Om dina e-postadresser för Apple-ID

Läs mer om hur du lägger till, ändrar eller tar bort olika typer av e-postadresser som du kan använda med ditt Apple-ID-konto.

E-postadresser som du använder med ditt Apple-ID

Du kan använda din e-postadress för Apple-ID eller dina ytterligare e-postadresser i ditt konto, tillsammans med ditt lösenord, för att logga in på ditt Apple-ID. Du kanske också kan använda telefonnumren i ditt konto för att logga in. Du kan hitta dessa e-postadresser och telefonnummer i Inställningar (eller Systeminställningar) > ditt namn > Inloggning och säkerhet.

De ytterligare e-postadresserna kan också hjälpa vänner och familj att kommunicera och dela med dig genom Meddelanden, Bilddelning och andra funktioner.

Vi kan också använda dina registrerade e-postadresser för att skicka information om ditt konto till dig.

No alt supplied for Image

E-postadress för Apple-ID

I de flesta fall är ditt Apple-ID även din primära e-postadress för ditt Apple-ID-konto.

No alt supplied for Image

Ytterligare e-postadresser

Lägg till ytterligare e-postadresser för att hjälpa andra att hitta dig på Apple-tjänster som FaceTime, Meddelanden och Hitta. E-postadresserna kan också användas för att logga in på ditt Apple-ID.

Ingen bildtext för denna bild

E-postadress för nollställning

Apple använder den här adressen för att skicka viktig information angående konton och säkerhet till dig. De flesta har en e-postadress för aviseringar istället för en e-postadress för nollställning. Men om du inte använder tvåfaktorsautentisering eller tvåfaktorsautentisering (läs om hur du kontrollerar vilken säkerhetsmetod du använder) kan du lägga till en e-postadress för nollställning på ditt konto för att göra det säkrare. Du ser detta alternativ när du loggar in på appleid.apple.com.

Innan du kan använda ett nytt eller uppdaterat Apple-ID skickar vi ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta att e-postadressen tillhör dig.

Om du får ett misstänkt e-postmeddelande kan du läsa om hur du känner igen bedrägliga e-postmeddelanden.

E-postadress för Apple-ID

När du skapar ett Apple‑ID anger du en e-postadress. Den här e-postadressen är ditt Apple-ID och det användarnamn som du kan använda när du loggar in på Apple-tjänster som Apple Music och iCloud. Det är också den adress som används som kontaktadress för kontot. Se till att kontrollera din inkorg regelbundet. Vi skickar aviseringar via e-post för att hjälpa dig hantera ditt konto.

Ändra e-postadress för ditt Apple-ID

När du har loggat ut från alla Apple-tjänster och enheter som använder ditt Apple-ID läser du om hur du ändrar din e-postadress för Apple-ID.

Nollställa lösenordet till ditt Apple-ID

Läs om hur du ändrar lösenordet till ditt Apple‑ID på din iPhone, iPad, eller Mac om du kan det nuvarande lösenordet till ditt Apple‑ID och vill ändra det.

Om du glömmer lösenordet till ditt Apple‑ID och behöver nollställa detkan du läsa om hur du nollställer lösenordet till ditt Apple‑ID.*

Hämta en verifieringskod

Om du använder tvåfaktorsautentisering behöver du en verifieringskod när du loggar in på en ny enhet eller webbläsare med ditt Apple-ID. Läs om hur du hämtar och använder koden på en betrodd enhet eller får ett sms eller telefonsamtal.

*Om du använder tvåfaktorsautentisering kan du i vissa fall skynda på processen för kontoåterställning eller nollställa ditt lösenord direkt genom att verifiera en sexsiffrig kod som skickas till din primära e-postadress.

Ytterligare e-postadresser

Många av oss har fler än en e-postadress som familj och vänner kan kontakta oss på. Du kan lägga till ytterligare e-postadresser som du vanligtvis använder till ditt Apple-ID-konto, så att man enkelt kan hitta och kommunicera med dig via Apple-tjänster som FaceTime, Meddelanden, Delade album och Hitta och samarbeta med Pages, Numbers och Keynote.

Lägga till en extra e-postadress

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj Personlig information.

3. Välj E-post och telefonnummer och välj sedan knappen Lägg tillNo alt supplied for Image.

4. Ange din andra e-postadress. Kontrollera att du inte redan använder den som Apple-ID.

5. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?

6. Ange verifieringskoden och välj Fortsätt.

Ta bort en extra e-postadress

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj Personlig information och sedan E-post och telefonnummer.

3. Om du vill ta bort en av dina ytterligare e-postadresser klickar du på knappen Ta bortNo alt supplied for Image bredvid adressen.

E-postadress för nollställning

Du kan bara ha en e-postadress för nollställning om du inte har tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering. En e-postadress för nollställning är valfritt, men det rekommenderas.

Om du glömmer dina säkerhetsfrågor kan du använda din e-postadress för nollställning för att nollställa dem. Dessutom skickar vi alla meddelanden som är relaterade till kontosäkerhet till e-postadressen för nollställning.

Om du använder tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering har du en e-postadress för aviseringar istället för en e-postadress för nollställning och behöver inte komma ihåg några säkerhetsfrågor.

Lägga till eller ändra en e-postadress för nollställning

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj Inloggning och säkerhet.

3. Välj E-postadress för nollställning. Du ombes kanske att svara på en eller flera säkerhetsfrågor eller ange lösenordet för ditt Apple‑ID innan du fortsätter.

4. För att lägga till en e-postadress för nollställning väljer du Lägg till e-post. Ange sedan din e-postadress för nollställning och välj sedan Spara ändringar. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?

5. För att ändra en e-postadress för nollställning anger du den nya adressen. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?

6. Ange verifieringskoden och klicka på Fortsätt.

Om du hade en registrerad e-postadress för nollställning när du uppgraderade till tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering skickas aviseringar till den e-postadressen. Du kan också använda de här stegen för att redigera din e-postadress för aviseringar. Om du tar bort din e-postadress för avisering kommer du inte att kunna lägga till en ny.

Ta bort en e-postadress för nollställning

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj Inloggning och säkerhet.

3. Välj E-postadress för nollställning. Du ombes kanske att svara på en eller flera säkerhetsfrågor eller ange lösenordet för ditt Apple‑ID innan du fortsätter.

4. Om du vill ta bort en e-postadress för nollställning väljer du Ta bort e-post och sedan Ta bort för att bekräfta.

Nollställa säkerhetsfrågor

Om du har glömt svaren på dina säkerhetsfrågor kan du läsa om hur du verifierar din identitet och nollställer dina säkerhetsfrågor. Om du ställer in tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering behöver du inte komma ihåg några säkerhetsfrågor.