kbps-filer lokalt innan de överförs till iCloud. Originalfilerna ändras inte.
  • Låtar kodade i MP3- eller AAC-format, som inte uppfyller vissa kvalitetskriterier, matchas eller överförs inte till iCloud.

Tillgänglighet för iTunes-matchning

Läs mer om tillgänglighet för iTunes-matchning.