Apple Studio Display: Ljudproblem

Felsöka problem med högtalare eller mikrofon

Identifiera problem

• Det går inte att välja bildskärmens högtalarutgång

• Bildskärmens mikrofon fungerar inte

• Det går inte att välja bildskärmens mikrofoningång

• Mikrofonljudet är förvrängt

• Tickande eller surrande ljud inspelade med skärmens mikrofon

Prova dessa steg innan du fortsätter med problemspecifik felsökning

1. Se till att mikrofonen och högtalaröppningarna inte täcks av tejp, klisterlappar eller andra hinder. Ta försiktigt bort eventuella hinder.

• Obs! Studio Display har två högtalare och tre mikrofoner. Se reparationshandboken eller handboken för att identifiera var de är placerad.

2. Anslut skärmens strömsladd till ett eluttag. Använd en fungerande, kompatibel Thunderbolt-kabel för att ansluta bildskärmen till en kompatibel Mac-dator. Starta datorn, lyssna efter bildskärmsfläkten och kontrollera att en bild visas på skärmen för att se till att både datorn och bildskärmen är på.

3. Flytta bildskärmen till en annan plats och anslut strömsladden till ett annat eluttag och kontrollera sedan om ljudet försvinner.

• Obs! Ljudet kan vara relaterat till störningar från andra elektriska enheter som fungerar nära bildskärmen eller som är anslutna till samma eluttag.

Kör manuella och diagnostiska tester

1. Kör diagnostikpaketet Resursinspektör för bildskärm (DRI).

• Obs! Det här diagnostikpaketet kontrollerar om det finns USB-gränssnitt och kameror samt testar funktioner hos högtalarna, mikrofonerna och kameran.

2. Gå till Systeminställningar > Ljud på datorn och verifiera följande:

• Fliken Ljud ut:

• Skärmhögtalare är tillgängliga och valda

• Utgångsvolym är inte på tyst eller inställd på noll

• Fliken Ljud in:

• Bildskärmens mikrofon är tillgänglig och vald

• Ingångsvolymreglaget är inte inställt på noll

3. Gå till Systeminställningar > Ljud > Fliken Ljud in och kontrollera att indikatorn för ingångsvolym flyttas när du pratar i Studio Display-mikrofonen.

4. Spela upp ett ljud och kontrollera att du kan höra ljud genom båda Studio Display-högtalarna.

5. Använd datorn för att spela in en ljudfil med Studio Display-mikrofonen och spela sedan upp ljudet för att kontrollera att ljudet inte är förvrängt.

6. Lyssna på inspelningen för eventuella tickande eller surrande ljud. Om du hör tickande eller surrande ljud från högtalarna kan du behöva byta ut nätaggregatskorten.

Öppna och inspektera skärmen

Om problemet inte löstes eller isolerades när du följde supportartiklar eller körde diagnostiktester läser du skärmens reparationshandbok för att öppna och inspektera skärmen. En skadad del eller en del som inte är på plats kan orsaka ett av problemen.

Obs! Det här avsnittet kräver beställning av delar och verktyg. Att byta ut en del kanske inte löser enhetens problem. Du hittar andra servicealternativ på support.apple.com/repair.

Byt ut delen

Om problemet inte löstes eller isolerades när du följde föregående steg byter du ut följande delar en i taget i den ordning som visas. När du har bytt ut den första delen upprepar du felsökningsstegen för att avgöra om bytet löser problemet. Om det fortfarande inte är löst byter du ut nästa del.

• Om nätaggregatskorten orsakar tickande eller surrande ljud byter du ut nätaggregatskorten..

• Om problemet är isolerat till högtalare byter du ut höljetsom innehåller högtalarna och mikrofonerna.

• Byt ut moderkortet.

Obs! Det här avsnittet kräver beställning av delar och verktyg. Att byta ut en del kanske inte löser enhetens problem. Du hittar andra servicealternativ på support.apple.com/repair.