Om säkerhetsfrågor för Apple-ID

Läs om säkerhetsfrågor för ditt Apple-ID, inklusive om hur du ställer in och ändrar dem.

Apple använder säkerhetsfrågor för att erbjuda dig en alternativ metod att identifiera dig på webben eller när du kontaktar Apple-supporten. Säkerhetsfrågor utformas för att vara lätta för dig att komma ihåg, men svåra för någon annan att gissa sig till. När de används tillsammans med annan identifieringsinformation hjälper de Apple att verifiera att det är du som begär åtkomst till kontot.

Du kan uppmanas att besvara en eller flera av dina säkerhetsfrågor innan du kan ändra lösenord eller annan kontoinformation, visa dina enhetsdetaljer eller göra ett iTunes-köp från en ny enhet.

Om du inte vill ha säkerhetsfrågor eller om du är rädd för att du ska glömma svaren, kan du ställa in tvåstegsverifiering eller tvåfaktorsautentisering. Tvåstegsverifiering och tvåfaktorsautentisering innebär att du inte behöver använda säkerhetsfrågor för att göra ditt konto säkert eller bekräfta din identitet.

Ställa in eller ändra säkerhetsfrågor

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. I avsnittet Säkerhet klickar du på Redigera.
  3. Om du redan använder säkerhetsfrågor uppmanas du att svara på dem innan du kan fortsätta. Glömt svaren?
  4. Klicka på Ändra frågor. Om du behöver konfigurera dem klickar du på Lägg till säkerhetsfrågor.
  5. Välj dina nya säkerhetsfrågor och ange sedan svaren.
  6. Lägg till och verifiera en e-postadress för återställning.

Det är mycket viktigt att du inte glömmer bort svaren på dina säkerhetsfrågor för att undvika att du spärras från kontot. Och se till att du lägger till och verifierar din e-postadress för återställning. Om du glömmer bort svaren på dina säkerhetsfrågor måste du ha en e-postadress för återställning för att kunna återställa dem.