Prenumerera på iTunes-matchning

Med iTunes-matchning har du tillgång till all din musik på alla dina enheter, till och med musik som du importerat från andra källor som cd-skivor.

Om du har ett Apple Music-medlemskap får du alla fördelar med iTunes-matchning, samt tillgång till hela Apple Music-katalogen. Du kan också skaffa ett familjemedlemskap och dela katalogen med dina familjemedlemmar. Läs mer om om att gå med i Apple Music.

Om iTunes-matchning

iTunes-matchning överför ditt musikbibliotek från appen Apple Music på din Mac eller iTunes för Windows på din pc. Sedan kan du komma åt ditt musikbibliotek på alla dina enheter som har Synka bibliotek aktiverat.

För att prenumerera på iTunes-matchning ska du uppdatera din Mac till senaste versionen av macOS. Om du använder en pc ser du till att du har den senaste versionen av iTunes för Windows.

iTunes-matchning är ingen säkerhetskopieringstjänst så se till att du alltid har en säkerhetskopia av din musiksamling innan du gör några ändringar.

Prenumerera på iTunes-matchning

1. På en Mac: öppna Apple Music-appen. På en pc: öppna iTunes för Windows.
  2. Gå till sidofältet och klicka på iTunes Store på din Mac. Ser du inte iTunes Store på din Mac? På din pc klickar du på Store längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Rulla längst ned i Store-fönstret. Klicka på iTunes-matchning under Funktioner.
  4. Klicka på knappen Prenumerera.
  5. Logga in med Apple-ID och lösenord.
  6. Bekräfta din faktureringsinformation. Du kan behöva lägga till en giltig betalningsmetod. Klicka sedan på Prenumerera.

När du prenumererar skannar iTunes-matchning automatiskt ditt musikbibliotek efter matchningar. Sökningens förlopp visas med en statusindikator. Du kan manuellt pausa och återuppta sökningen när du vill genom att klicka på Stopp eller Start. Om din Mac eller pc kopplar från internet under överföringsprocessen kommer iTunes-matchning automatiskt att återupptas där den slutade nästa gång du öppnar appen Apple Music eller iTunes för Windows.

När ditt musikbibliotek har överförts ser du hämtningsikonen bredvid låtar som kan hämtas från iCloud. Om du inte ser hämtningssymbolen finns låten redan i ditt lokala musik-bibliotek.

Avsluta prenumerationen på iTunes-matchning

Som standard förnyas din prenumeration på iTunes-matchning automatiskt i slutet av varje ettårsperiod. Läs om hur du säger upp din prenumeration.

Använda iTunes-matchning

För att få åtkomst till dina låtar och spellistor på andra enheter, aktiverar du Synka bibliotek på alla dina enheter.

När du loggar in med det Apple-ID som du använder med iTunes-matchning på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc kopplar du den enheten till ditt konto och får tillgång till ditt musikbibliotek.

Det kan ta lite tid för iTunes-matchning att överföra din musik från din Mac eller pc. Om du inte ser din musik på en annan enhet direkt väntar du en stund och ser efter senare. När iTunes-matchning har överfört ditt musikbibliotek visas hämtningsikonen bredvid musik som har överförts.

iTunes-matchning är inte tillgängligt för Android-enheter.

Läs mer

Tillgängligheten för iTunes-matchning varierar beroende på land och region. Läs vad som är tillgängligt i ditt land.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.