Hantera personliga annonser i App Store, Apple News och Aktier

Läs om hur du begränsar personliga annonser från Apple och hur du stänger av platsbaserade annonser från Apple på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Med annonser från Apple kan användare upptäcka appar, produkter och tjänster samtidigt som deras integritet skyddas. Apple använder din information för att leverera personliga annonser som är relevanta för just dig. Du kan läsa mer om vilken information Apple använder för att ge dig annonser samtidigt som din integritet skyddas.

Om du vill slippa få personliga annonser kan du stänga av inställningen Personliga annonser på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac. Det här minskar kanske inte antalet annonser som du får, men annonserna kan bli mindre relevanta för dig. Du kan även stänga av platsbaserade annonser på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Personliga annonser

Stäng av personliga annonser på din enhet om du vill förhindra att Apple använder information för att ge dig annonser som kan vara mer relevanta för just dig.

Stänga av personliga annonser på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritet> Apple-reklam.
    iPhone som visar alternativ under Apple-reklam, inklusive alternativen Visa annonsmålinformation och Personliga annonser
  2. Stäng av Personliga annonser.

Stänga av personliga annonser på din Mac

1. Gå till Systeminställningar och klicka på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på fliken Integritet.
  3. Välj Apple-reklam i sidofältet.
    Mac-fönster som visar alternativ under Apple-reklam, inklusive som levereras av Apple och Personliga annonser
  4. Avmarkera Personliga annonser.

Platsbaserade annonser

Om du godkänner att App Store eller Apple News får tillgång till din enhets plats kan Apples annonseringsplattform använda din enhets aktuella plats för att ge dig geografiskt målinriktade annonser i App Store och Apple News.

Du kan stänga av geografiskt målinriktade annonser.

Stänga av platsbaserade annonser i iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster.
    iPhone som visar alternativ i Platstjänster, inklusive alternativ för platsnotiser och appspecifika inställningar
  2. Tryck för att stänga av Platstjänster eller välj App Store eller News från listan och ställ in Tillåt åtkomst till platsinfo på Aldrig.

Läs mer om integritet och platstjänster i iOS och iPadOS.

Stänga av platsbaserade annonser på din Mac

1. Gå till Systeminställningar och klicka på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på fliken Integritet.
  3. Välj Platstjänster i sidofältet.
    Mac som visar alternativ i Platstjänster, inklusive alternativ för appspecifika inställningar
  4. Avmarkera Aktivera platstjänster eller News.