Om låtar saknas i musikbiblioteket när du har aktiverat Synkronisera bibliotek

Se till att alla dina enheter har Synkronisera bibliotek aktiverat och är inloggade med samma Apple-ID som du använder med Apple Music. Om ditt musikbibliotek är sparat på din dator ska du kontrollera molnstatusen för låtar för att hitta saknad musik och lösa problem.

Apple Music är inte en säkerhetskopieringstjänst. Glöm inte att säkerhetskopiera ditt musikbibliotek innan du gör några ändringar.

Kontrollera först dessa saker

Har du en aktiv prenumeration på Apple Music?

Du behöver en prenumeration på Apple Music för att använda Synkronisera bibliotek. Du kan också använda Synkronisera bibliotek med en prenumeration på iTunes-matchning.

Om du har avbrutit din prenumeration på Apple Music eller iTunes-matchning tas ditt musikbibliotek bort på alla dina enheter förutom enheten som ditt musikbibliotek lagras på. All musik, även spellistor, som du har lagt till eller hämtat från Apple Music-katalogen tas också bort.

Är alla dina enheter inloggade med samma Apple-ID som du använder med ditt Apple Music-abonnemang?

Hitta din enhet nedan och följ stegen.

Kontrollera vilket Apple‑ID som du är inloggad på Apple Music med på din Mac

1. Öppna appen Apple Music.

2. Välj Konto i menyraden.

Kontrollera vilket Apple‑ID som du är inloggad på Apple Music med på din iPhone eller iPad

1. Öppna appen Apple Music.

2. Tryck på bildenPhoto icon högst upp.

3. Rulla ned och tryck på Kontoinställningar.

Kontrollera Apple-id:t som du har loggat in med på appen Apple Music för Windows på din dator

1. Öppna appen Apple Music för Windows.

2. Längst ned i sidofältet klickar du på ditt namn.

Apple Music app for Windows showing a users name selected in the bottom of the sidebar.

Kontrollera Apple-id:t som du har loggat in med på iTunes för Windows på din dator

1. Öppna iTunes.

2. Välj Konto högst upp.

Saknar du musik som köpts från iTunes Store?

Läs om hur du hämtar om musik som du har köpt från iTunes Store

Finns låten som saknas någonstans på datorn?

1. Sök efter låten som saknas på din Mac eller PC.

2. Om du hittar låten som saknas drar du låten till appen Apple Music eller iTunes för Windows.

3. Uppdatera molnbibliotek:

• I appen Apple Music på Mac eller iTunes för Windows: Välj Arkiv > Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

• I appen Apple Music för Windows: Klicka på Sidofältsåtgärder högst upp i sidofältetNo alt supplied for Image. Klicka sedan på Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

Om ditt musikbibliotek är lagrat på olika platser:

Har du kontrollerat molnstatusen för låtar på din Mac eller pc?

1. Öppna Apple Music-appen eller iTunes för Windows.

2. Välj Låtar i sidofältet.

3. Visa molnstatus och molnnedladdning.

• I appen Apple Music på Mac eller iTunes för Windows: I menyfältet väljer du Vy > Visa vyalternativ.

• I appen Apple Music för Windows: Högerklicka på rubrikfältet.

4. Välj Molnstatus och Molnhämtning.

Leta efter följande statusar bredvid dina låtar för att ta reda på vad du ska göra.

Apple Music app on Mac showing the cloud status next to songs

Ett utropstecken

Låten kan inte spelas eller synkroniseras mellan dina enheter förrän originalfilen har hittats.

1. Klicka på utropstecknetutropstecknet bredvid låten.

2. Ett meddelande visas där du tillfrågas om du vill hitta låten. Klicka på Hitta.

3. Om låten hittas kommer du att bli ombedd att använda platsen för att hitta andra låtar som saknas i ditt bibliotek. Om du ser det här meddelandet klickar du på Hitta filer.

Väntar

Låten visas inte på dina andra enheter eftersom den väntar på att synkroniseras.

1. Kontrollera att din dator är ansluten till internet.

2. Uppdatera molnbiblioteket.

• I appen Apple Music för Mac eller iTunes för Windows väljer du Arkiv > Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

• I appen Apple Music för Windows klickar du på SidofältsåtgärderSidofältsåtgärder . Klicka sedan på Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

3. Vänta tills låten synkroniserats. Kontrollera sedan om låten visas på dina andra enheter.

Borttagen

Låten raderades från en annan enhet som har Synkronisera bibliotek aktiverat.

Om du vill att låten ska visas på dina andra enheter:

1. Se till att alla dina enheter är anslutna till internet.

2. Klicka på pilenpilen bredvid låten.

3. Klicka på Lägg till i molnmusikbiblioteket.

4. Uppdatera molnbiblioteket.

• I appen Apple Music för Mac eller iTunes för Windows väljer du Arkiv > Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

• I appen Apple Music för Windows klickar du på SidofältsåtgärderSidofältsåtgärder . Välj sedan Bibliotek > Uppdatera molnbibliotek.

Låten är gråtonad

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.