Hantera dina e-postadresser som du använder med Apple-ID

Läs mer om hur du lägger till, ändrar eller raderar olika typer av e-postadresser som du kan använda med ditt Apple-ID-konto.

E-postadresser knutna till ditt Apple-ID-konto

Ditt Apple-ID har olika typer av registrerade e-postadresser. En del ingår i ditt Apple-ID-konto och vissa är valfria.

Primär e-postadress
Denna adress är ditt Apple-ID. Du kan se den genom att logga in på Apple-tjänster, till exempel iCloud, iTunes och App Store.

Alternativ e-postadresses
Dessa är alternativa e-postadresser och kan hjälpa andra att hitta dig på Apple-tjänster, till exempel FaceTime, iMessage, GameCenter och Hitta mina vänner.

E-postadress för nödsituation
Det är en valfri e-postadress som du kan lägga till på ditt konto för ökad säkerhet. Du kan se den genom att logga in på Mitt Apple-ID och kolla under Lösenord och säkerhet.

E-postadress för avisering
Denna e-postadress används endast när du aktiverat tvåstegsverifiering. Om du använde dig av en e-postadress för nödsituationer och sedan aktiverar tvåstegsverifiering blir e-postadressen för nödsituationer din e-postadress för aviseringar.

Primär e-postadress

När du skapar ett Apple-ID, anger du den primära e-postadressen som ditt Apple-ID. Den primära e-postadressen är ditt Apple-ID. Logga in med ditt Apple-ID och primära e-postadress för att använda Apple-tjänster, till exempel iTunes och iCloud.

Den primära e-postadressen är även din kontaktadress för ditt konto. Kolla din primära e-postadress regelbundet eftersom e-postmeddelanden som du behöver för att hantera ditt Apple-ID skickas dit. Innan du kan använda ett nytt eller ändrat Apple-ID måste du svara på ett bekräftelsemeddelande som Apple skickar till den adressen.

Följ dessa steg för att ändra ditt Apple-ID.

Alternativa e-postadresser

Många har fler än en e-postadress som de använder för olika syften. Lägg till en e-postadress du använder ofta till ditt Apple-ID-konto så att andra lättare kan hitta och kontakta dig via Apple-tjänster, till exempel FaceTime, iMessage, GameCenter och Hitta mina vänner.

Så här lägger du till eller ändrar en alternativ e-postadress:

1. Gå till Mitt Apple-ID.
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Lägga till en alternativ e-postadress:
    • Välj Lägg till e-postadress och ange sedan önskad e-postadress. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen.
  4. Ändra en alternativ e-postadress:
    • Välj Ändra bredvid adressen och ange sedan den nya adressen. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen.
  5. Ta bort en alternativ e-postadress genom att välja Radera bredvid adressen.

E-postadress för nödsituationer

En e-postadress för nödsituationer bidrar till att skydda ditt Apple-ID-konto mot obehörig åtkomst. En e-postadress för nödsituationer är valfritt men rekommenderas. Den tar emot alla säkerhetsrelaterade e-postmeddelanden som rör ditt Apple-ID, inklusive det e-postmeddelande som används för att nollställa ditt lösenord eller dina säkerhetsfrågor. Om du inte har en e-postadress för nödsituationer kontaktar du Apple-supporten för att nollställa dina säkerhetsfrågor om du har glömt bort dem.

Du måste kunna besvara dina säkerhetsfrågor innan du kan lägga till eller ändra en e-postadress för nödsituationer. Så här lägger du till eller ändrar en e-postadress för nödsituationer:

1. Gå till Mitt Apple-ID.
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Välj Lösenord och säkerhet.
    • Du kan bli uppmanad att svara på en eller flera säkerhetsfrågor innan du fortsätter.
    • Om du ser en lista med tre säkerhetsfrågor innebär det att kontot har en e-postadress för nödsituationer.
  4. Lägga till en e-postadress för nödsituationer:
    • Välj Lägg till e-postadress och ange sedan din e-postadress för nödsituationer. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen. Om du inte bekräftar adressen fortsätter e-postmeddelanden om säkerhet att skickas till din primära adress.
  5. Ändra en e-postadress för nödsituationer:
    • Välj Ändra bredvid e-postadressen och ange sedan den nya adressen. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen. Om du inte bekräftar adressen fortsätter e-postmeddelanden om säkerhet att skickas till din primära e-postadress.
  6. Ta bort en e-postadress för nödsituationer genom att välja Radera bredvid adressen.

Om ditt konto har färre än tre säkerhetsfrågor kan du inte lägga till en e-postadress för nödsituationer. Om du har aktiverat tvåstegsverifiering har du en e-postadress för aviseringar istället för en e-postadress för nödsituationer.

E-postadress för avisering

Kontoaviseringar skickas till din e-postadress för aviseringar. Denna e-postadress läggs i vissa fall automatiskt till i ditt Apple-ID-konto:

• Om du har en e-postadress för nödsituationer och aktiverar tvåstegsverifiering blir den adressen automatiskt din e-postadress för avisering. Med tvåstegsverifiering behöver du inte en e-postadress för nödsituationer.
  • Om du lägger till en e-postadress i din leveransinformation när du handlar i Apple Online Store blir den adressen automatiskt din e-postadress för avisering.

Du får kopior av alla e-postmeddelanden för Apple-ID som Apple skickar till din adress för avisering till din primära e-postadress. Om du har en e-postadress för avisering och du vill ändra den följer du dessa steg:

1. Gå till Mitt Apple-ID.
  2. Välj Hantera ditt Apple-ID och logga in.
  3. Ändra en e-postadress för avisering:
    • Välj Ändra bredvid adressen och ange sedan den nya adressen. Apple skickar ett bekräftelsemeddelande till den adressen. Fick du inget e-postmeddelande?
    • Följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att bekräfta adressen.
  4. Ta bort en e-postadress för avisering genom att välja Radera bredvid adressen.

Läs mer

E-postmeddelanden från Apple som har med ditt Apple-ID-konto att göra kommer alltid från appleid@id.apple.com. Om du får ett misstänkt e-postmeddelande kan du läsa mer om hur du identifierar e-post med nätfiske.

Läs mer om hur du uppdaterar din Apple-ID-kontoinformation.

Senast ändrad: