Om dina e-postadresser för Apple-ID

Läs mer om hur du lägger till, ändrar eller tar bort olika typer av e-postadresser som du kan använda med ditt Apple-ID-konto.

E-postadresser som du använder med ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID använder e-postadresser för att logga in dig på ditt konto på Apple. Med ditt Apple-ID kan du komma åt tjänster som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime. Vi använder dina e-postadresser för att skicka information om ditt konto till dig och för att hjälpa familj och vänner att kommunicera och dela innehåll med dig.

E-postadress för Apple-ID
I de flesta fall är ditt Apple-ID även din primära e-postadress för ditt Apple-ID-konto.

Ytterligare e-postadresser
Lägg till extra e-postadresser till ditt konto för att hjälpa andra hitta dig på Apple-tjänster som FaceTime, iMessage och Hitta.

E-postadress för nollställning
De flesta har en e-postadress för aviseringar istället för en e-postadress för nollställning. Apple använder den här adressen för att skicka viktig information angående konton och säkerhet till dig. Om du inte använder tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering (läs om hur du kollar vilken säkerhetsmetod du använder), kan du lägga till en e-postadress för nollställning för att göra ditt konto säkrare. Du kan se den när du loggar in på din Apple-ID-kontosida.

Innan du kan använda ett nytt eller uppdaterat Apple-ID skickar vi ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta att e-postadressen tillhör dig.

E-postadress för Apple-ID

När du skapar ett Apple-ID anger du en e-postadress. Den här e-postadressen är ditt Apple-ID och det användarnamn som du använder när du loggar in på Apple-tjänster som Apple Music och iCloud. Det är också den som används som kontakt för kontot. Se till att du kontrollerar din e-post regelbundet. Vi skickar e-postmeddelanden till dig för att hjälpa dig hantera ditt konto och så att du kan få ut det mesta av ditt Apple-ID.

Ändra e-postadress för ditt Apple-ID

För att ändra e-postadressen som används för ditt Apple-ID måste du logga ut från alla Apple-tjänster och enheter där ditt Apple-ID används. Följ sedan dessa steg

Nollställa lösenord till Apple-ID

Om du känner till ditt befintliga lösenord för Apple-ID och vill ändra det följer du dessa steg på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord och behöver nollställa det följer du dessa steg.*

Hämta en verifieringskod

Om du använder tvåfaktorsautentisering behöver du en verifieringskod när du loggar in på en ny enhet eller webbläsare med ditt Apple-ID. Läs om hur du hämtar och använder koden på en betrodd enhet, eller tar emot ett sms eller telefonsamtal.

* Om du använder tvåfaktorsautentisering måste du, i vissa fall, göra processen för kontoåterställning snabbare eller nollställa ditt lösenord direkt genom att verifiera en sexsiffrig kod som skickas till din primära e-postadress.

Ytterligare e-postadresser

Många har fler än en e-postadress som familj och vänner använder. Lägg till en e-postadress du använder ofta till ditt Apple-ID-konto så att andra lättare kan hitta och kontakta dig via Apple-tjänster som till exempel FaceTime, iMessage, Delade album, iWork-samarbeten och Hitta.

Lägg till en extra e-postadress

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Leta upp rubriken Tillgänglig på och välj Lägg till.
  4. Ange din andra e-postadress. Kontrollera att du inte redan använder den som Apple-ID.
  5. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?
  6. Ange verifieringskoden och klicka på Bekräfta.

Ta bort en extra e-postadress

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. För att ta bort en av dina ytterligare e-postadresser klickar du på   bredvid adressen.

E-postadress för nollställning

Det är valfritt att ha en e-postadress för nollställning, men det rekommenderas om du varken använder tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering. Om du skulle glömma bort svaren på dina säkerhetsfrågor kan du använda din e-postadress för nollställning. Dessutom skickar vi alla meddelanden som är relaterade till kontosäkerhet till e-postadressen för nollställning. Om du använder tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering har du en e-postadress för aviseringar istället för en e-postadress för nollställning och behöver inte komma ihåg några säkerhetsfrågor.

Lägga till eller redigera en e-postadress för nollställning

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Säkerhet. Du kan bli uppmanad att besvara en eller flera säkerhetsfrågor innan du går vidare.
  3. Lägga till en e-postadress för nollställning:
    • Under E-postadress för nollställning klickar du på Lägg till en e-postadress och anger sedan önskad e-postadress. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?
    • Ange verifieringskoden och klicka på Bekräfta.
  4. Ändra e-postadress för nollställning:
    • Välj Redigera e-postadress under den adress du vill redigera och ange sedan den nya adressen. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?
    • Ange verifieringskoden och klicka på Bekräfta.

Om du hade en registrerad e-postadress för nollställning när du uppgraderade till tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering kan du följa dessa steg för att redigera din e-postadress för aviseringar. Om du tar bort din e-postadress för aviseringar kommer du inte att kunna lägga till en ny.

Ta bort en e-postadress för nollställning

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Säkerhet. Du kan bli uppmanad att besvara en eller flera säkerhetsfrågor innan du går vidare.
  3. För att ta bort en e-postadress för nollställning klickar du på   bredvid adressen.

Nollställa säkerhetsfrågor

Om du har glömt bort svaren på dina säkerhetsfrågor kan du följa dessa steg för att bekräfta din identitet och nollställa säkerhetsfrågorna. Om du aktiverar tvåfaktorsautentisering eller tvåstegsautentisering behöver du inte komma ihåg några säkerhetsfrågor.

Läs mer

E-postmeddelanden från Apple som har med ditt Apple-ID-konto att göra kommer alltid från appleid@id.apple.com. Om du får misstänkta e-postmeddelanden kan du läsa om hur du känner igen bedrägliga e-postmeddelanden.

Läs om hur du uppdaterar annan kontoinformation för ditt Apple-ID eller ändrar ditt Apple-ID-lösenord.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.