Hantera din primära e-postadress för Apple-ID, e-postadressen för en nödsituation, den alternativa e-postadressen och e-postadressen för avisering

Lägg till, ändra eller radera flera typer av e-postadresser som du kan använda med ditt Apple-ID-konto.

Primär e-postadress

Varje Apple-ID-konto har en primär e-postadress, vilken är samma som ditt Apple-ID. När du skapar ett Apple-ID, anger du den primära e-postadressen som ska användas som ditt Apple-ID.

Den primära adressen är även kontaktadressen för ditt konto. Kontrollera den regelbundet eftersom e-postmeddelanden som du behöver för att hantera ditt konto skickas dit. Innan du till exempel kan använda ett nytt eller ändrat Apple-ID måste du svara på ett bekräftelsemeddelande från Apple på den nya adressen. Fick du inget e-postmeddelande?

E-postadress för nödsituationer

En e-postadress för nödsituationer hjälper dig att skydda ditt Apple-ID-konto mot oönskad åtkomst från någon som tar kontroll över din huvudadress. Om du har en e-postadress för nödsituationer skickas alla e-postmeddelanden om säkerhet för Apple-ID hit, istället för till din primära adress. Det gäller till exempel meddelanden som behövs för nollställning av lösenordet eller säkerhetsfrågor.

1. Gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Välj Lösenord och säkerhet till vänster på sidan. Du kan bli uppmanad att svara på en eller flera säkerhetsfrågor innan du fortsätter. Glömt bort svaren?
  4. Om du ser en lista med tre säkerhetsfrågor innebär det att kontot har en e-postadress för nödsituationer.
    • Konton med färre än tre frågor har inte och behöver inte en e-postadress för nödsituationer.
    • Konton som använder tvåstegsverifiering har inte och behöver inte en e-postadress för nödsituationer eller säkerhetsfrågor.
  5. Lägga till en e-postadress för nödsituationer:
    • Välj Lägg till e-postadress och ange sedan din e-postadress för nödsituationer. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen. Om du inte bekräftar adressen fortsätter e-postmeddelanden om säkerhet att skickas till din primära adress.
  6. Ändra en e-postadress för nödsituationer:
    • Välj Ändra bredvid adressen och ange sedan den nya adressen. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen. Om du inte bekräftar adressen fortsätter e-postmeddelanden om säkerhet att skickas till din primära adress.
  7. Ta bort en e-postadress för nödsituationer: Välj Radera bredvid adressen.

Alternativ e-postadress

Du kan lägga till en eller flera extra e-postadresser som kan användas med Apple-tjänster som Game Center, FaceTime, Hitta mina vänner, iMessage och Notiser i OS X.

1. Gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Lägga till en alternativ e-postadress:
    • Välj Lägg till e-postadress och ange sedan önskad e-postadress. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen.
  4. Ändra en alternativ e-postadress:
    • Välj Ändra bredvid adressen och ange sedan den nya adressen. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen.
  5. Ta bort en alternativ e-postadress: Välj Radera bredvid adressen.

E-postadress för avisering

En e-postadress för avisering läggs automatiskt till för kontot i vissa fall:

• Om du har en e-postadress för nödsituationer och slår på tvåstegsverifiering blir den adressen automatiskt din e-postadress för avisering. Om du använder tvåstegsverifiering behöver du inte en e-postadress för nödsituationer.
  • Om du lägger till en e-postadress i din leveransinformation när du handlar i Apple Online Store blir den adressen automatiskt din e-postadress för avisering.

Du får kopior av alla e-postmeddelanden för Apple-ID som Apple skickar till din adress för avisering till din primära e-postadress.

1. Gå till Mitt Apple-ID (appleid.apple.com/se).
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Ändra en e-postadress för avisering:
    • Välj Ändra bredvid adressen och ange sedan den nya adressen. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen.
  4. Ta bort en e-postadress för avisering: Välj Radera bredvid adressen.

E-postmeddelanden från Apple som har med ditt Apple-ID-konto att göra kommer alltid från appleid@id.apple.com. Om du får konstiga meddelanden läser du mer om att identifiera bedrägliga e-postmeddelanden.

Senast ändrad: