Använda en bärbar Mac-dator i hopfällt läge med en extern skärm

Läs om att använda en extern skärm med en bärbar Mac-dator medan den inbyggda bildskärmen är stängd.

Du kan använda en extern skärm eller projektor med en bärbar Mac-dator medan den inbyggda bildskärmen är stängd. Det kallas för hopfällt eller nedfällt läge.

Kontrollera kraven

Om du vill använda hopfällt läge med en bärbar Mac-dator behöver du:

• En strömadapter eller extern skärm som förser ström via usb-C eller Thunderbolt 3 (usb-C).
  • Ett externt tangentbord och en mus eller styrplatta, antingen via usb eller trådlöst.
  • En usb-C till usb-adapter eller en kabel om du använder en usb-mus eller ett usb-tangentbord med en Mac som har usb-C-portar.
  • En extern skärm eller projektor.

Aktivera hopfällt läge

1. Anslut ditt usb-tangentbord eller din usb-mus till din Mac eller externa skärm eller parkoppla Bluetooth-tangentbordet eller Bluetooth-musen med Mac-datorn. Om du använder ett Bluetooth-tangentbord eller en Bluetooth-mus väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar. Klicka sedan på Bluetooth och se till att Bluetooth är aktiverat.
  2. Anslut din Mac till vägguttaget med en strömadapter. Vissa externa skärmar som LG UltraFine 5K laddar också din Mac.
  3. Anslut din externa skärm eller projektor till rätt port på din Mac. Använd en Apple-videoadapter om det behövs. Vissa externa skärmar har en usb-kabel som måste anslutas till din Mac.
  4. När den bärbara Mac-datorns skrivbord visas på den externa bildskärmen kan du stänga locket på datorn. Du kanske måste trycka på en tangent eller klicka på musen för att väcka den externa skärmen.

Om din externa skärm eller projektor inte slås på när du har anslutit den till din Mac, ansluter du skärmen när Mac-datorn är i viloläge eller avstängd. Väck eller slå sedan på din Mac.

Koppla bort din skärm eller projektor

Försätt Mac-datorn i viloläge innan du kopplar bort din skärm eller projektor.

Välj Apple-menyn () > Vila och koppla sedan bort din skärm eller projektor.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.