Moderkort till Mac mini (2023 med M2)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Torx T10-bit

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.

Borttagning

1. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren på flexkabelkontakten till statuslampan (1). Skjut sedan ut änden på flexkabeln ur kontakten (2).

2. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmen från nätaggregatets kabelkontakt och änden på nätaggregatets kabel (1). Spara polyesterfilmen till återmonteringen. Kläm sidorna på änden av nätaggregatets kabel för att dra ut den ur kontakten (2).

• Replacement polyester film is included with a replacement logic board and a replacement power supply.

3. Använd den justerbara 0,3–1,2 Nm vridmomentnyckeln och Torx T10-biten för att ta bort de två T10-skruvarna (923-07584) från moderkortet.

4. Tryck på kylflänsen för att skjuta ut moderkortet ur höljet enligt bilden.

Återmontering

Viktigt

Om du monterar det befintliga moderkortet går du till steg 3. Om du monterar ett nytt moderkort går du vidare till steg 1.

1. Ta bort högtalaren från det befintliga moderkortet. Montera högtalaren (1) på det nya moderkortet. Gå sedan vidare till steg 2.

2. Ta bort I/O-väggen från det befintliga moderkortet. Montera I/O-väggen (2) på det nya moderkortet. Fortsätt sedan till steg 3.

3. För delvis in moderkortet i höljet enligt bilden. Se till att flexkabeln till statuslampan (1) och kabeln till nätaggregatet (2) inte sitter fast under moderkortet.

4. Tryck på in- och utgångspanelen för att helt föra in moderkortet i höljet. Se till att klämmorna till in- och utgångspanelen kopplas till höljet och att panelen ligger dikt an mot höljet.

5. Sätt i Torx T10-biten i den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm. Ställ in vridmomentet på 1,2 Nm.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T10-biten för att sätta tillbaka de två T10-skruvarna (923-07584) i moderkortet.

7. Skjut in änden av nätaggregatets kabel i kontakten.

8. Placera polyesterfilmen över nätaggregatets kabelkontakt och änden på nätaggregatets kabel. Tryck längs med polyesterfilmen för att fästa den.

• Viktigt: Om den nya polyesterfilmen kom med en ersättningsdel slänger du den befintliga polyesterfilmen och installerar den nya polyesterfilmen.

9. Skjut in änden av flexkabeln till statuslampan i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren (2).

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.