Om du behöver mer utrymme för en iOS-uppdatering

När du uppdaterar din iOS-enhet trådlöst kan det visas ett meddelande om att det inte finns tillräckligt mycket utrymme på din iPhone, iPad eller iPod touch. Prova att lösa problemet med följande steg.

Om det inte finns tillräckligt med utrymme för att hämta och installera en uppdatering tas en del hämtade delar av installerade appar tillfälligt bort i iOS. Du bör inte behöva ta bort eller flytta innehåll. Om du fortfarande behöver mer utrymme än vad som finns på din enhet finns det några sätt du kan uppdatera på:

• Anslut enheten till datorn och uppdatera med iTunes.
  • Ta bort innehåll från enheten och försök uppdatera igen.
  • Hantera lagringsutrymmet på enheten med rekommendationer.

Uppdatera med iTunes

Så här hämtar du den senaste versionen av iOS med hjälp av iTunes:

1. Installera den senaste versionen av iTunes på datorn.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Välj enheten i iTunes.
  4. Klicka på Leta efter uppdatering i fönstret Sammanfattning.
  5. Klicka på Hämta och uppdatera.

Om du ser ett annat meddelande under en uppdatering läser du om hur problemet kan lösas.

Radera innehåll manuellt

Du kan kontrollera ditt lagringsutrymme och se hur mycket utrymme som dina appar använder och ta bort dem som du inte behöver. Du kan hämta de köpta apparna eller annat innehåll igen senare.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > [enhetens] lagring.
  2. Markera valfri app och se efter hur mycket utrymme den använder.
  3. Tryck på Radera app. En del appar, som Musik och Videor, låter dig radera delar av deras dokument och data.
  4. Installera iOS-uppdateringen igen. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Hantera utrymme med rekommendationer

I iOS 11 eller senare kan du få tips på hur du kan spara utrymme och hur du kan ta bort appar och innehåll som du inte behöver. Du kan hämta de köpta apparna eller annat innehåll igen senare.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > [enhetens] lagring.
  2. Rulla till avsnittet Rekommendationer för att se tips.
    iPhone-lagringsutrymme