Hantera personliga annonser i App Store, Apple News och Aktier

Läs om hur du begränsar personliga annonser från Apple och hur du stänger av platsbaserade annonser från Apple på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Med annonser från Apple kan användare upptäcka appar, produkter och tjänster samtidigt som deras integritet skyddas. Apple använder din information för att leverera personliga annonser som är relevanta för just dig. Du kan läsa mer om informationen som Apple använder för att visa dig annonser och samtidigt skydda din integritet.

Om du vill slippa få personliga annonser kan du stänga av inställningen Personliga annonser på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac. Det här minskar kanske inte antalet annonser som du får, men annonserna kan bli mindre relevanta för dig.

Du kan också stänga av platsbaserade annonser på din iPhone, iPad och iPod touch, samt på Mac.

Personliga annonser

Stäng av personliga annonser på din enhet om du vill förhindra att Apple använder information för att ge dig annonser som kan vara mer relevanta för just dig.

Blockera personliga annonser på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritet och säkerhet* > Apple-reklam.

I Inställningarna för Apple-reklam stänger du av Personliga annonser
  2. Stäng av Personliga annonser.

*I tidigare versioner av iOS och iPadOS kallas den här inställningen Sekretess.

Blockera personliga annonser på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Integritet och säkerhet. I macOS Monterey eller tidigare går du till Systeminställningar, klickar på Säkerhet och integritet och väljer sedan fliken Integritet.

2. Välj Apple-reklam.

I Inställningarna för macOS stänger du av Personliga annonser
  3. Avmarkera Personliga annonser.

Platsbaserade annonser

Om du godkänner att App Store eller Apple News får tillgång till din enhets plats kan Apples annonseringsplattform använda din enhets aktuella plats för att ge dig geografiskt målinriktade annonser i App Store och Apple News.

Du kan stänga av geografiskt målinriktade annonser.

Blockera platsbaserade annonser på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > Integritet och säkerhet* > Platstjänster.

I iOS-inställningarna kan du blockera platsbaserade annonser.
  2. Stäng antingen av Platstjänster eller välj App Store eller News från listan och ställ in Tillåt åtkomst till platsinfo på Aldrig.

Läs mer om integritet och platstjänster i iOS och iPadOS.

*I tidigare versioner av iOS och iPadOS kallas den här inställningen Sekretess.

Blockera platsbaserade annonser på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Integritet och säkerhet. I macOS Monterey eller tidigare går du till Systeminställningar, klickar på Säkerhet och integritet och väljer sedan fliken Integritet.

2. Välj Platstjänster.

Blockera platsbaserade annonser i macOS.
  3. Avmarkera antingen Aktivera platstjänster eller News.