Om fakturering och köp inom Europa

Du kan behöva verifiera ditt kredit- eller betalkort med kortutgivaren när du gör köp via App Store, eller en annan Apple-medietjänst inom Europa.

Läs mer om vilka betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt land eller din region.

Om att göra köp inom Europa

Du kan uppmanas att autentisera ditt kredit- eller betalkort med kortutgivaren när du gör inköp via App Store, eller andra Apple-medietjänster eller när du köper iCloud+. Du kan även vara tvungen att autentisera en betalningsmetod när du lägger till en ny. När det här sker följer du anvisningarna på skärmen.

Kontakta kortutgivaren om du inte kan slutföra anvisningarna på skärmen från din kortutgivare. Du kommer att bli ombedd att använda en annan enhet för att verifiera din betalningsmetod om du använder en enhet som inte har en webbläsare, till exempel en Apple TV eller en Apple Watch.

I Europa kanske inköp inte grupperas på samma räkning. Varje köp som du gör debiteras från din betalningsmetod så fort du genomför det. Läs mer om hur inköp från faktureras.

Om att använda Apple Pay i Europa

Du kan göra inköp i App Store eller köpa Apple-medietjänster med Apple Pay med berättigat kort i Plånbok på din iPhone eller iPad. Läs om hur du lägger till ett kort i Plånbok.

Om du har flera kort i Plånbok kan du välja ett annat kort än ditt standardkort när du gör ett inköp med Apple Pay.

Ta bort Apple Pay från listan över betalningsmetoder för att sluta använda Apple Pay för inköp från App Store och andra Apple-medietjänster:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på ditt namn och sedan på Betalning och leverans.

3. Tryck på Redigera och ta bort Apple Pay.

Läs om hur du lägger till en annan betalningsmetod.

Länder och regioner som påverkas

Österrike

Belgien

Bulgarien

Kroatien

Tjeckien

Cypern

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Tyskland

Grekland

Ungern

Island

Irland

Italien

Lettland

Liechtenstein

Litauen

Luxemburg

Malta

Nederländerna

Norge

Polen

Portugal

Rumänien

Slovakien

Slovenien

Spanien

Sverige

Storbritannien