Om du behöver mer utrymme för en uppdatering

När du uppdaterar din iOS- eller iPadOS-enhet trådlöst kan det visas ett meddelande om att det inte finns tillräckligt mycket utrymme på din iPhone, iPad eller iPod touch. Prova att lösa problemet med följande steg.

Om det inte finns tillräckligt med utrymme för att hämta och installera en uppdatering tas en del hämtade delar av installerade appar tillfälligt bort. Du bör inte behöva ta bort eller flytta innehåll. Om du fortfarande behöver mer utrymme än vad som finns på din enhet finns det några sätt du kan uppdatera på:

• Anslut din enhet till din dator om du vill uppdatera med datorn.
  • Ta bort innehåll från enheten och försök uppdatera igen.
  • Hantera lagringsutrymmet på enheten med rekommendationer.

Uppdatera med datorn

Du hämtar den senaste versionen av iOS eller iPadOS till datorn på följande sätt:

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15: öppna Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller på en PC: öppna iTunes.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Leta rätt på din enhet på datorn. Du kan behöva markera att du litar på enheten för att fortsätta.
  4. Klicka på Leta efter uppdatering.
  5. Klicka på Hämta och uppdatera.

Om du ser ett annat meddelande under en uppdatering läser du om hur problemet kan lösas.

Radera innehåll manuellt

Du kan kontrollera ditt lagringsutrymme och se hur mycket utrymme som dina appar använder och ta bort dem som du inte behöver. Du kan hämta de köpta apparna eller annat innehåll igen senare.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > [enhet]-lagring på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Markera valfri app och se efter hur mycket utrymme den använder.
  3. Tryck på Radera app. En del appar, som Musik och Videor, låter dig radera delar av deras dokument och data.
  4. Installera uppdateringen igen. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Hantera utrymme med rekommendationer

I iOS 11 eller senare samt i iPadOS kan du få tips på hur du kan spara utrymme och hur du kan ta bort appar och innehåll som du inte behöver. Du kan hämta de köpta apparna eller annat innehåll igen senare.

1. Gå till Inställningar > Allmänt > [enhetens] lagring.
  2. Rulla till avsnittet Rekommendationer för att se tips.