Apple Studio Display: Bildskärmsproblem

Felsöka problem med skärm och bild

Felsöka problem med kamera eller omgivningsljussensor

Felsöka problem med skärm och bild

Identifiera problem

Läs den här artikeln om du upptäcker något av följande problem:

• Förvrängd, suddig eller oläslig bild

• Skiftande bildskärpa

• Vertikala linjer med ojämn ljusstyrka

• Flimrande eller intermittent bild

• Videobrus

• Felaktiga eller uteblivna färger

• Ojämn färg, kontrast eller ljusstyrka

• Bilden fastnar eller stannar kvar på skärmen

• Ljusläckage runt bildskärmen

• Partiklar eller skräp under glaset

• Pixelavvikelser

• Horisontella eller vertikala linjer

• Kan inte ändra upplösning

• Skärmen lyser inte

• Skärmens bakgrundsbelysning är inte enhetlig

• Skärmens bakgrundsbelysning fungerar inte efter överhettning

• Skärmens bakgrundsbelysning fungerar inte med vissa inställningar för ljusstyrka

Om pixelavvikelser i LCD-skärmen för Apple-produkter som släpptes 2010 och senare

Om problemet inte löstes genom att följa en supportartikel går du vidare till nästa avsnitt.

Prova dessa steg innan du fortsätter med problemspecifik felsökning

1. Ta bort eventuella skyddsfodral, skyddshöljen eller skärmskydd.

2. Rengör skärmen med en mjuk, lätt fuktad, luddfri duk. Om Studio Display har nanotexturglas följer du dessa rengöringsinstruktioner.

• Viktigt! Koppla från alla kablar och se till att bildskärmen är avstängd. Använd inte aerosolsprayer, lösningsmedel, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid som kan skada ytbehandlingen. Se till att ingen fukt kommer in i öppningarna och spreja inte vätska direkt på skärmen. Använd inte tryckluft.

3. Om du precis har slutfört en reparation av Studio Display måste du köra Systemkonfiguration innan du kan köra felsökning eller använda skärmen. Studio Display kan vara tom efter en reparation tills du kör Systemkonfiguration.

Kör manuella och diagnostiska tester

Om problemet inte löstes genom att följa en supportartikel eller söka efter möjliga orsaker kör du dessa diagnostiska och manuella tester för att isolera orsaken till problemet:

1. Kör diagnostikpaketet Resursinspektör för bildskärm (DRI).

• Obs! Det här diagnostikpaketet kontrollerar om det finns usb-gränssnitt och kameror samt testar högtalare, mikrofoner och kamera.

2. Kör diagnostikpaketet Bildskärmsavvikelser.

Öppna och inspektera skärmen

Om problemet inte löstes eller isolerades genom att följa supportartiklar eller köra diagnostiktester läser du skärmens reparationshandbok för att öppna och inspektera skärmen. En skadad del eller en del som inte är på plats kan orsaka ett av problemen.

Obs! Det här avsnittet kräver beställning av delar och verktyg. Att byta ut en del kanske inte löser enhetens problem. Du hittar andra servicealternativ på support.apple.com/repair.

Byt ut delen

Om problemet inte löstes eller isolerades genom att följa föregående steg byter du ut bildskärmen.

Obs! Det här avsnittet kräver beställning av delar och verktyg. Att byta ut en del kanske inte löser enhetens problem. Du hittar andra servicealternativ på support.apple.com/repair.

Felsöka problem med kameran eller omgivningsljussensorn

Identifiera problem

• Kameran fungerar inte

• Ingen indikatorlampa på kameran

• Överexponerade bilder

• Dålig vitbalans

• Dåligt fokus

• Förvrängda eller missfärgade bilder

• Skärmens ljusstyrka svarar inte på ändrade omgivande ljusförhållanden

• Kameran svarar inte på ändrade omgivande ljusförhållanden

Prova dessa steg innan du fortsätter med problemspecifik felsökning

1. Ta bort eventuella skyddsfodral, skyddshöljen eller skärmskydd.

2. Se till att sensorn för omgivningsljus inte är täckt. Den finns högst upp på skärmen nära kameran.

3. Rengör skärmen med en mjuk, lätt fuktad, luddfri duk. Om Studio Display har nanotexturglas följer du dessa rengöringsinstruktioner.

• Viktigt! Koppla från alla kablar och se till att bildskärmen är avstängd. Använd inte aerosolsprayer, lösningsmedel, slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller väteperoxid som kan skada ytbehandlingen. Se till att ingen fukt kommer in i öppningarna och spreja inte vätska direkt på skärmen. Använd inte komprimerad luft.

4. Anslut skärmens strömsladd till ett eluttag. Använd en fungerande kompatibel Thunderbolt-kabel för att ansluta bildskärmen till en kompatibel Mac-dator. Starta datorn, lyssna efter bildskärmsfläkten och kontrollera att en bild visas på skärmen för att se till att både datorn och bildskärmen är på.

Kör manuella och diagnostiska tester

Om problemet inte löstes genom att följa en supportartikel eller söka efter möjliga orsaker kör du diagnostiska och manuella tester för att isolera orsaken till problemet:

Öppna och inspektera skärmen

Om problemet inte löstes eller isolerades genom att följa supportartiklar eller köra diagnostiktester läser du skärmens reparationshandbok för att öppna och inspektera skärmen. En skadad del eller en del som inte är på plats kan orsaka ett av problemen.

Obs! Det här avsnittet kräver beställning av delar och verktyg. Att byta ut en del kanske inte löser enhetens problem. Du hittar andra servicealternativ på support.apple.com/repair.

Byt ut delen

Om problemet inte löstes eller isolerades genom att följa föregående steg byter du ut bildskärmen.

Obs! Det här avsnittet kräver beställning av delar och verktyg. Att byta ut en del kanske inte löser enhetens problem. Du hittar andra servicealternativ på support.apple.com/repair.