Avregistrera dig från intressebaserade annonser från iAd

Läs om hur du begränsar annonsspårning på din dator, iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV och hur du stänger av platsbaserade annonser i din iPhone, iPad och iPod touch.

iAd tillhandahåller annonser baserat på dina intressen för att förbättra din annonsupplevelse. Om du vill avregistrera dig från intressebaserade annonser kan du välja att begränsa spårning i din dator, iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV. Du kan även stänga av platsbaserade annonser i din iPhone, iPad och iPod touch.

När du begränsar spårning kan följande hända:

• Du kanske ser lika många annonser som tidigare, men de kan vara mindre relevanta eftersom de inte längre baseras på dina intressen.
  • Du kan fortfarande se annonser relaterade till innehåll i ett program eller baserade på annan icke personlig information.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Reklam.
  2. Aktivera Begränsa spårning.

Stäng av platsbaserade annonser

Du kan även stänga av platsbaserade annonser i din iPhone, iPad och iPod touch.

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster.
  2. Stäng av platsbaserad iAd.

I iTunes på datorn

Öppna iTunes genom att klicka och logga in till din kontoinformation, eller följ stegen nedan:

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på Logga in och ange ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    PC: Håll ned Kontroll och B på tangentbordet för att öppna iTunes menyrad och välj sedan iTunes > Inställningar. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  4. Klicka på fliken Affär.
  5. Välj Begränsa annonsspårning.
  6. Klicka på OK.
  7. Avsluta iTunes. Nästa gång du öppnar iTunes och lyssnar på Apple Music Radio kommer intressebaserade annonser vara avstängda.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > iTunes Store.
  2. Aktivera Begränsa spårning.

Läs mer

Senast ändrad: