Om Safari inte öppnar en webbsida eller inte fungerar som förväntat

Om Safari på din Mac inte fungerar som förväntat kan en av dessa lösningar hjälpa.

Stegen i den här artikeln är lämpliga för surfningsproblem i allmänhet, inklusive följande frågor. Innan du börjar ska du se till att din Mac är ansluten till internet.

• En webbsida öppnas inte (tom sida) eller visar inte allt innehåll
  • Du kan inte logga in på en webbsida, trots att du använder rätt inloggningsinformation
  • En webbsida ber dig att ta bort eller nollställa cookies
  • Safari är långsamt eller slutar att svara

Ladda om sidan

Om en sida inte öppnas eller laddas kan du försöka att uppdatera den: Välj Visa > Uppdatera sida eller tryck på Kommando-R. Om det inte fungerar trycker du på Kommando-Q för att avsluta Safari. Öppna sedan Safari på nytt och försök igen. Om Safari inte avslutas trycker du på Alternativ-Kommando-Esc för att tvångsavsluta Safari.

Installera mjukvaruuppdateringar

Installera alla tillgängliga Apple-mjukvaruuppdateringar som kan innehålla uppdateringar för Safari. Om du installerade några Safari-tillägg ska du även uppdatera dem.

Stänga av Safari-tillägg

Även om dina Safari-tillägg är uppdaterade ska du stänga av dem tillfälligt för att vara säker på att de inte påverkar Safari på oväntade sätt. Välj Safari > Inställningar och klicka på Tillägg. Avmarkera kryssrutan vid ett tillägg för att stänga av det.

Testa med ett privat fönster

En webbplats kan lagra cookies, cachar och andra data på din Mac. Problem med dessa data kan påverka din användning av webbplatsen. För att förhindra att webbplatsen använder dessa data kan du visa webbplatsen i ett privat fönster: Välj Arkiv > Nytt privat fönster.

Om det fungerar använder du följande steg för att ta bort webbplatsens data från din Mac. Webbplatsen kan sedan vid behov skapa nya data. Om det är en webbplats med inloggning ser du till att du känner till din inloggningsinformation innan du fortsätter.

1. Välj Safari > Inställningar och klicka sedan på Integritet.
  2. Klicka på Hantera webbplatsdata.
  3. Välj den berörda webbplatsen från listan som visas.
  4. Klicka på Ta bort.
  5. Klicka på Klar.
  6. Öppna webbplatsen igen i ett webbläsarfönster som inte är privat.

Kontrollera nätverksinställningarna

Vissa nätverksinställningar, till exempel de som är relaterade till användandet av en proxyserver eller en anpassad DNS-server, kan påverka åtkomsten till innehåll på internet. Även om du inte har ändrat dina nätverksinställningar så kanske du har installerat mjukvara som har ändrat dessa inställningar åt dig.

För att ta reda på om problemet har att göra med nätverksinställningarna på din Mac kan du försöka att visa webbplatsen från en annan enhet som är ansluten till samma nätverk. Du kan även lägga till en ny nätverksplats i Nätverksinställningar för att snabbt nollställa dina nätverksinställningar och testa.

För att ta reda på om problemet har att göra med själva nätverket kan du prova att visa webbplatsen efter att ha anslutit till ett annat nätverk.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.