Om Safari är långsamt, slutar svara, avslutas oväntat eller har andra problem

Problemet kan orsakas av ett Safari-tillägg, ett internetinsticksprogram eller ett annat tillägg.

Safari-tillägg, internetinsticksprogram och andra tillägg är till för att förbättra eller anpassa surfupplevelsen. Tillägg är tillgängliga på internet och vissa installeras som en del av ett program eller annan programvara. Om du har tillägg installerade kan det vara ett av dem som orsakar problemet.

Om problemet är oönskade popup-fönster, reklam och grafik när du surfar på webben kan du läsa mer om hur du tar bort reklamprogram (adware) från din Mac.

Stänga av Safari-tillägg

Du kan stänga av Safari-tillägg för att ta reda på om de orsakar problemet.

1. Välj Inställningar på Safari-menyn.
  2. Klicka på Tillägg-symbolen och välj sedan ett tillägg från listan.
  3. Avmarkera kryssrutan Aktivera när du vill stänga av det tillägget.

Om problemet upphör när du stänger av ett tillägg letar du efter uppdateringar till det genom att klicka på Uppdateringar i det nedre vänstra hörnet av fönstret. Eller ta bort tillägget genom att klicka på knappen Avinstallera.

Tillägg i inställningarna för Safari

Ta bort insticksprogram från internet och andra tillägg

Du kan ta bort insticksprogram från internet och andra tillägg för att ta reda på om de orsakar problemet. Avsluta Safari och öppna följande biblioteksmappar när du vill leta reda på dem:

• Biblioteksmappen från den översta nivån i hårddisken. Öppna mappen från Finder genom att välja Gå > Gå till mapp i menyfältet. Skriv /Bibliotek och klicka på Gå.
  • Biblioteksmappen i hemmappen. Öppna mappen genom att hålla ned alternativtangenten och välja Gå > Bibliotek från menyfältet.

Biblioteksmapparna innehåller följande mappar för tillägg. Flytta alla filer i dessa mappar till papperskorgen.

• Internet Plug-Ins
    Ta inte bort Default Browser.plugin, nslQTScriptablePlugin.xpt, Quartz Composer.webplugin eller QuickTime Plugin.plugin.
  • Input Methods
  • InputManagers
  • ScriptingAdditions

Om problemet löstes när du tog bort filerna från dessa mappar avslutar du Safari igen och lägger gradvis tillbaka filerna igen tills du hittar den som orsakar problemet:

1. Öppna papperskorgen och välj en av filerna som du tog bort. Välj Arkiv > Lägg tillbaka. Filen läggs tillbaka i dess mapp.
  2. Öppna Safari och kontrollera om problemet uppstår igen.
    • Om problemet uppstår igen har du identifierat tillägget som orsakar problemet. Undvik tillägget eller kontakta tillverkaren för en uppdaterad version.
    • Om problemet inte uppstår igen avslutar du Safari och lägger tillbaka en annan fil.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.