Apple Studio Display: Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation

Du kan ombes använda testpaketen Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation för att isolera orsaken till ett problem på en Studio Display som du felsöker. Du kan köra dessa testpaket för att isolera problem, undersöka om en del behöver bytas ut eller verifiera att en reparation har slutförts.

Du behöver en Mac med internetanslutning för att kunna använda testpaketen. Mac-datorn fungerar som en diagnostikkonsol där du anger serienumret på den enhet som du utför service på.

Du väljer det rekommenderade diagnostiktestpaketet och testresultaten visas på diagnostikkonsolen. Granska resultaten och isolera orsaken till ett problem med Studio Display.

Så här kör du Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation

Krav

Du behöver följande för att testa en Apple Studio Display:

• En Apple Studio Display som det går att starta och som kan visa en bild. Om bildskärmen inte startar eller visar ett meddelande om att den är i återställningsläge eller om visar en ellips istället för en vanlig bild följer du felsökningen för ström- och startproblem.

• En Mac för att komma åt webbplatsen Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation och diagnostikkonsolen samt för att köra Apple Service Utility. För diagnostikkonsolen och Apple Service Utility krävs macOS Sonoma 14.1 eller senare med Safari.

• Den senaste versionen av Apple Service Utility med Studio Display-resurser installerade.

• En wifi-anslutning eller trådbunden internetanslutning på Mac-datorn

• En kompatibel Thunderbolt-kabel

• Usb-C-laddningskabel

Obs! Läs om hur du startar systemkonfigurationsprocessen på https://support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Förbereda Studio Display

• Se till att skärmen står upprätt på en hård, plan och stabil yta med god ventilation.

• Koppla bort alla anslutna tillbehör och usb-C-kablar från bildskärmen.

• Anslut bildskärmen till ett eluttag.

Starta diagnostikläget

1. Hämta Apple Service Utility till Mac-datorn. Öppna installationspaketet och installera Apple Service Utility.

2. Öppna Apple Service Utility och bekräfta i huvudfönstret att appen körs.

Huvudfönstret i Apple Service Utility
  3. Om resursfönstret i Apple Service Utility visar att Studio Display-resurser inte är installerade klickar du på Install för att installera de ytterligare resurserna. Under installationen monteras och demonteras en skivavbild med resurser. Den kan visas på skrivbordet.

ASU-resurser för Studio Display är inte installeradeASU-resurser för Studio Display installerasASU-resurser för Studio Display är installerade
  4. Följ instruktionerna i appens huvudfönster och anslut bildskärmen till Mac-datorn med Thunderbolt-kabeln.

• Obs! Du kan bara ansluta en Studio Display i taget till Mac-datorn när du kör diagnostikpaket.

Studio Display ansluter till Mac-datorn som värd
  5. Bekräfta i huvudfönstret i Apple Service Utility att Studio Display är ansluten till Mac-datorn. I appfönstret visas Studio Display och dess serienummer. Statusmeddelandet ”Waiting for a diagnostic session to be created…” anger att ingen diagnostiksession har skapats. När du startar en diagnostiksession ändras statusen till ”Ready to run diagnostics…”. Dessa saker visas endast när bildskärmen är korrekt ansluten.

Skärmen om att Apple Service Utility väntar på en diagnostiksessionSkärmen om att Apple Service Utility är redo att köra diagnostik
  6. När du använder diagnostik ska du låta Apple Service Utility köras i bakgrunden. I appfönstret visas status för anslutningen före, under och efter att ett diagnostikpaket har körts.

Apple Service Utility kör diagnostik
Apple Service Utility har slutfört diagnostik

Starta Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation på Mac-datorn

1. Gå till https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics på Mac-datorn.

2. Klicka på Continue på sidan Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation.

3. Välj Studio Display.

Registrera dig och starta en diagnostiksession

1. På sidan Apple Diagnostics för självbetjäningsreparation anger du serienumret för den Studio Display som du testar.

• Obs! Du hittar bildskärmens serienummer i Apple Service Utility-fönstret bredvid symbolen för den anslutna bildskärmen.

2. Klicka på Start Session. Klicka på Try again om bildskärmen inte registreras i en diagnostiksession.

3. När du har registrerat Studio Display väljer du ett diagnostiktestpaket.

4. Följ instruktionerna och visa diagnostiktestresultaten på Mac-datorn.

Tillgängliga diagnostiktestpaket

Obs! För Studio Display-diagnostikpaketen krävs en kompatibel Thunderbolt-kabel och att Apple Service Utility körs på en Mac som är kompatibel med Studio Display.

Resursinspektör för bildskärm (DRI)

Det här diagnostikpaketet är ett första snabbt prioriteringsverktyg som kontrollerar om det finns usb-gränssnitt och kameror på Studio Display och testar högtalarnas, mikrofonernas och kamerans funktion.

Bildskärmsavvikelser

Det här interaktiva diagnostikpaketet visar en serie färger och mönster som hjälper till vid identifiering av pixelavvikelser och skräp. Det här paketet används inte vid grafikavvikelser eller problem med att bild saknas.