Om din betalningsmetod nekas i App Store eller iTunes Store

Ändra din faktureringsinformation för att betala ett obetalt saldo.

Ett av följande meddelanden kanske visas om du har ett obetalt saldo i App Store eller i iTunes Store:1

• ”Ett faktureringsproblem har uppstått med ett tidigare köp. Redigera din betalningsinformation för att lösa problemet.”
  • ”Ett faktureringsproblem har uppstått med ett tidigare köp. Visa och åtgärda problemet genom att klicka på Köphistorik. Om du avbryter kan du inte köpa något förrän faktureringsproblemet har lösts."

Om banken har nekat en betalning eller om det är problem med din betalningsmetod blir beställningen obetald. Du kommer inte att kunna utföra andra köp eller uppdatera program, inklusive gratisprogram, förrän du har uppdaterat din faktureringsinformation så att obetalda köp kan betalas.

En iPhone X visar avsnittet Kontoinställningar i Inställningar.

Använda en annan betalningsmetod

Du kan ändra din faktureringsinformation i inställningarna på din iPhone, iPad eller iPod touch eller i iTunes på din Mac eller pc. Använd en giltig betalningsmetod i ditt land eller din region där det finns pengar tillgängligt. Du kan inte välja Inget när du har obetalda köp eller utestående betalningar.

När du har uppdaterat faktureringsmetoden kommer App Store eller iTunes Store automatiskt försöka dra pengar för obetalda beställningar enligt din uppdaterade betalningsmetod.

Du kan även använda samma betalningsmetod som förut om du endast behöver uppdatera din faktureringsadress, utgångsdatumet eller några andra kortuppgifter. Om du befinner dig utanför USA kan du även behöva kontakta ditt finansinstitut för att tillåta internationella köp.

En iPhone X visar ett exempel i Köphistorik. Ett obetalt köp visas med röd text.

Hitta en obetald faktura

Om du använder en iOS-enhet går du till Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store, och trycker sedan på ditt Apple-ID. Tryck på Visa Apple-ID och logga in med ditt Apple-ID. Tryck sedan på Köphistorik. (Du kan även visa din köphistorik i App Store eller iTunes Store.)

Leta reda på ett obetalt köp, vilket troligen finns överst i listan, och tryck på det. Ändra sedan din betalningsmetod.

Du måste betala för obetalda köp eller prenumerationer innan du kan begära en återbetalning.

Om du ser en oväntad debitering

När du har betalat för köpet kan du begära en återbetalning2 om du inte känner igen köpet. Du kan även säga upp en prenumeration om du inte vill fortsätta att ha den.

Om ett barn eller en minderårig har tillgång till din enhet kan du ställa in föräldrakontroller och begränsa deras köp i appar. Om barnet eller en minderårig har en egen enhet kan du även ställa in Familjedelning för att kontrollera vad de köper på sin enhet.

Om du tidigare har kontaktat ditt finansinstitut för att bestrida en debitering från App Store eller iTunes Store behöver du kontakta dem igen för att auktorisera både denna och framtida debiteringar från App Store eller iTunes Store.

Mer hjälp

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

1. Om du använder Familjedelning och ser de här felmeddelandena måste familjesamordnaren uppdatera sin faktureringsinformation.

2. En återbetalningsbegäran måste framföras inom återbetalningsperioden och återbetalningar garanteras inte. Mer information finns i villkoren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.