Roaming på wifi-nätverk med 802.11k, 802.11r och 802.11v på iOS

Lär dig hur iOS förbättrar klientroaming med wifi-nätverksstandarder.

iOS har stöd för optimerad klientroaming på wifi-företagsnätverk. Med 802.11-arbetsgruppstandarderna k, r och v kan kunden smidigare utföra roaming från åtkomstpunkt (AP) till åtkomstpunkt inom samma nätverk.

802.11k

Standarden 802.11k hjälper iOS att snabbare söka efter närliggande åtkomstpunkter som är tillgängliga för roamingmål genom att skapa en optimerad kanallista. När signalstyrkan blir svagare på aktuell åtkomstpunkt söker enheten efter målåtkomstpunkter från denna lista.

802.11r

När iOS-enheten utför roaming från en åtkomstpunkt till en annan på samma nätverk använder 802.11r en funktion som kallas Fast Basic Service Set Transition (FT) för att autentisera snabbare. FT fungerar med båda autentiseringsmetoderna PSK (preshared key) och 802.1X.

iOS 10och senare har stöd för anpassningsbar 802.11r på Ciscos trådlösa nätverk. Anpassningsbar 802.11r erbjuder FT utan att 802.11r behöver aktiveras på Ciscos konfigurerade trådlösa nätverk.

802.11v

iOS stöder den grundläggande serviceuppsättningen (BSS) för övergångshantering i 802.11v på vissa enheter. Med BSS-övergångshantering kan nätverkets kontrollager påverka klientens beteende vid roaming genom att erbjuda laddningsinformation om närliggande åtkomstpunkter. iOS tar hänsyn till informationen när den väljer mellan möjliga roamingmål.

När du kombinerar kapaciteten i 802.11k och 802.11v för att snabbt hitta den bästa målåtkomstpunkten med FT:s snabbare associeringsmetod, kan appar fungera snabbare och du får en bättre wifi-upplevelse i iOS.

Läs mer

De flesta maskinvarutillverkare för wifi-nätverk stöder 802.11k, 802.11v och 802.11r (FT). Du måste aktivera och konfigurera funktionerna på wifi-routern innan nätverket kan använda dem. Installationsförfarandet varierar, så du bör läsa wifi-routerns handbok för mer information.

Listorna nedan visar vilka iOS-enheter som har stöd för 802.11k, 802.11r och 802.11v. Du behöver iOS 6 eller senare för att använda 802.11k och 802.11r. Du behöver iOS 7 eller senare för att använda 802.11v. Du behöver iOS 10 eller senare för att använda anpassningsbar 802.11r.

802.11k och r

• iPhone 4s och senare
  • iPad Pro och senare
  • iPad Air och senare
  • iPad mini och senare
  • iPad (3:e generationen) och senare
  • iPod touch (5:e generationen) och senare

Anpassningsbar 802.11r

• iPhone 6s och senare
  • iPad Pro och senare
  • iPad (5:e generationen)

802.11v

• iPhone 5c, iPhone 5s och senare
  • iPad Pro och senare
  • iPad Air och senare
  • iPad mini 2 och senare
  • iPad (5:e generationen)
  • iPod touch (6:e generationen)

Alla iOS-enheter stöder även PMKID-cachning (pairwise master key identifier caching) med iOS 5.1 och senare. Du kan använda PMKID-cachning med en del Cisco-utrustning för att förbättra roaming mellan åtkomstpunkter. SKC (sticky key caching) är en form av PMKID-cachning. SKC är inte detsamma som eller kompatibel med OKC (opportunistic key caching).

Ciscos nätverk måste använda styrningskod 8.3 eller senare för att stödja anpassningsbar 802.11r eller senare.

Få mer information om roaming med iOS 8 eller senare. Lär dig mer om dessa standarder från IEEE:s webbplats:

Lär dig hur du identifierar iOS-enhetsmodeller:

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.