Avregistrera dig från intressebaserade annonser i App Store och Apple News

Läs om hur du begränsar intressebaserade annonser från Apple på din iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV och hur du stänger av platsbaserade annonser från Apple på din iPhone, iPad och iPod touch.

I syfte att ge den bästa möjliga reklamupplevelsen tillhandahåller Apple annonser i App Store och Apple News baserat på information som din App Store-sökhistorik och Apple News-läshistorik. (Läs mer om informationen Apple använder för att visa relevanta annonser.) Om du vill avregistrera dig från intressebaserade annonser kan du aktivera Begränsa spårning på din iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV. Du kan även stänga av Apples platsbaserade annonser på din iPhone, iPad och iPod touch.

Du kan förvänta dig följande när du använder de här inställningarna:

• Du kanske ser lika många annonser som tidigare, men de kan vara mindre relevanta eftersom de inte längre baseras på dina intressen.
  • Du kan fortfarande se annonser relaterade till innehåll i ett program eller baserade på annan icke personlig information.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Reklam.
  2. Aktivera Begränsa spårning.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Integritetsskydd.
  2. Aktivera Begränsa spårning.

Stänga av platsbaserade annonser

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster > Systemtjänster.
  2. Stäng av platsbaserade Apple Ads.

Läs mer om integritet och platstjänster i iOS 8 och senare.