Kameran på iPhone 15 Plus

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit för justerbar vridmomentnyckel

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

Viktigt

Om iPhone-enheten har en mmWave-antenn måste du koppla bort en extra flexkabel. Kontrollera sidan på iPhone-enheten för att avgöra om den har en mmWave-antenn.

Var försiktig

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

• Undvik att röra vid kameralinser, TrueDepth-kamerans jordningsfjädrar eller närliggande delar.

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att ta bort de tre stjärnskruvarna från kamerahöljet. Lägg skruvarna åt sidan.

•    Var försiktig: Rör inte kameralinerna.

4. Lyft ändarna på de två kameraflexkablarna från kontakterna.

• Viktigt: Om din iPhone har en mmWave-antenn lyfter du bort änden av flexkabeln till mmWave-antennen från kontakten som visas av de streckade linjerna.

5. Använd det svarta petverktyget för att lossa och separera fästmaterialet mellan den nedre kameraflexkabeln och kamerabrunnen.

6. Ta bort kameraskyddet och använd sedan det svarta petverktyget eller den ESD-säkra pincetten för att vinkla upp kamerans ovansida. Ta bort kameran från höljet.

• Viktigt: Om iPhone-enheten har en mmWave-antenn lyfter du upp flexkabeln till mmWave-antennen och lägger den något åt sidan. Använd sedan en ESD-säker pincett för att lyfta ut kameran och kamerans flexkablar ur höljet.

•   Var försiktig

• Sätt tillbaka kameraskyddet på kameran om du planerar att återmontera den.

• mmWave-antennen stannar i höljet. Ta inte bort den.

Återmontering

Var försiktig

Ta inte bort kameraskyddet eller linsskydden förrän du är redo att placera kameran i höljet för att undvika att smutsa ned linserna.

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Placera kameran i höljet med linserna uppåt. Sätt på kameraskyddet.

• Viktigt: Se till att kamerans flexkablar sitter i kanalen mellan batteriet och kamerabrunnen.

• Viktigt: Se till att kamerans jordningsfjäder inte är sönder eller böjd. Om den är det byter du ut kameran.

• Viktigt: Om iPhone-enheten har en mmWave-antenn ser du till att mmWave-antennflexkabeln är placerad mellan kamerans sidovägg och kamerans flexkablar.

3. Tryck ändarna på de två flexkablarna till kameran mot kontakterna.

• Viktigt: Om din iPhone har en mmWave-antenn trycker du änden av flexkabeln till mmWave-antennen mot kontakten som visas av de streckade linjerna.

4. Sätt in JCIS-biten i den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm. Ställ in vridmomentet på 13 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva i tre nya stjärnskruvar (923-09822) i kameran.

5. Följ bakglaset återmonteringssteg 1 till 26. Fortsätt sedan till steg 6.

6. Kontrollera om kameralinserna har samlat på sig damm, repor eller fläckar. Om de är smutsiga tar du bort bakglaset och slutför borttagningen och återmonteringen av kameran med en annan ersättningskamera.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparation för hjälp.