Om det inte går att ansluta Logic Remote till Logic Pro, GarageBand eller MainStage

Om du vill ansluta Logic Remote ska du kontrollera nätverksinställningarna på dina enheter eller ta bort en TouchOSC-kontrollyta från Logic Pro.

Kontrollera att alla enheter är anslutna till samma wifi-nätverk

Din iPhone eller iPad som har Logic Remote och din Mac som har Logic Pro måste vara anslutna till samma wifi-nätverk:

Kontrollera att Logic Remote kan komma åt det lokala nätverket

Med iOS 14 och iPadOS 14 eller senare måste alla appar som vill interagera med enheter i ditt nätverk be om lov första gången de försöker komma åt ditt lokala nätverk. Du kan kontrollera att appen kan komma åt ditt lokala nätverk:

1. Öppna appen inställningar och gå till Integritet > Lokalt nätverk.

2. Se till att Logic Remote är aktiverat.

Ändra brandväggsinställningarna på din Mac

Brandväggsinställningarna på din Mac kan hindra Logic Remote från att ansluta.

macOS Ventura eller senare

1. Öppna Systeminställningar från Apple-menyn och klicka sedan på Nätverk i sidofältet.

2. Klicka på Brandvägg.

3. Klicka på knappen Alternativ.

4. Stäng av ”Blockera alla inkommande anslutningar” och klicka sedan på OK.

5. Ansluta Logic Remote

macOS Monterey eller tidigare

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn .

2. Klicka på Säkerhet och integritet i fönstret Systeminställningar.

3. Klicka på fliken Brandvägg i panelen Säkerhet och integritet.

4. Klicka på låssymbolen No alt supplied for Image i det nedre vänstra hörnet på panelen Brandvägg och ange sedan ett användarnamn och lösenord för en administratör.

5. Klicka på knappen Brandväggsalternativ.

6. Avmarkera kryssrutan för Blockera alla inkommande anslutningar och klicka sedan på OK.

7. Ansluta Logic Remote

Ta bort TouchOSC-enheten från Logic Pro

Logic Remote kanske inte kan ansluta om du tidigare har lagt till en TouchOSC-enhet som kontrollyta för Logic Pro. Kontrollera om du har en TouchOSC-enhet tillagd i Logic Pro och ta i så fall bort den.

1. Stäng Logic Remote.

2. Öppna Logic Pro på din Mac.

3. Välj Logic Pro > Control Surfaces (kontrollytor) > Setup (inställning).

4. Kontrollera om en TouchOSC-enhet visas i fönstret. Markera i så fall enheten och tryck på Delete-tangenten. Klicka sedan på OK.

5. Om det finns andra Logic Remote-enheter i fönstret raderar du dem.

6. Ansluta Logic Remote.

Läs mer

Använda Logic Remote utan ett delat wifi-nätverk