Om Safari inte laddar en sida eller om webbsideobjekt saknas

Kontrollera Safari-tillägg eller prova att ta bort cookies, cache och andra webbplatsdata om en webbsida eller webbplats inte laddas på din Mac.

Använd stegen i den här artikeln om följande inträffar i Safari på din Mac:

• Du kan inte logga in på en säker webbplats.
  • En webbsida laddar om sig eller omdirigeras.
  • Ett meddelande på en webbsida ber dig ta bort eller nollställa cookies.
  • Vissa bilder, videor eller andra objekt visas inte på en webbsida, men andra element laddas.

Kontrollera Föräldrakontroll

Om du är inloggad på ett användarkonto som är begränsat av Föräldrakontroll eller andra webbfilterprogram kan kanske inte vissa sidor eller element laddas om sidorna inte tillåts. Inbäddade videor kanske inte visas om de finns på en annan webbplats än den som du besöker.

Kontakta din administratör för att se om du kan få åtkomst till webbplatsen som du försöker visa.

Kontrollera Safari-tillägg

Vissa Safari-tillägg som blockerar reklam eller annat innehåll kan hindra vissa element från att visas. Du kan tillfälligt inaktivera tillägg och sedan ladda om sidan för att se om det löser problemet.

1. Välj Safari > Inställningar.
  2. Klicka på Tillägg.
  3. Välj ett tillägg och avmarkera sedan kryssrutan Aktivera tillägg. Upprepa det här steget för alla tillägg som är installerade.

Ladda om sidan genom att välja Välj vy > Ladda om i Safari. Om webbsidan laddas om korrekt blockerade en eller fler tillägg innehållet. Aktivera ett tillägg igen och ladda sedan om sidan för att fastställa vilket tillägg som blockerade innehållet som du vill visa.

Prova nästa steg i den här artikeln om webbsidan fortfarande inte laddas när du har inaktiverat alla tillägg.

Om Safari inte laddar sidor från en specifik webbplats

Om endast en webbsida eller webbplats inte fungerar kan du ta bort data som är relaterade till webbplatsen och se om det löser problemet. Använd dessa steg för att ta bort cookies, cache och andra data som lagrats av Safari för en specifik webbplats:

1. Välj Safari > Inställningar.
  2. Klicka på symbolen Integritetsskydd.
  3. Klicka på knappen Detaljer.
  4. Sök efter namnet eller domänen på webbplatsen vars data du vill ta bort.
  5. I listan klickar du på domänen (till exempel example.com) som har data som du vill ta bort.
  6. Klicka på Ta bort.
  7. När du är klar klickar du på Klar och stänger inställningsfönstret.

ta bort historik, cookies, cache, webbplatsdata för en specifik plats

Om du använde privat surfning i Safari när du besökte en webbplats så kanske platsen inte visas här.

Om Safari inte laddar sidor från fler webbplatser

I OS X Yosemite kan du radera webbplatsdata för den senaste timman eller de senaste dagarna om webbplatser eller sidor har slutat laddas.

1. Välj Historik > Rensa historik och Webbplatsdata.
  2. I bladet som visas väljer du de data som du vill ta bort från menyn Rensa.
  3. Klicka på Rensa historik.
     ta bort historik, cookies, cache, webbplatsdata

Välj All historik från menyn Rensa om du vill ta bort webbplatsdata för alla webbplatser och sidor som du har besökt. Du kan också göra det via alternativet Ta bort alla webbplatsdata på panelen Integritetsskydd i Safari. Dessa alternativ nollställer även din surfhistorik och Top Sites.

Läs mer

Öppna Safari och sök efter ordet ”historik” eller ”integritet” i hjälpmenyn för mer information om cache, cookies och andra webbplatsdata.