Om din betalningsmetod nekas i App Store eller iTunes Store

Du kan inte göra köp eller uppdatera appar innan du har ändrat eller uppdaterat din betalningsmetod.

Ett av följande meddelanden kanske visas om du har obetalda köp i App Store eller i iTunes Store:

• ”Ett faktureringsproblem har uppstått med ett tidigare köp. Redigera din betalningsinformation för att lösa problemet.”
  • ”Ett faktureringsproblem har uppstått med ett tidigare köp. Visa och åtgärda problemet genom att klicka på Köphistorik. Om du avbryter kan du inte köpa något förrän faktureringsproblemet har lösts."

Du kan lösa det här genom att lägga till en ny betalningsmetod eller uppdatera faktureringsinformationen för din aktuella betalningsmetod. Obetalda köp debiteras. Sedan kan du göra andra köp och uppdatera dina appar, inklusive gratis appar.

iPhone visar sidan Hantera betalningar med flera betalningsmetoder. Ett kreditkort i listan har meddelandet Misslyckades.

Ta reda på varför din betalningsmetod inte kan debiteras

När du visar din lista med betalningsmetoder kan det visas röd text som sammanfattar varför det inte gick att debitera betalningsmetoden.

Om det är något fel med din primära betalningsmetod kan en annan metod debiteras. Läs om hur köp faktureras

Om det inte går att debitera någon av dina betalningsmetoder kommer din senaste beställning att fortsätta vara obetald. Visa din köphistorik för att visa dina senaste köp och ta reda på vilken beställning som är obetald.

iPhone med informationen som visas när du trycker på en betalningsmetod. Ett felmeddelande anger: ”Din betalning nekades. Uppdatera den eller ange en ny betalningsmetod och försök igen.”

Uppdatera eller ändra betalningsmetod

Du kan uppdatera din faktureringsinformation eller lägga till en betalningsmetod i inställningarna på iPhone, iPad eller iPod touch eller i iTunes på din Mac eller pc. Om det är problem med faktureringsadressen eller utgångsdatumet trycker eller klickar du på betalningsmetoden och uppdaterar sedan betalningsinformationen.

Du måste använda en giltig betalningsmetod i ditt land eller din region där det finns pengar när du ändrar betalningsmetod. Du kan förhindra obetalda beställningar i framtiden genom att lägga till flera betalningsmetoder i ditt Apple-ID.

Om du använder Familjedelning och det visas ett meddelande om ett faktureringsproblem med ett tidigare köp måste familjesamordnaren uppdatera faktureringsinformationen.

Om du ser en oväntad debitering

Du kan begära en återbetalning* för ett köp som du inte känner igen men du måste betala köpet först. Du kan även säga upp en prenumeration om du inte vill fortsätta att ha den.

*En återbetalningsbegäran måste framföras inom återbetalningsperioden och återbetalningar garanteras inte. Om du vill ha mer information kan du läsa villkoren.

Få mer hjälp

Om du har bestridit en debitering från App Store eller iTunes Store kontaktar du din bank igen för att auktorisera debiteringen och framtida köp från App Store eller iTunes Store.

Om du befinner dig utanför USA kan du behöva kontakta din bank för att tillåta internationella köp.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.