Begära en återbetalning för ett köp i App Store eller iTunes Store

En del av de senaste köpen i App Store och iTunes Store kan berättiga till återbetalning om objektet inte fungerar som förväntat eller inte kan användas.

Du kan begära en återbetalning för vissa köp i App Store eller iTunes Store inom 90 dagar efter inköpsdatumet via din köphistorik. Begränsningar tillämpas. Läs Villkor för Apples Mediatjänster för mer information.

Du kan inte begära återbetalningar för återkommande debiteringar men du kan avbryta en prenumeration eller nedgradera din iCloud-lagring.

Begär en återbetalning genom att besöka reportaproblem.apple.com eller följ stegen nedan.

Visa din köphistorik

Öppna din köphistorik genom att trycka eller klicka på den här länken: Visa din köphistorik.

Du kan se din köphistorik i Inställningar på din iPhone, iPad, iPod touch eller i iTunes på en Mac eller pc. Du kan även gå till reportaproblem.apple.com med en webbläsare.

Läs mer om att visa din köphistorik i App Store eller iTunes Store.

En iPhone X visar avsnittet Kontoinställningar i Inställningar. Köphistorik är valt.

Hitta beställningen i köphistoriken

Hitta beställningen med objektet som du vill begära en återbetalning för och följ sedan instruktionerna för enheten som du använder.

På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på Debiterad totalsumma längst ned i beställningen och tryck sedan på ett visst objekt.

På Mac eller pc: Klicka på Mer under priset för objektet.

På webbplatsen Rapportera ett problem: Leta reda på objektet på fliken Köp.

En iPhone X visar ett exempel på en faktura.

Rapportera problem

På iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc: Tryck eller klicka på Rapportera ett problem under informationen om objektet. Ett webbläsarfönster öppnas på webbplatsen Rapportera ett problem.

På webbplatsen Rapportera ett problem: Tryck eller klicka på Rapportera ett problem till höger om objektet.

Om du inte ser alternativet Rapportera ett problem berättigar inte objektet till en återbetalningsbegäran.

En iPhone X visar ytterligare detaljer om ett köp och knappen Rapportera ett problem.

Beskriva ditt problem

Välj en anledning, beskriv problemet och tryck eller klicka sedan på Skicka.

Baserat på informationen som du tillhandahåller kan Apple utföra en återbetalning direkt, hänvisa dig till utvecklaren, kräva ytterligare information eller neka återbetalningen baserat på behörigheten till återbetalning.

Du kan få mer information om att begära återbetalning genom att kontakta Apple-supporten.

En iPhone X visar reportaproblem.apple.com i Safari.

Om du inte kan hitta objektet

Om du inte kan hitta ett objekt i din köphistorik läser du om vad du kan göra. Kontrollera att du är inloggad med samma Apple-ID som du använde när du gjorde köpet. Kontrollera även att det inte är en familjemedlems köp som debiterats med din betalningsmetod.

En del objekt och köp som är äldre än 90 dagar är inte berättigade till återbetalning. Läs villkoren för mer information

Om du får ett e-postmeddelande om en debitering på ditt konto som du inte kommer ihåg att du har auktoriserat, läser du om hur du identifierar legitima e-postmeddelanden från App Store eller iTunes Store.

Läs mer

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.