Om dina e-postadresser för Apple-ID

Läs mer om hur du lägger till, ändrar eller raderar olika typer av e-postadresser som du kan använda med ditt Apple-ID-konto.

E-postadresser som du använder med ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID använder e-postadresser för att logga in på ditt konto på Apple. Med ditt Apple-ID kan du komma åt tjänster som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime och mer. Vi använder dina e-postadresser för att skicka dig information om ditt konto och för att hjälpa familj och vänner att kommunicera och dela med sig av innehåll med dig.

Apple-ID-e-postadress
Det här är den e-postadress du använder tillsammans med ditt lösenord för att logga in på en Apple-tjänst. Det är också kontots primära e-postadress.

Ytterligare e-postadresser
Lägg till extra e-postadresser till ditt konto för att hjälpa andra hitta dig på Apple-tjänster som FaceTime, iMessage, Game Center och Hitta mina vänner.

E-postadress för nödsituation
Du har möjlighet att lägga till en e-postadress för nödsituationer till ditt konto för mer säkerhet. Du kan se den när du loggar in på din Apple-ID-kontosida.

Innan du kan använda ett nytt eller uppdaterat Apple-ID, kommer vi att skicka ett e-postmeddelade till dig för att bekräfta att e-postadressen tillhör dig.

Apple-ID-e-postadress

När du skapar ett Apple-ID anger du en e-postadress. Den här e-postadressen är ditt Apple-ID och det användarnamn som du använder när du loggas in på Apple-tjänster som iTunes och iCloud. Det är också den e-postadress som används som kontakt för kontot. Se till att du kontrollerar din e-postadress regelbundet. Vi skickar e-postmeddelanden till dig för att hjälpa dig hantera ditt konto och få ut det mesta av ditt Apple-ID.

Följ dessa steg för att ändra ditt Apple-ID.

Ytterligare e-postadresser

Många har fler än en e-postadress som de använder för olika syften. Lägg till en e-postadress du använder ofta till ditt Apple-ID-konto så att andra lättare kan hitta och kontakta dig via Apple-tjänster, till exempel FaceTime, iMessage, Game Center och Hitta mina vänner.

Så här lägger du till en ytterligare e-postadress:

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konto.
  3. Under Tillgänglig på, väljer du Lägg till en e-postadress.
  4. Ange din ytterligare e-postadress så skickar vi en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?
  5. Ange verifieringskoden och klicka på Bekräfta.

Om du vill ta bort en av dina ytterligare e-postadresser klickar du på   bredvid adressen.

E-postadress för nödsituationer

En e-postadress för nödsituationer är valfritt men rekommenderas. Om du skulle glömma bort dina säkerhetsfrågor kan du använda din e-postadress för nödsituationer för att återställa dem. Om du inte har någon e-postadress för nödsituationer måste du kontakta Apples support för hjälp. Vi kommer också att skicka alla kontosäkerhetsrelaterade meddelanden till din e-postadress för nödsituationer.

Så här lägger du till eller ändrar en e-postadress för nödsituationer:

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Säkerhet. Du kan bli uppmanad att besvara en eller flera säkerhetsfrågor innan du fortsätter.
  3. Så här lägger du till en e-postadress för nödsituationer:
    • Under E-postadress för återställning klickar du på Lägg till en e-postadress och anger sedan önskad e-postadress. Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?
    • Ange verifieringskoden och klicka på Bekräfta.
  4. Så här redigerar du en e-postadress för nödsituationer:
    • Välj Ändra e-postadress under den adress du vill redigera och ange sedan den nya adressen.Vi skickar en bekräftelse till den adressen. Fick du inte e-postmeddelandet?
    • Ange verifieringskoden och klicka på Bekräfta.
  5. Om du vill ta bor en e-postadress för återställning, klickar du på   bredvid adressen.

Om du använder tvåstegsverifiering eller tvåfaktorsautentisering har du en e-postadress för meddelande, inte en e-postadress för återställning. Med tvåfaktorsautentisering och tvåstegsverifiering behöver du inte någon återställningsadress. Du kan också använda de här stegen för att lägga till eller redigera din e-postadress för avisering.

Läs mer

E-postmeddelanden från Apple som har med ditt Apple-ID-konto att göra kommer alltid från appleid@id.apple.com. Om du får ett misstänkt e-postmeddelanden kan du läsa mer om hur du identifierar e-post med nätfiske.

Läs mer om hur du uppdaterar din Apple-ID-kontoinformation.

Senast ändrad: