iPhone 15 Plus – batteri

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

• Endast enskilda tekniker med kunskap om och erfarenhet av att reparera elektroniska enheter bör byta ut ett batteri. Felaktigt byte av batteri, felaktig hantering av delar eller underlåtenhet att följa gällande anvisningar medför risk för brand, personskada, dataförlust eller skada på enheten, delar eller annan egendom.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• Batteripress

• ESD-säkert rengöringsmedel

• ESD-säker pincett

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Värmebeständiga handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Skyddsglasögon med sidoskärmar

• Sand

• Sandbehållare

Var försiktig

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten, jordningsfjädrarna eller närliggande delar.

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Om iPhone-enheten har en mmWave-antenn trycker du in änden på flexkabeln till mmWave-antennen mot kontakten.

3. Använd det svarta petverktyget för att separera batteriflexkabeln från fästmaterialet.

4. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i batteriets fästflik uppe till vänster. Dra försiktigt bort fästfliken från batteriet.

•  Varning: Tänk på att inte skrapa eller punktera batteriet med pincetten.

• Obs! Batteriet har två fästflikar.

5. Vrid fliken runt pincetten och öppna cirka 2,5 cm tills du ser en vit fästremsa på pincetten.

6. Håll pincetten nära och parallellt med batteriet. Dra sedan pincetten mot övre delen av iPhone-enheten och fortsätt att vrida och dra tills hela fästremsan har tagits bort.

•  Var försiktig: Dra inte fästremsan mot delar eller skruvar.

• Viktigt: Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den kan du försöka fiska upp den med pincetten. Snurra fliken eller remsan runt pincetten och upprepa steg 6. Om du inte kan se fliken eller remsan fortsätter du till nästa steg.

7. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i batteriets fästflik uppe till höger. Dra försiktigt bort fästfliken från batteriet.

8. Upprepa steg 5 och 6. Fortsätt sedan till steg 9.

• Viktigt: Om batteriets fästflik eller remsa går av och du fortfarande kan se den kan du försöka fiska upp den med pincetten. Snurra fliken eller remsan runt pincetten och upprepa steg 6. Om du inte kan se fliken eller remsan fortsätter du till nästa steg.

9. Om båda fästremsorna till batteriet är helt borttagna går du vidare till steg 12. Om minst en remsa har tagits bort helt, fortsätter du till steg 10.

•  Varning: Om båda remsorna är trasiga och inte går att fiska upp ska du inte lirka bort batteriet med våld. Avbryt reparationen. Du hittar servicealternativ på support.apple.com/sv-se/repair.

10. Sätt i den platta delen av det svarta petverktyget i infogningspunkten enligt bilden. Tänk på att sätta i petverktyget i en punkt där batteriremsan har tagits bort helt. Sätt inte i petverktyget i en punkt där batterifliken eller remsan är trasig.

•  Var försiktig: Se till att inte skada flexkablarna när du använder det svarta petverktyget för att ta ur batteriet från höljet. Se till att inte skrapa, repa, slita i eller på annat sätt skada polyesterfilmen eller andra utmärkta områden. Byt ut iPhone-enheten om skada uppstår.

11. Lyft försiktigt upp batteriet med det svarta petverktyget så att du precis kommer åt att ta tag under batteriet.

•  Var försiktig: Undvik skada genom att inte trycka det svarta petverktyget mot kanten på höljet medan du lyfter upp batteriet.

12. Ta bort batteriet från höljet. Se sedan efter om höljet har skadats. Byt ut iPhone om höljet är skadat.

•  Varning: Om du inte kan ta bort batteriet avbryter du reparationen. Du hittar servicealternativ på https://support.apple.com/sv-se/repair.

Återmontering

1. Använd etanol- eller isopropylalkoholservetter för att ta bort alla rester av fästmaterial från höljet under batteriet.

2. Dra bort det rosa släppskiktet på det nya batteriets undersida.

• Viktigt Ta inte bort skyddsfodralet från batteriets ovandel än.

3. Håll batteriet över höljet med skyddsfodralet vänt uppåt. Justera batteriets ovansida mot kamerans sidovägg och den högra kanten mot moderkortet. Sänk sedan ned batteriet i höljet.

4. På mitten av reparationsbrickan finns två fack. Placera reparationsbrickan och höljet på batteripressen med ett fack i reparationsbrickan på ena sidan av batteripressen.

5. Fäll ned den röda spaken längst upp på batteripressen så att rullen sänks mot batteriet.

6. Dra reparationsbrickan fram och tillbaka genom batteripressen tre gånger för att fästa batteriet på höljet.

7. Fäll upp den röda spaken överst på batteripressen.

8. Placera reparationsbrickan och höljet på andra sidan av batteripressen.

9. Upprepa steg 5 till och med 7. Fortsätt sedan till steg 10.

10. Ta bort reparationsbrickan från batteripressen.

11. Håll i kanterna på skyddsfodralet. Dra i flikarna på skyddsfodralet så att fodralet lossar från batteriet.

• Viktigt! Tryck inte på området över den flik du drar upp.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Varning

Skaka iPhone-enheten försiktigt. Om batteriet känns löst tar du bort baksidans glas och batteriet. Sätt sedan i ett annat ersättningsbatteri.

Viktigt

Ett nytt batteri är inte laddat. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg laddar du enheten i några minuter.

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparation för hjälp.