Begär en återbetalning för appar eller innehåll som du har köpt från Apple

Du kanske har rätt till en återbetalning för vissa av dina senaste köp från App Store, iTunes Store, Apple Books eller andra Apple-tjänster. Du kan använda valfri enhet med en webbläsare för att begära en återbetalning.

Så här begär du en återbetalning på valfri enhet

1. Gå till reportaproblem.apple.com
  2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Klicka på knappen ”Rapportera” eller ”Rapportera ett problem” bredvid objektet som du vill begära en återbetalning för om den visas.
  4. Följ anvisningarna på sidan för att välja anledning till varför du vill ha pengarna tillbaka och skicka in din begäran.

Om du inte kan begära en återbetalning på reportaproblem.apple.com

Om debiteringen är under behandling kan du inte begära en återbetalning ännu. När debiteringen har gått igenom provar du att begära en återbetalning igen.

Om du har en obetald beställning måste du betala för beställningen innan du kan begära en återbetalning. Du kan behöva uppdatera din betalningsinformation.

Kontakta Apple-supporten

Du kan få mer information om att begära återbetalning genom att kontakta Apple-supporten.

Har du problem med en prenumeration?

Du kan begära en återbetalning för den senaste faktureringsperioden. Du kan även avbryta prenumerationen .

Om du eller en familjemedlem köpte ett objekt av misstag

Om du eller en familjemedlem köpte ett objekt av misstag kan du ställa in Skärmtid för att förhindra att det händer igen framöver. Du kan kräva ett lösenord för köp, förhindra vissa typer av köp eller inaktivera möjligheten att köpa helt och hållet.

Ställ in Skärmtid >

Vissa köp är inte berättigade till återbetalning. Läs Villkor för Apples Mediatjänster för mer information.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.