Ansluta till internet med din Mac-dator

Läs om hur du använder wifi, internetdelning och Ethernet för att ansluta till Internet.

Ansluta till ett wifi-nätverk

Från wifi-menyn  i menyraden väljer du ett nätverk. Du ombes kanske att ange lösenordet till wifi-nätverket eller samtycka till användarvillkoren.

Mac-dator med menyradsalternativ för wifi visas

Om du inte ser wifi-menyn i menyraden

Om du behöver hjälp med wifi-lösenordet

Om du inte kan ansluta till wifi-nätverket

Om din Mac inte ansluter till internet efter att ha anslutit till wifi-nätverket

Ansluta med internetdelning

Med de flesta operatörer kan du dela mobildataanslutningen i din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) med din Mac. Läs om hur du ställer in internetdelning.

Ansluta med hjälp av Ethernet

Om du vill använda en trådbunden anslutning till internet kopplar du in en Ethernet-kabel mellan routern eller modemet och Ethernet-porten på din Mac. Vissa Mac-modeller kräver en Ethernet-adapter, till exempel en Belkin usb-C till Gigabit Ethernet-adapter eller Apple Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.