Välja bort intressebaserade annonser i App Store och Apple News

Läs om hur du begränsar intressebaserade annonser från Apple på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Apple TV och hur du stänger av platsbaserade annonser från Apple på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

I syfte att ge dig den bästa möjliga reklamupplevelsen visar Apple annonser i App Store och Apple News baserat på information som din sökhistorik i App Store och läshistorik i Apple News. (Läs mer om informationen Apple använder för att visa dig relevanta annonser.) Om du vill välja bort intressebaserade annonser kan du aktivera begränsad spårning på din iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV. Du kan även stänga av Apples platsbaserade annonser på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Du kan förvänta dig följande när du använder de här inställningarna:

• Du kanske ser lika många annonser som tidigare, men de kan vara mindre relevanta eftersom de inte längre baseras på dina intressen.
  • Du kanske fortfarande ser annonser relaterade till innehållet i en app eller baserade på annan icke personlig information.

Begränsad spårning

Aktivera begränsad spårning på flera enheter för att avregistrera dig från annonser som är baserade på dina intressen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Reklam.
  2. Aktivera Begränsa spårning.

På din Mac

1. Öppna Systeminställningar och klicka på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på fliken Integritet.
  3. Rulla ned och klicka på Reklam.
  4. Aktivera Begränsa spårning.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Integritetsskydd.
  2. Aktivera Begränsa annonsspårning.

Stänga av platsbaserade annonser

Platsbaserad reklam använder Platstjänster för att visa annonser som är anpassade till din plats. Dessa annonser kan vid behov stängas av på flera enheter.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster.
  2. Stäng av Platsbaserade Apple Ads.

Läs mer om integritet och platstjänster i iOS 8 och senare.

På din Mac

1. Öppna Systeminställningar och klicka på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på fliken Integritet.
  3. Klicka på låssymbolen och ange ditt lösenord för att göra ändringarna.
  4. Gå till Aktivera platstjänster, rulla ned till Systemtjänster och klicka på Detaljer.
  5. Avmarkera Platsbaserade Apple Ads och klicka sedan på Klar.
  6. Klicka på låssymbolen för att förhindra andra ändringar.

Mer information