Använd dubbla skärmar med din MacBook Air med ett M3-chip

Du kan ansluta två externa bildskärmar samtidigt när du stänger locket på din MacBook Air.

Kontrollera kraven

• Externt tangentbord och mus eller styrplatta

• macOS Sonoma 14.3 eller senare

• Ström till skärmen via usb-C eller strömadapter med usb-C till MagSafe-kabel

Ansluta bildskärmar

1. Anslut ett externt tangentbord och en mus eller styrplatta.

2. Anslut Mac-datorn till en strömkälla. Om den externa bildskärmen förser Mac-datorn med ström behövs ingen separat strömadapter.

3. Anslut den första bildskärmen. Detta blir den primära bildskärmen som har stöd för upp till 6K-upplösning vid 60 Hz (eller 4K vid 144 Hz).

4. Stäng locket på MacBook Air.

5. Anslut den andra bildskärmen. Detta blir den sekundära bildskärmen som har stöd för upp till 5K-upplösning vid 60 Hz (eller 4K vid 100 Hz).

Ordna bildskärmarna

• Inställningarna för hur bildskärmarna är ordnade sparas i Systeminställningar.

• Om du öppnar locket på MacBook Air när båda bildskärmarna är anslutna blir den sekundära externa bildskärmen mörk eller kopplas från.

• Om den primära bildskärmen kopplas bort och locket öppnas blir den sekundära bildskärmen den primära bildskärmen.

• Båda bildskärmarna måste kopplas från och anslutas för att bildskärmarnas ordning ska nollställas.

Om bildskärmen inte ansluter

Om din bildskärm är ansluten till en hubb eller docka och du endast kan använda den för att spegla din inbyggda skärm ansluter du bildskärmen till en port direkt på din Mac.

Läs mer

Mer information om hur du ansluter bildskärmar finns på Ansluta en bildskärm till din Mac.