Begär en återbetalning för appar eller innehåll som du har köpt från Apple

Du kanske har rätt till en återbetalning för vissa köp från App Store, iTunes Store, Apple Books eller andra Apple-tjänster. Du kan använda valfri enhet med en webbläsare för att begära en återbetalning.

Så här begär du en återbetalning

1. Gå till reportaproblem.apple.com
  2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Klicka på knappen ”Rapportera” eller ”Rapportera ett problem” bredvid objektet som du vill begära en återbetalning för om den visas.
  4. Följ anvisningarna på sidan för att välja anledning till varför du vill ha pengarna tillbaka och skicka in din begäran.

Om du inte kan begära en återbetalning på reportaproblem.apple.com

Om debiteringen är under behandling kan du inte begära en återbetalning ännu. När debiteringen har gått igenom provar du att begära en återbetalning igen.

Om du har en obetald beställning måste du betala för beställningen innan du kan begära en återbetalning. Du kan behöva uppdatera din betalningsinformation.

Få mer information om återbetalningar

Läs om hur lång tid återbetalningar bör ta.

Mer information om att begära återbetalningar och hur du gör med återbetalningar som inte kan begäras via reportaproblem.apple.com ska du kontakta Apple-supporten.

Har du problem med en prenumeration?

Du kan begära en återbetalning. Du kan även säga upp prenumerationen.

Om du eller en familjemedlem köpte ett objekt av misstag

Om du eller en familjemedlem köpte ett objekt av misstag kan du ställa in Skärmtid för att förhindra att det händer igen framöver. Du kan kräva ett lösenord för köp, förhindra vissa typer av köp eller inaktivera möjligheten att köpa helt och hållet. Ställa in Skärmtid.

Olika regler kan gälla för rätt till återbetalning i olika regioner och länder. Mer information hittar du i Villkor för Apples Mediatjänster. Användare i länder och regioner där det finns konsumentlagstiftning behåller sina rättigheter enligt konsumentköplagen. I Australien och Nya Zeeland behåller konsumenter sina rättigheter i enlighet med befintlig konsumentlagstiftning.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.