Om Privat reläservice på iCloud

Privat reläservice på iCloud, en del av en iCloud+-prenumeration, hjälper till att skydda din integritet när du surfar på webben i Safari.

Så här fungerar privat reläservice

Vanligtvis när du surfar på webben kan både nätverksleverantören och de webbplatser du går in på se alla data i din webbtrafik, till exempel dina DNS-poster och IP-adress. Informationen kan användas för att ta reda på din identitet och bygga upp en profil av din plats- och surfhistorik över tid.

Privat reläservice på iCloud har tagits fram för att skydda din integritet genom att säkerställa att ingen part, inte ens Apple, kan se vem du är och vilka webbplatser du är inne på när du surfar på webben via Safari.

När privat reläservice är aktiverat skickas dina förfrågningar genom två separata, säkra internetreläer.

• Din IP-adress visas för nätverksleverantören och det första reläet som drivs av Apple. Dina DNS-poster är krypterade så ingen part kan se adressen till den webbplats du försöker gå in på.

• Det andra reläet, som drivs av en innehållsleverantör från tredjepart, skapar en tillfällig IP-adress, avkrypterar namnet på den webbplats du begärde åtkomst till och ansluter dig till webbplatsen.

Det här diagrammet visar hur dina webbsurfningsförfrågningar skickas genom två säkra avsiktsreläer för att hålla din surfning privat

Detta görs med de senaste internetstandarderna för att upprätthålla en surfupplevelse med hög prestanda samtidigt som din integritet skyddas.

Ställa in Privat reläservice på iCloud på alla dina enheter

Hantera Privat reläservice på iCloud för specifika webbplatser, nätverk och systeminställningar

Privat reläservice på iCloud är inte tillgängligt i alla länder eller regioner. Vissa webbplatser kan kräva extra steg för att du ska kunna logga in eller komma åt innehåll om webbplatsen inte kan komma åt din IP-adress.

Privat reläservice och nätverkshastighetstester

Privat reläservice använder en enda, säker anslutning för att bibehålla integritet och prestanda. Denna utformning kan påverka hur genomströmningen speglas i nätverkshastighetstester som vanligen öppnar flera samtidiga anslutningar för att ge högsta möjliga resultat. Vissa hastighetstestmått kan visas som lägre när Privat reläservice är aktiverat, men din faktiska surfupplevelse fortsätter vara både snabb och privat.

Ytterligare resurser för utvecklare och nätverksadministratörer

Om du äger en webbplats, är utvecklare, nätverksadministratör eller apputvecklare, kan du läsa om hur du ger Privat reläservice-användare i ditt nätverk bästa möjliga upplevelse.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.