Så här glömmer du ett Wi-Fi-nätverk på en iPhone, iPad eller en Mac

Om du inte vill att enheten automatiskt ska ansluta till ett nätverk igen, eller om du vill att den ska ansluta med ett annat lösenord, kan du få enheten att glömma det nätverket och lösenordet till det.

Glömma ett nätverk på en iPhone eller en iPad

Så här glömmer du det nätverk du använder för närvarande:

1. Gå till Inställningar > Wi-Fi.

2. Tryck på infoknappenIngen bildtext för denna bild bredvid nätverket du använder.

3. Tryck på Glöm det här nätverket och tryck sedan på Glöm för att bekräfta.

Så här glömmer du ett nätverk som du har anslutit till tidigare men inte använder för närvarande:

1. Gå till Inställningar > Wi-Fi.

2. Tryck på Ändra i hörnet av skärmen för att se de nätverk som din enhet känner till.

3. Välj en av dessa åtgärder:

• Tryck på radera-knappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Radera.

• Eller tryck på infoknappenIngen bildtext för denna bild bredvid nätverket, tryck på Glöm det här nätverket och tryck sedan på Glöm för att bekräfta.

Glömma ett nätverk på en Mac

Ta reda på vilken version av macOS din Mac använder, och följ sedan lämpliga steg.

macOS Ventura eller senare

Så här glömmer du det nätverk du använder för närvarande:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Wi-Fi i sidofältet.

3. Klicka på Detaljer bredvid nätverket du använder.

4. Klicka på Glöm det här nätverket och klicka sedan på Ta bort för att bekräfta.

Så här glömmer du ett nätverk som du har anslutit till tidigare men inte använder för närvarande:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Wi-Fi i sidofältet.

3. Rulla ned till höger och klicka på Avancerat för att se nätverken som din Mac känner till.

4. Klicka på mer-knappenIngen bildtext för denna bild bredvid nätverket, välj Ta bort från lista och klicka sedan på Ta bort för att bekräfta.

Tidigare versioner av macOS

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Nätverk.

3. Klicka på Wi-Fi i sidofältet.

4. Klicka på Avancerat för att se vilka nätverk din Mac känner till.

5. Välj nätverk och klicka sedan på knappen Ta bort (–) under listan. Bekräfta genom att klicka på Ta bort.

6. Klicka på OK och sedan på Utför.

Läs mer om Wi-Fi-inställningar på Mac.

Om du inte har alternativet att glömma det här nätverket

• Om du använder en övervakad enhet som hanterar anslutningen till Wi-Fi-nätverket kanske du inte har alternativet att glömma det nätverket. Läs mer om kontrollerade enheter.

• Om din enhet aldrig anslöt till Wi-Fi-nätverket har du inte alternativet att glömma det nätverket. Din enhet kan bara glömma kända Wi-Fi-nätverk, som är de nätverk den tidigare har anslutit till.

• Även utan att glömma nätverket kan du förhindra att din enhet automatiskt ansluter till det igen. På samma Wi-Fi-inställningsskärm som Glöm det här nätverket kan du stänga av Anslut automatiskt (iPhone, iPad) eller Anslut automatiskt till det här nätverket (Mac). När du har kopplat bort enheten från nätverket, till exempel genom att stänga av och slå på Wi-Fi igen, kommer den inte att ansluta automatiskt till det igen.