Hjälp ditt barn att konfigurera en iPhone, iPad eller iPod touch

Ställ in ditt barns enhet så att hen kan använda Familjedelning, hålla enheten skyddad och mer. Om du redan har ställt in ditt barns enhet kan du ändå justera inställningar och ställa in funktioner.

Om din enhet eller ett barns nya enhet båda är uppdaterade till iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare, kan du använda Snabbstart för att ställa in ett barns enhet med dina önskade föräldrakontroller.

Ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod

Ställ in en lösenkod som ditt barn kan använda för att låsa upp enheten. Använd inte samma lösenkod för ditt barns enhet som för din egen enhet. Påminn ditt barn att inte dela lösenkoden med andra.

Du kan också ställa in Face ID eller Touch ID så att du kan låsa upp enheten med en blick eller en vidröring. Du kan registrera ett alternativt utseende för Face ID och upp till fem fingeravtryck, så att du kan lägga till dina barns och ditt eget.

Ställa in en lösenkod

Ställa in Face ID

Ställa in Touch ID

Ställa in Familjedelning

Med Familjedelning kan du och upp till fem andra familjemedlemmar dela prenumerationer på Apple-tjänster som iCloud+ och Apple Music. Ni kan också dela inköp från App Store, iTunes Store med mera samt hjälpa varandra att hitta borttappade enheter.

Om du inte har ställt in Familjedelning än kan du följa stegen på skärmen för att skapa ett Apple-ID för ditt barn, slå på Hitta och ställa in föräldrakontroller som Skärmtid och Be om köp.

Om du redan har ställt in Familjedelning går du vidare till nästa steg.

Ställa in Familjedelning

Be barnet att ange sitt Apple-ID och Apple-ID-lösenord

Ett Apple-ID är det konto som du använder med Meddelanden, App Store och andra Apple-tjänster. Alla ska ha sitt eget Apple-ID, så dela inte ditt Apple-ID med ditt barn. Om ditt barn använder ditt Apple-ID kommer hen att ha tillgång till allt ditt personliga innehåll, inklusive sms och bilder.

Om ditt barn inte har ett Apple-ID kan du skapa ett Apple-ID för hen när du konfigurerar Familjedelning.

Om ditt barn redan har ett Apple-ID bör hen fortsätta att använda det. Be ditt barn logga in på appleid.apple.com och kontrollera att födelsedatumet är korrekt.

Skapa ett Apple-ID för ett barn

Aktivera Hitta

När Hitta är aktiverat kan familjemedlemmarna dela platsinformation och hjälpa till om någon i familjen tappar bort sin enhet.

Ställa in Hitta

Ställa in Föräldrakontroll

Om du vill blockera eller begränsa specifika appar och funktioner på barnets enhet ställer du in föräldrakontroller. Du kan begränsa barnförbjudet innehåll, förhindra köp och hämtningar, ställa in gränser för spel och mer.

Ställa in föräldrakontroller

Slå på Be om köp

Om du vill att barn ska få tillstånd innan barnet köper något, hämtar gratisappar eller registrerar sig för en prenumeration ställer du in Be om köp. Be om köp är automatiskt på för barn under 13 år.*

Ställa in Be om köp

*Åldersgränserna varierar beroende på land och region.