Om din betalningsmetod nekas eller om du har faktureringsproblem i App Store eller i iTunes Store

Innan du kan lösa problemet kan du behöva uppdatera din faktureringsinformation eller betala ett obetalt köp.

Ett av följande meddelande kanske visas om du har ett obetalt köp i App Store eller i iTunes Store1:

• ”Ett faktureringsproblem har uppstått med ett tidigare köp. Redigera din betalningsinformation för att lösa problemet.”
  • ”Ett faktureringsproblem har uppstått med ett tidigare köp. Visa och åtgärda problemet genom att klicka på Köphistorik. Om du avbryter kan du inte köpa något förrän faktureringsproblemet har lösts."

Betalningsauktorisation sker när du gör ett köp men den faktiska betalningen för köpet kanske inte går igenom hos din bank förrän flera dagar senare. Om banken avslår betalningen eller om det är problem med din betalningsmetod blir beställningen obetald.

Lös problemet genom att uppdatera din faktureringsinformation och betala obetalda fakturor.

Uppdatera din faktureringsinformation

Du kan uppdatera din faktureringsinformation i inställningarna på iPhone, iPad eller iPod touch eller i iTunes på Mac eller pc. När du uppdaterar din information använder du någon av dessa betalningsmetoder. Du kan inte välja Inget när du har obetalda köp eller utestående betalningar.

När du har uppdaterat faktureringsmetoden kommer App Store eller iTunes Store automatiskt försöka dra pengar för obetalda beställningar enligt din uppdaterade betalningsmetod.

Betala en obetald faktura

Om du använder en iOS-enhet går du till Inställningar > [ditt namn] > iTunes Store och App Store, och trycker sedan på ditt Apple-ID. Tryck på Visa konto och logga in med ditt Apple-ID. Tryck sedan på Köphistorik. (Du kan även visa din köphistorik i iTunes på Mac eller pc.)

Leta reda på ett obetalt köp, finns troligen överst i listan, och tryck på det. Ändra sedan din betalningsmetod.

Lägg till pengar till ditt Apple-ID

När du försöker betala en obetald faktura kanske du ser alternativet att betala med Apple-ID-kredit om du har ett kreditsaldo.

Om du inte har en kreditbalans kan du lösa in App Store & iTunes-presentkort eller lägga till pengar till ditt Apple-ID2 och sedan använda krediten för att betala en obetald faktura.

Om du blev oväntat fakturerad

När du har betalat för köpet kan du rapportera ett problem om du fortfarande har problem med köpet. Du kan även säga upp en prenumeration om du inte vill fortsätta att ha den.

Om ett barn eller en minderårig har tillgång till din enhet kan du ställa in föräldrakontroller och begränsa deras köp i appar. Om barnet eller den miderårige har en egen enhet kan du även ställa in Familjedelning för att kontrollera vad de köper på sin enhet.

Mer hjälp

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

1 Om du använder Familjedelning och ser de här felmeddelandena måste familjesamordnaren uppdatera sin faktureringsinformation.

2 Presentkort och att lägga till pengar till ditt Apple-ID är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.