Om du behöver hjälp med wifi-lösenordet

Läs om hur du avgör om ett nätverk kräver ett lösenord. Du kan också läsa om vad du ska göra om du inte känner till eller kan komma ihåg lösenordet till wifi-nätverket.

Hur avgör jag om ett lösenord krävs i ett nätverk?

Det visas en låssymbol låssymbol bredvid namnet på ett lösenordsskyddat wifi-nätverk.

Vad gör jag om jag inte kan wifi-lösenordet?

Om det var kabel- eller internetleverantören som ställde in din wifi-router:

• Titta efter en etikett på routerns sida eller undersida. Här kan standardlösenordet vara angivet.
         Nätverksnamn (SSID): XXXXX
         Nätverksnyckel (lösenord): XXXXXXXXXX
  • Om du har fått ett blad med inställningar från leverantören tittar du om nätverksinformationen och lösenordet finns där.
  • Kontakta kabel- eller internetleverantören och be om hjälp med att återskapa eller nollställa ditt wifi-lösenord.

Om du har en egen wifi-router:

• Om någon annan har ställt in ditt nätverk ber du den personen om hjälp.
  • Om du aldrig har skapat ett personligt lösenord kontrollerar du vem som tillverkat din wifi-routern och går till tillverkarens webbplats för att leta reda på standardlösenordet.
  • Om du vill nollställa lösenordet kan du antingen kontakta routerns tillverkare eller besöka dennes webbplats eller se efter i användarhandboken.

Om du använder ett offentligt wifi-nätverk på ett bibliotek, hotell, företag eller en liknande plats:

Vad gör jag om nätverket inte accepterar mitt lösenord trots att jag anger rätt lösenord?

I iOS:

1. Tryck på Inställningar > Wifi.
  2. Tryck på informationssymbol bredvid nätverket som du försöker ansluta till.
  3. Tryck på Glöm det här nätverket och bekräfta det sedan genom att trycka på Glöm bort.
  4. Försök att ansluta till nätverket igen.

I macOS:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar.
  2. Klicka på Nätverk och välj sedan wifi i sidofältet till vänster.
  3. Klicka på knappen Avancerat.
  4. Välj det wifi-nätverk som du försöker ansluta till och klicka sedan på knappen Ta bort (–). Klicka på Ta bort om du blivit ombedd att bekräfta.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Verkställ.
  7. Försök att ansluta till nätverket igen.

Om nätverket fortfarande inte accepterar ditt lösenord: